Reklama

Reklama

Ragnarok

  • Česko Ragnarök - Tajemství Vikingů (více)
Trailer 1

Hledali poklad a našli něco mnohem většího a nebezpečnějšího. Archeolog Sigurd je přesvědčený, že nápis na dračí hlavě z nalezené vikingské lodi odkazuje k ragnaröku, motivu vikingské mytologie, který bývá vykládán jako konec světa. Na základě výzkumu, který vedl se svou nedávno zesnulou ženou, je přesvědčený, že onen „soumrak bohů" ve skutečnosti odkazuje k reálné události. Jenže jeho teorii nebere vážně nikdo z vedení muzea ani jeho sponzorů. Zlom přinese nález runového kamene, který Sigurd dešifruje jako mapu, která by mohla vést k některému z bájných vikingských pokladů. Rozhodne se vyrazit na sever Norska, kam ukazuje vikingská mapa, na vlastní pěst. Cestu přitom chce spojit s prázdninovým výletem se svými dětmi, malým Bragem a dospívající Ragnhild, které z volby destinace nejsou zrovna nadšené. V doprovodu kolegy Allana, jeho neohrožené asistentky Elisabeth a místního průvodce vyrážejí vstříc dobrodružství, které ale předčí jakákoli jejich očekávání. Odlehlé jezero zvané Odinovo oko totiž ukývá něco zdaleka jiného než poklad... Norský dobrodružný film Ragnarök: Tajemství Vikingů je přiznaně pojat jako variace na styl snímků zlatého věku rodinných dobrodružných filmů. Tím jsou míněna osmdesátá léta dvacátého století a trend, jenž ustanovil mezinárodní úspěch produkcí společnosti Stevena Spielberga Amblin Entertainment. Hity jako E. T. mimozemšťan, Rošťáci, Gremlins i filmy s Indianou Jonesem inspirovaly také další tvůrce a producenty v Americe a Evropě k natáčení dobrodružných snímků určených sice primárně pro děti, ale které obsahovaly prvky brakových fantaskních žánrů v čele se sci-fi, dobrodružnými příběhy a horory. Po jejich vzoru také Ragnarök přináší velké dobrodružství, které diváky provede horskou dráhou emocí, přičemž se nebojí zahrnout také prvky napětí a strachu. V základu dobrodružných eskapád, fantaskních prvků a odkazů k severským bájím pak stojí vyprávění o stmelení rozvrácené rodiny a obnovení otce coby hrdiny v očích jeho dětí. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (92)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na klasický rodinný film příliš drsné a na klasický thriller alá Jurský park zase málo. Nicméně Norská krajina je krásná, had byl povedený a navíc vše se tu motalo na základě vikinských artefaktů a to mě baví. Nic, nad čím bych dlouhodobě plesal, ale na jedno shlédnutí se jedná o příjemné pokoukání. 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCEME SE DOZVĚDĚT, CO TADY VIKINGY, PŘED TISÍCI LETY, POTKALO.“… /// Sigurd natrefil na indicie, že by sám Indiana Jones vokamžitě sbalil kufr. Proto balí parchanty a vyrážej na archeologickou cestu, která nevede do středu Země, nýbrž k jezeru, který obývá příšera z Jurskýho parku… Dobrodružná podívaná pro rodiče a starší potomky, jenž by klidně mohla běžet v kinech a nikdo by se u toho neunudil xsmrti. Je to totiž asi tak 756x zajímavější (možná i 757x…) než ta píčovina s Kopím osudu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád příšery, co nerozlišujou národnosti a žerou se stejnou chutí jak Vikingy, tak i Rusáky. 2.) Nebál jsem se s děckama navštívit park Jurský, nevystraší nás ani hvozd Norský! 3.) Thx za titule ,,Sizok“. (S těma švédskejma to fakt nešlo!) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones říznutý Godzillou. Dobrodružný film, ze kterého se vyklube něco zcela jiného, než na co ze začátku vypadá. Vlastně nevím, co mi na něm vadilo, protože špatnej nebyl... Byl moc rodinný? Nedokázal mě pořádně vtáhnout do děje? Nedokážu říct. Možná mohl občas víc tlačit na pilu. Hudba dobrá, záběry přírody taky. # [monitor, 5.1, EN sub] ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Musíte pochopit....... Námět o Ragnarogu ja podařený, má to své napětí, pár lekaček, ale samotné zpracování má díry a logické trhliny, které se nedají přehlédnout, ikdyž by možná divák i chtěl, je přehlídnout.CITÁT - Zaseklo se to......... Celkem mě překvapilo, kam až se může dostat myšlenka o konci světa. Že příběh zabloudí až někam do zoologie, to mě nějak nenapadlo. Vlastně ta obrovská myšlenka se ztrácí někde v lokačním dramatu. Nejhorší moment byl ten, když se horolezecká skoba rozhodla sama se rozepnout, to byla síla. A nejhorší na tom jE....POZOR SPOILER - že Ragnarog zničí tvrdé jádro Vikingských bojovníků, hrdinnou část Sovětské armády, ale Norská rodina se dvěma dětma mu unikne - KONEC SPOILERU. Dá se na to koukat, existuje spousty horších filmů, a tak se trochu obrňte, nebudete se nudit. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jurský park v norském provedení, aneb jak jsme se nedočkali mytologie ani v Thorovi: Ragnarok, ani zde...Celkem nepřesvědčivá parta herců se vydává na sever odkrýt tajemství Vikingů -najdou však nic více, nic méně než velkého plaza...Není to úplně hrozné, je to i docela napínavé pro celou rodinu, ale za zmínku stojí snad jedině to, že to není americký, ale norský film....50% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • V jeskyni najdou ve vodě kovovou vikingskou helmu. To není možné, protože voda kov/železo vůbec neuchová v původním stavu. (Johnny.ARN)
  • Na lodi Oseberg je runový nápis, který se běžně překládá jako „litet-vis maðr“, což znamená „člověk ví málo“. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Nórsku a Švédsku. (Danny88)

Reklama

Reklama