Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (84)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Po "Pumping Iron" tu máme "Generation Iron", který divákovi přináší daleko více kreatinu a testosteronu - inu, doba se mění a kulturisté s ní. Zatímco v prvně zmiňovaném snadno uvěříte například Arnoldovi, že by stihnul doběhnout ujíždějící autobus, zatímco v novém dokumentu pánové Heath a Greene podle mě potřebují asistentku už i například u konání velké potřeby. Nicméně příjemně natočený dokument a jelikož mám k posilovně blízko, hodnotím kladně........moje hodnocení = 8 z 10. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn dokument o současné špičce kulturistiky, mnohem podrobnější než například kultovní Pumping Iron, ale stejně stále doce povrchní, kdy sice na oko přináší osudy několika vybraných jmen před kvalifikací na Mr. Olympia, a to se všemi emocemi, očekáváním a zklamáním, ale ve výsledku jsou všechny informace vesměš povrchní a jakoby určené laické veřejnosti - přitom cílová skupina v drtivé většině bude právě u fitness publika, které by se jistě rádo dozvědělo co nejvíce detailů a pěkně podrobně. Na druhou stranu jako obecný pohled na vrcholovou kulturistiku dnešních dní je to reprezentativní kousek. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov tohto športu rozhodne fajn zážitok nazrieť bližšie na (svoju obľúbenú) aktuálnu špičku Bodybuilderov. Slušne zrežírované, fajn atmosféra, dobrý soundtrack. Škoda len, že väčšina čo sa venuje tomuto športu a čo ho sledujú už vie ako sa to skončí. O trochu slabšie ako Pumping Iron a to s jedeného prostého dôvodu - Arnold :-) 90% - 5* ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný dokument, který nahlíží za oponu kulturistického světa. Mě jako nezainteresovaného do tohoto sportu snímek umožnil udělat si o kulturistice nějakou objektivnější představu. Bavilo mě sledovat několik profi kandidátu na post Mr. Olympia. Každý z nich má zcela jiný přístup k tomuto sportu. Někdo si okamžitě získal mé sympatie a někoho bych zas díky jeho vystupování opravdu znát nechtěl. Atmosféru podtrhuje hutný voiceover Mickeyho Rourka a výborně vybraná skladba Never Gonna Stop od Mind The Gap. 8/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dokument poutavě zaznamenává přípravu několika profi kulturistů na vrcholnou soutěž – Mr. Olympia 2012. Jsou to svébytní, nabušení, až namachrovaní týpci, opravdové "korby", kteří posilování obětují vše, vyznávají však odlišné přístupy, názory a pocházejí z jiných poměrů. Jak jde tato disciplína (jj, samozřejmě zaznělo, že se jedná o "umění") absolutně mimo mě, fakt mě zajímalo, kdo nakonec zvítězí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Na konci závěrečných titulků k filmu Generation Iron se objeví postarší muž, Mike Katz, jež rovněž účinkoval ve filmu Železný Schwarzenegger (1977), kde mu coby mladému kulturistovi ukradnou červené tričko, které v této scéně stále hledá. (Platom)
  • Generation Iron měl v USA premiéru 20. září 2013, tedy 9 dní před zahájením Olympia weekendu, který se koná od 26. září do 29. září 2013 a jehož součástí je soutěž Mr. Olympia. (RadimX)
  • Phil "The Gift" Heath se stal 13. vítězem v historii soutěže Mr. Olympia. (RadimX)

Reklama

Reklama