Reklama

Reklama

První republika - Série 1

(série)
Drama / Rodinný / Historický
Česko, 2014, 19 h 16 min (Minutáž: 52–53 min)

Hudba:

David Solař

Hrají:

Ján Koleník, Markéta Plánková, Jiří Vyorálek, Jana Štěpánková, Jan Vlasák, Veronika Arichteva, Tomáš Töpfer, Zdena Studenková, Svatopluk Skopal, Pavel Kříž (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Recenze (18)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když kdysi První republiku vysílali o pátcích v premiéře, tak jsem jí pozornost vůbec nevěnoval a neměl sebemenší ponětí o tom, o jaky klenot přicházím. Po pár letech jsem na doporučení dal seriálu šanci a nutno podotknout, že není moc jiných, které jsem hltal tak zběsile. Vyvrcholení se záporákem bych si dal při nějaké televizní repríze mile rád znovu. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu nevím, jestli v roce 1918-1920 buržoazie chodila pouze v dlouhých šatech plus kalhotových sukních  a jestli i odpoledne doma chodila v něčem, co vypadalo jako večerní šaty (blýskavé nášivky, tmavé barvy), ale dost o tom pochybuji. Na dámách výprava nešetřila, ale chudák Radek Holub jako přední pražský krejčí chodí 3 roky v jediném obleku? Pochybuji také, že by celoročně mohli někoho věznit v cele, kde jde hovořícím pára od úst... No a poslední díly děj natahují, aby jej dotáhly do absurdních konců, čímž srazily celkový dojem na 2,5. ()

Reklama

Nejsem_Fila 

všechny recenze uživatele

Ulice v hezčích kostýmech... Hloupé, zbytečné, líné... Děti ex machina, duchařina, natahování mini příběhu do 22 dílů, pseudokriminální zápletka prázdně upletená a ještě prázdněji rozklíčovaná. Posouvání děje a odhalování stop čistě na základě náhody. Jediná alespoň trochu smysluplně napsaná postava s jasnými motivacemi a osobností je Arichteva, díky ní taky dávám aspoň jednu hvězdičku. Jestli pustím další řady si nejsem úplně jistá. Ale mám trochu morbidní zvědavost. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno podruhé hodnocení neměním - jako detektivka je to pecka, jako telenovela je to snesitelné ( ikdyž ten místy růžovozahradní odér si mohli tvůrci víc odpustit ), jako retro málo výživné ( uvítal bych větší historickou přesnost, ale i tak je to oproti jiným dost ) , herecky místy famózní ( Vyorálek, Vlasák, Studénková, Medvecká a s ohledem na druhé shlédnutí excelentní Kříž a to nemluvím o skvělých dětských hercích , které vedla speciální režisérka) - jen ten konec mi přišel trochu jak současná vztahovka - jeden kriminál a dva rozvody v jedné rodině, aby Koleník a Plánková naplnili svou lásku, tak to mi trochu ubralo na jinak skvělém dojmu dobové krimi... a mohlo to být i kratší. PS: Všimli jste si, že krom Irenky a Mlčocha tam všichni lžou ? ( respektive aspoň jednou zalžou) , ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při zpětném hodnocení této 1. série mi nezbývá než ocenit její pozitiva a to minimálně v porovnání následným pokračováním. Sice si pamatuji, jak moc mě to při prvním shlédnutí zklamalo. Hlavně proto, že to vůbec nemá nic společného s názvem seriálu. První republika ? Z hlediska dobové atmosféry fakt nic moc. Těžko jsem i rozdýchával tu duchařskou linku. Naopak ta detektivní byla velmi zdařilá a rozuzlení velmi napínavé. Pokud jde o vztahovou linku a vývoj jednotlivých postav, některé mi byli sympatičtější (Vlasák, Vyorálek, Medvecká), některé méně (Plánková, Studenková). V porovnání s druhou sérii nemohu nezmínit postavu Vladimíra (Koleník). Zde je poměrně výrazná (byť jeho nestálost v lásce ne zcela pochopitelná). Co s ním ale následně udělali v druhé sérii, to fakt nechápu. ()

Galerie (390)

Reklama

Reklama