Reklama

Reklama

Susie - Malé modré kupé

  • Česko Malé modré autíčko Susie (více)
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný / Krátkometrážní
USA, 1952, 8 min

Režie:

Clyde Geronimi

Scénář:

Bill Peet

Hudba:

Paul J. Smith

Suzie byla malé, modré, veselé a blýskající se autíčko, stojící ve výloze obchodu jedné z rušných ulic amerického velkoměsta. Konečně se taky dočkala svého zákazníka! Spokojeně se teď projíždí ulicemi a poznává svět. Nic ale netrvá věčně, milá Suzie.

Úsměvný příběh o tom, že stárnutí opravdu nemusí postihovat jen lidi. (dopitak)

Recenze (8)

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Susie the Little Blue Coupe je podľa mňa jedna z grotesiek, ktorá vyniká v takmer všetkých ohľadoch. Doba pokročila a s tým aj celkový vzhľad grotesiek. Príbeh je v porovnaní s tými z 20. - 30. rokov o päť tried vyššie, podobne je na tom aj animácia. Zatiaľ čo v kraťasoch o Zajacovi Oswaldovi sa postavy iba navzájom provokujú a naháňajú, tu je dej pokojný a na konci sa nachádza aj pekná myšlienka. Animácia je tiež na úrovni a ako som už spomínal, dosť sa zmenila od 30. rokov. Ale je to aj tým, že každé štúdio má iný štýl a The Walt Disney Company medzi nimi vyniká. Postavy sa podobali na tie z filmu 101 dalmatíncov, animák režíroval ten istý režisér - Clyde Geronimi. Angličtina je v tomto krátkom film čistá a veľmi pekne dotvára celý tento snímok. Myslím si, že do 8 minút dokáže takúto krásu dať iba Walt Disney. ()

Reklama

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

disneyovská hrůza a děs. Zvířátka ještě beru, ale auta? Taková předzvěst budoucích Cars. Já bych to dětem nepouštěl - právě proto, že je to tak miloučké a "dojemné", ale s radostí to hodím do šrotu, brrrr!. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Veselý animovaný filmeček Disneyho studia z padesátých let o jednom malém modrém autíčku jménem Susie. O tom, jak Susie nejdřív stála ve výloze, pak si jí koupil jeden pán, jezdil s ní, až se opotřebovala a zestárla, pak ji někdo jiný koupil, zloději ji ukradli a nakonec skončila na vrakovišti. Ale je to pohádka pro děti, takže samozřejmě následuje Happy end. Tenhle snímek byl inspirací Pixaru při jejich návrhu aut ve filmu Cars, kdy oči živých aut byly umístěny do čelního okna místo častějšího pojetí očí jako předních světel. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je u mě na prvním místě. Dojemnost je nedokonale na výši. Je to vrchol citového plátna života. Jsou to blesky plné žluté a smutné barvy. Jsou to stromy dojetí a údivu. Je to neskonale věčné dílo, o kterém jsem přesvědčen, že zahrálo částečnou roli při tvoření pixarovského filmu Cars. Snad bych i poznamenal, že zhuštěnost emocí do těchto pár minut je tak natvrdo, že málokterý romantický film by ji překonal. Něco takového, musím uznat, jsem ještě neviděl. Jednoduše pět. Je to vrchol bezesporu a každému ho doporučuji. ()

Zajímavosti (2)

  • Tento krátky film je voľne založený na knihe "Car, Boy, Girl" od spisovateľa Gordona Buforda. [Zdroj: Wikipedia.org] (LuiCJ)

Reklama

Reklama