Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

maddy 

všechny recenze uživatele

That escalated quickly! Helix bol jeden z mojich najočakávanejších seriálov na začiatku nového roka, bohužiaľ po troch epizódach to vzdávam. Za tie dlhé hodiny života mi sledovanie podpriemernej sci-fi variácie na The Thing skutočne nestojí. Námet o víruse šíriacom sa v odľahlých laboratóriách niekde na Antarktíde (či kde sa to vlastne odohrávalo?! nudilo ma to, nedával som pozor!) je síce maximálne pútavý, ale čo z toho keď nohy podkopáva absolútne rutinná réžia a množstvo klišé dejových barličiek (nakazený je brat jedného vedca; dvojica vedcou sú rozhádaní rozvedení manželia atď.) Celé dianie za tie cca dve hodiny (E01E2 – 85 min / E03 40 min) nemalo takmer žiadnu atmosféru, o napätí alebo strachu sa nedá hovoriť už vôbec, takže seriál pôsobil dosť nezáživne, bez výrazného tempa. Navyše scenár na začiatok neponúkol nič čo by tu už tisíc krát nebolo a čakať na odpovede, objasňovanie záhady ma v podstate ani nezaujíma. Do toho všetko dosť otravné postavy, ktoré často jednajú pomerne nelogicky (moletná vedkyňa) , naivné dialógy a chabý vizuál ako z lacného béčka 80. rokov. Nie, tomuto šancu do budúcna nedávam ... ani kvôli môjmu obľúbenému Billymi Campbellovi (z vynikajúcej prvej série The Killing). Márna snaha, Syfy, márna. Z tohto ďalší kult v podobe Battlestar Galactica rozhodne nebude. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

V podstate presne to, čo som čakal - mysteriózna zápletka o smrtiacom víre v odľahlej vedeckej základni, na každom rohu číhajúce nebezpečenstvo, napínavý dej a sympatické obsadenie korunované výborným Billym Campbellom (Darren Richmond zo Zločinu). Po stránke scenára to však nie je nič objavné, ešte sa to len pomaly začína rozvíjať a postavy zaujímať postavenia, a je tu cítiť silný zápach béčkovosti. Takže uvidíme čo ďalej. Pilot 60% Po 7 dieloch - kolísavá kvalita, avšak to koketovanie so žánrovými klišé, hranie sa s divákom a postavami vo vratkých zápletkách sa mi začína páčiť, 75% Nakoniec sa Helix ukázal ako slušná guilty pleasure jednohubka. Príbeh bol síce miestami zúfalo hlúpy, ale zábavný, a Hirojuki Sanada ho držal nad vodou. Len škoda, že je tu Billy Campbell tak nevýrazný. 1. séria: 70% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Prozatím až příliš lacině vyhlížející sci-fi béčko, které sice podle námětu vypadalo na slušnou variaci kultovní Věci. Atmosféra ovšem zatím až na pár slušných scén příliš nenadchne, scénář také nenabízí nic nového pod sluncem a záhady a všelijaké tajemné otázky mě zatím ani příliš nezajímají. Dialogy navíc šíleně nefungují, postavy jsou kromě charismatického Sanady naprosto nevýrazné a ke všemu se i přes rádoby elitnost většinou chovají jak totální idioti. Pár dílů tomu ještě šanci dám, dosti ale pochybuji o tom, že se s podobným příběhem dá utáhnout celý seriál. 50%......No a taky že neutáhne. Tohle béčkové sci-fi s rádoby záhadami stupidními postavami ta můžete klidně přeskočit. ()

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Po 3 dílech: Vizuálně povedené, zpracování nemám co vytknout; celkem jsem se na ten projekt těšil, ale zatím to vypadá, že se z toho vyloupne nekonečně natahovaná mysteriózní záležitost o skupině lidí uměle omezené na určitém místě, podobně jako třeba Ztracení nebo Terra Nova. U obou víme, jak to dopadlo... ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zhruba 6-7 dílů a u toho končím. Ze začátku to vypadalo zajímavě, ale už v prvním díle mi bylo jasné, že je zaděláno na malér. Do řešení problémů s virem se totiž už od začátku míchá jakási romantická podzápletka divného trojúhelníku, manžel, exmanželka a nová ženská. Jinak řečeno postupem času začíná tohle trio ovládat plátno a nedokážu si představit jak by tahle trojka mohla být víc otravnější. Samotná zápletka taky moc nosná není, i když je fakt, že na základně se děje něco podivného. Bohužel podivného v tom špatném slova smyslu, je to totiž strašná nuda. Ze seriálu ze už za těch šest dílů stala naprostá generická scifárna, která vůbec ničím nevybočuje. Standardní scénář, nezajímavý děj, rádoby akční prostředí a naprosto otřesné postavy. Teď přijde spoiler. V momentě, když zabili Doreen jsem s tímto seriálem definitivně skončil. Podle mě to byla jediná opravdu zajímavá postava. ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama