Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 2

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (494)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

“I’ve realized that no matter where you are, or what you’re doing, or who you’re with, I will always, honestly, truly, completely, love you.” Nevěděla jsem, co od tohohle filmu čekat, takže jsem nečekala nic a možná o to víc jsem byla nadšená. Film vám sice teoreticky nenabídne nic nového a sem tam se objeví obrovské klišé, ale vůbec to tu nevadí. Mělo to vtip, výborné herecké obsazení, skvělý soundtrack a rozhodně jsem se nenudila. Naprosto nejlepší plot twist na konci filmu se skrýval za naprosto obyčejnou větou "Promiňte, nepotkali jsme se už někde?" A nejlepší kamarádka neustále rozhazující kondomy tomu dodala třešničku na dortu. Vyjímečně kouzelný film. 5* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že s dobrým obsazením máte z poloviny vyhráno. Claflin je tradičně fajn, Collins přenádherná, že by kvůli ní člověk snad i ten Atlantik rovnou přeplaval. Ale co překvapuje nejvíc je to, že ačkoli se jedná o červenou knihovnu, není to blbě napsané, obsahuje to řadu pěkně odkoukaných životních momentů a závdavkem i skvělý písničkový soundtrack a nápaditou audiovizuální dramaturgii. Ideální film (nejen) na rande. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto brutální citová ždímačka. Pakliže jste citlivka, tak počítejte s tím, že Vám tenhle příběh rozmočí oční víčko v první minutě a uschne až v momentě, kdy už Vám v televizi dávno bude svítit černá obrazovka značící minimálně režim spánku, přičemž Vám to dojde až hlasitým pípáním, u kterého si televize bude žádat Vaši pozornost. S láskou, Rosie je nicméně moc hezký film s takovým tím osudovým příběhem dvou lidí, kteří si k sobě neustále hledali cestu. Chvílemi mi to přišlo přehnané až příliš. Na druhou stranu, kdo říká, že v životě není možné cokoliv. Druhým pozitivem kromě filmu samotného je i skutečnost, že herce vůbec neznám, ale byl jsem z nich vysloveně nadšen. Úžasná romantika s překrásně lidským příběhem, se kterým se určitě setkalo mnoho z nás. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takže, celkový dojem z filmu bol dobrý. Hlavný hrdinovia sympatickí, výborný soundtrack, pekné exteriéry. Ale! Celý príbeh pôsobí príliš prekombinované. Mne sa osobne na príbehu páčilo, že ukázali, že aj po narodení dieťaťa môže mať žena nejaký ten život, že tým sa nezborí svet. No, nelogické správanie hrdinov (a to vo väčšine romantických filmov vidím) ma privádza do šialenstva. Tento film úplne podupáva status manželstva. Nie som žiadna bojovníčka za morálku a podobne, ale myslím, že zobrať si niekoho koho nemilujete len preto, aby ste sa s ním mohli rozviesť, keď sa človek, ktorého milujete s vami udobrí, je blbé. Je to nerealistické a vyvoláva to vo mne menší hnev. Možno som už jediná, ale myslím, že by stačilo keby mali frajerov/frajerky. Z tohto pohľadu to vyzeralo tak, že sa hlavní hrdinovia hrali s citmi všetkých ex-manželov, ex-priateľov a ešte aj tej chudinky dcérky. Neviem...tak asi 60 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Juj, já jsem ale musel být svého času romantická duše. Ve filmu hraje Lily Collins, což je z mého hlediska skvělé, začátek snímku byl dostatečně vtipný i střelený, aby mě fest bavil, ale zbytek už mě při repríze věru netěšil. Dobrá nálada mě začala opouštět od chvíle, kdy se všechno zničehonic zvrhlo do přiblblého má mě rád, nemá mě rád doprovázeného ještě hloupějším míjením se v čase a prostoru, přičemž nikdo neřekne to podstatné jen proto, aby to mohlo trvat ještě víc jak hodinu. Už mi nějaký čas není čtrnáct, takže mě na neustálé obcházení horké kaše neužije, celá záležitost mi přišla naprosto nereálná (a pokud je toto pro někoho realita, pak doporučuji psychiatra nebo dvojku brokovnici, jak kdo chce) a místo toho, abych se bavil, lezl mi děj stále více na nervy. Třetí hvězdičku jsem ponechal za britskou angličtinu, která mě fakt bere, ale ponížil jsem jí mínusem za závěrečnou rosamundepilcherovinu. / Poučení: Film obsahuje návod, jak si podělat život během intenzivních tří vteřin. 3*- ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Film vznikl podle románu "Kde končí duha" od irské spisovatelky Cecilie Ahern, která se ve filmu objevila v malé roli. (jenik71)
  • Rodičia Lily Collins (Rosie) sú britská rocková hviezda Phil Collins a americká herečka Jill Tavelman, no napriek tomu má americký prízvuk. Vyrastala v Guildforde v Spojenom kráľovstve do svojich 6 rokov potom sa presťahovala do Spojených štátov. Ako dieťa potom skutočne tvrdo pracovala na tom, aby svoj britský prízvuk stratila. Jej prízvuk vo filme teda nie je jej prirodzený. (Arsenal83)
  • Scéna, kde Rosie (Lily Collins) a Alex (Sam Claflin) leží spolu s dítětem na posteli u Rosie v pokoji, nebyla původně plánována. Malá Katie na place usla, a tak u ní hlavní aktéři zůstali, dokud se neprobere. Na to se režisér rozhodl improvizovat a vsunout tento moment do filmu. (veru_needy)

Reklama

Reklama