Reklama

Reklama

Vesmírný pirát Kapitán Harlock

(festivalový název)
  • Japonsko Space Pirate Captain Harlock (více)

Obsahy(1)

Kapitán Harlock je rebel a již století brázdí vesmírem! Jak to že žije tak dlouho? A proč je rebel – jen proto, že se nemá rád se Spojeneckými silami? Navíc teď čelí spolu se svou chrabrou posádkou těm, kteří si chtějí nechat Zemi jen pro sebe... Legendární kapitán Harlock je zpět! (Zíza)

Recenze (71)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keby Jim Cameron nevýchválil tento film, tak si to ani nepozriem. Námet nieje zlý a taktiež som zhltol aj brilantnú animáciu s perfektnou hudbou, no hlavná postava mi prišla hmm "divná ?". Keby to bolo o niečo kratšie možno by to bolo aj lepšie, lebo takto mi okrem hlavnej postavy aj príbeh prišiel nemastný neslaný. Škoda, inak fakt brilantá prácička čo sa týka animácie a interiérov vesmírnych lodí. Obľúbený soundtrack : Captain Harlock Main Theme. 80% - 4* ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Jsem si to nechal přes noc rozležet v hlavě a něco k tomu dodám - vizuelní zpracování naprosto famózní, to pirátsví, temnota a atmosféra jež dýchala z té vesmírné lodi, to nemělo chybu. Hudba a zvukové efekty to výtečně podporovaly, tedy HD kvalita a k tomu DTS je ideál :-) Jenže, po příběhové stránce už to začne být postupně slabší a slabší, zhruba před půlkou tempo zvolní a začalo mne to lehce nudit. A nezlepšilo se to až do konce. I ten samotný se rovněž extra nepovedl. Nu což, ale jako celek to poměrně obstálo a ty 4* si to s odřenýma ušima díky parádnímu vizuálu zaslouží - těch 71% zde naprosto sedí. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tady vyloženě pasuje kultovní hláška: "To muselo dát práce a přitom taková blbost." Vizuálně je to překrásné, CGI je vypiplané do posledního detailu. Postavičky jsou v pohybu možná trochu tuhé, ale vesmírné bitvy vypadají moc dobře a ze začátku to ohromí. Jenže dějově to je těžko uchopitelná nuda plná nelogičností a nedodělků, takže i ty bitvy velmi rychle omrzí. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Ulítlá šílenost ve stylu punk-space-pirate-military. Děj se v podstatě skládá jen z ultracool scének, proložených nějakými těmi existencionálně-filosofickými bláboly, a dosahuje takového levelu nesmyslnosti, že už je možno chápat ho jako sofistikovanou dadaistickou parodii. Něco jako japonská Princezna nevěsta, sice bez princezny, ale zato s fetišisticky ztvárněnými vesmírnými bitvami a souboji. Vizuálně je to docela atraktivní, takže pokud to sledujete ve stavu částečné intoxikace alkoholem nebo lehkými drogami, může se vám to i líbit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V daleké budoucnosti nebo možná asi v dávné minulosti....... Trošku hodně mi vadí ta účelovost. Na začátku příběhu přiletí kapitán Harlock (S-OO 999) na nějakou nejmenovanou planetu. Přistane, nikdo neví proč, počká až na skálu vylezou čtyři pocestní, z nichž minimálně u dvou jsem vůbec nechápal, jak tam vylezli a pak tři z nich prostě zabije. Čtvrtého Yamu si jen tak nechá a to jen proto, že řekl slovo svoboda. Ti tři mrtví taky chtěli svobodu, ale bylo jim to hovno platný. A pak loď prostě odletí. No není to supr scénář? Všichni se tam chovaj jak diktátoři a melou o svobodě.CITÁT - Za svobodu?......... Nebít toho účelového začátku tak se Harlock a Yama prostě nesejdou. Tak nic, ten scénář je ta nelogickej až to bolí. Navíc je tu silně vidět vliv ala Star Wars, od chování, přes oblečení až po některé záběry. Perfektní kresba a povedená hudba. To je tak vše. Za dvě. ()

Galerie (65)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama