Reklama

Reklama

První republika

(seriál)
  • angličtina The Manor House (více)
Trailer
Drama / Rodinný / Historický
Česko, (2014–2018), 43 h 46 min (Minutáž: 52–61 min)

Hudba:

David Solař

Hrají:

Ján Koleník, Markéta Plánková, Jiří Vyorálek, Jan Vlasák, Veronika Arichteva, Radek Holub, Viktor Dvořák, Robert Urban, Tomáš Töpfer, Zdena Studenková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Sága mapující atmosféru první republiky od r. 1918 do r. 1945... V centru dění jsou pestré osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a stěhuje se z venkova do Prahy, do Podolí. V této části Prahy jsou zatím jen louky, pár starých továrních komínů a poválečná chudoba. Podnikaví Valentovi však Podolí změní. Ovšem ne sami a ne lehce. V jejich rodině panuje rivalita mezi bratry. Je zde tajemství, které s sebou nese pátrání po staré předválečné vraždě, a postavy prožívají také své osudové lásky. Seriál by měl být příběhem první (a také druhé) republiky, který sice vypráví očima rodiny z vyšších vrstev, tedy třídy, která nejvíce formovala tvář naší republiky a nastavila politické a společenské standardy, ke kterým se dodnes odkazuje, avšak spektrum hlavních i vedlejších postav je velmi pestré. Seriál tak pokryje různé vrstvy společnosti, od elit až po dělnickou a rolnickou třídu. Osudy hrdinů se také budou prolínat s událostmi tehdejší doby a připomenou divákům některé významné momenty naší historie. (Česká televize)

(více)

Diskuze

dyxhgd

dyxhgd (hodnocení, recenze)

Proč jsou ty kostýmy tak strašně špatné? trhá mi to žíly :(

Skarface

Skarface (hodnocení, recenze)

Bezva, první serie na netflixu , první a druhá na voyo a třetí nikde . 😂

irmari

irmari (hodnocení, recenze)

Sorry, ale prostě musím ocitovat jeden přítomných z komentářů, protože trefněji bych to neřekla:))

"Při sledování posledního dílu jsem se vyloženě modlila, aby někdo při tom honu zastřelil Vladimíra (byť je jeho představitel velmi pohledný a i docela sympatický) neboť takhle blbě napsanýho kladnýho hrdinu jsem dosud neviděla..."

Přesné!!

irmari

irmari (hodnocení, recenze)

konec na prd!!

POZOR SPOILERY:)) Jako telenovela, od které člověk nic moc kromě romantiky nečeká, to původně vypadalo docela dobře.Zápletka zdánlivě prvoplánová se docela úspěšně zamotala. Ale ten konec mě fakt nasral! Zdá se,že všichni scénáristi podobných seriálů mají zvláštní talent mi každý slušný seriál na konci řádně zprotivit.Postavy, které jsem na začátku měla docela ráda, se začali chovali tak, že jsem je začala nesnášet. A ti kteří vypadali na začátku nejhůř se ukázali jako největší charaktery.Zkrátka mé anti- a sympatie se převrátili o 180 stupňů. Jestli ovšem tohle byl záměr scénaristů, tak se jim to povedlo:(

Jediný komu jsem celou dobu fandila byla Magdaléna a ta dopadla...jak dopadla.Nejvíc mě asi dostala postava Jaroslava, skončil ve vězení kvůli tomu, že chtěl zachránit Vladimíra, "hrdinu" bez kazu, který podváděl svou ženu (a svého bratra) kdy mohl a neomlouvá ho ani to, že to byla jeho stará láska. Navíc se ženě ani neozval, když ho pustili z basy, o dalších věcech nemluvě.Klára se manželovi nikdy ani pořádně neomluvila, že ho tak obvinila a navíc málem zničila i jeho vztah s dcerou Eliškou...

Abych to shrnula, zřejmě ústřední "romantický" vztah Vladimíra a Kláry, mě tímto vším naprosto znechutil. Závěrečná vánoční scéna, která měla asi znamenat, že pasovaný "hrdina" se konečně dočkal "zaslouženého" štěstí, mě teda nedojme. Asi tímto přestávám být romantik.Howgh.

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Měla se natočit druhá serie, ale prý na to nejsou peníze. Mně se tedy líbil hlavně moc ten děj, bylo t napínavé. Ty historické události jsem brala jako podružné. I když byly také zajímavé.

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Co se mi na seriálu líbí, je hudba. Někde jsem četla, že druhá série bude až v roce 2016. Nejvíc mě asi budou zajímat další osudy dvou opuštěných...Jaroslava a Magdalény. Jinak bych už druhou sérii nesledovala. Klára a Vladimír jsou hezká dvojice, ale schází jim "jiskření", které bych si u ústřední dvojice představovala a jak zjišťuju moc sympatií si nezískali. 

patrikhm

patrikhm (hodnocení, recenze)

Pitomec

Pročpak nesmyslná duchařina? Krásně to do toho zapadlo. Už se těším na další sérii o hospodářské krizi!!

patrikhm

patrikhm (hodnocení, recenze)

sgtWolk

Zášť k němcům? Ve 30.letech si zvolili zrůdu, která skončila s rokem 1945. Rusáci jsou hrozbou téměř 100 let Leninem počínaje. V německu se na rozdíl od nás dokonce vypořádali s minulostí a extremisté nemají šanci. U nás se to říci nedá vzhledem k účasti komunistů v parlamentu. Měli bychom se jako demokracie stydět!

hrnek_kafe

hrnek_kafe (hodnocení, recenze)

Taky jsem to Kláře a Vladimírovi nepřála, ani na začátku. Klára je pro mě hrozně nezajímavá postava, taková chladná, unylá, nezáživná. Vladimír na tom není o moc líp, ale když už to má být ten charakterní hrdina, tak jsem čekala, že zůstane se svou ženou a malým synkem. Magdaléna jsem vždycky měla moc ráda a Jaroslav se na konci ukázal jako celkem fajn chlapík.

na příspěvěk reagoval oli009

oli009

oli009 (hodnocení, recenze)

majkl44

Jo to bylo bezva období a jinak co se týče Benoniho, tak o určitýho dílu (sice až ke konci, možná tak 5 dílů před koncem) jsem měla tušení, že by to mohl bejt on, takže mě to ve finále zas tak nepřekvapilo...

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

hrnek_kafe , oli009

Oli009: Já jim to teda nepřál nikdy.. Měli zůstat jako švagr a švagrová.. Nejlepší období pro mě bylo, když se narodil Henry..

hrnek_kafe: A u toho Benoniho mě to moc překvapilo.. Vůbec z těch dialogů dřív nevypadalo, že s tím s Jaromírem mohli mít vůbec něco společného.. Mluvili pořád jakoby nic nevěděli..

Jinak se těším na další sérii, protože jsem tušil, že se kamarád z války vrátí kvůli svému pokladu.. Jsem zvědav, jestli z něho udělají hned negativní postavu..

na příspěvěk reagoval oli009, fabecc1222

oli009

oli009 (hodnocení, recenze)

Upřímně je mi jeho a Magdalény hrozně líto, protože nakonec dopadli nejhůř. A jak jsem Vladimírovi a Kláře zpočátku fandila, tak teď už jim to teda moc nepřeju, páč je to na úkor právě tehle dvou lidí...

na příspěvěk reagoval majkl44

hrnek_kafe

hrnek_kafe (hodnocení, recenze)

Ha, tak s tím Benonim jsem měla pravdu, akorát jsem byla překvapená, že v tom byl Jaroslav tak nevinně. Čekala jsem, že o Benonim jako vrahovi věděl, ale on neměl ani tucha.

na příspěvěk reagoval majkl44

Pitomec

Pitomec (hodnocení, recenze)

První polovina seriálu OK, ta druhá slabší. Jednak kvůli té nesmyslné duchařině a pak taky proto, že se řešila jenom ta vražda a z první republiky jako takové se člověk nedozvěděl vůbec nic. A k tomu ještě kanec Vladimír, který půlku seriálu strávil v postelích, hmm...

na příspěvěk reagoval patrikhm

GAVARILO

GAVARILO (hodnocení, recenze)

Kotuc

Také souhlasím.  Bohužel, ti co dali nízké hodnocení odsoudili celý seriál dle prvního dílu... pak už se nekoukali.. za mne plný počet bodů - jednak na odpor těm, co dali nízké hodnocení a hlavně proto, že je to seriál, který mne po četnických humoreskách a dr house upoutali vždy na nějakou tu hodinku k pc abych hltal nový díl... těším se na druhou sérii a věřím, že je na co se těšit.

Uživatel GAVARILO smazal svůj příspěvek.

oli009

oli009 (hodnocení, recenze)

Kotuc

Naprosto souhlasím, ale vzhledem k tomu, že tady na csfd trpí valná většina uživatelů představou, že každá česká novodobá seriálová tvorba stojí za starou bačkoru, tak bohužel ani ty velmi slušné (i když přiznávám také s chybami, ale na poměry vyjímečné) seriály neobstojí...

Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

Videl som par casti, podla mna je to tu podhodnotene trochu. na nase pomery to je celkom dobre spraveny serial, ma to dej a neni to telenovela. Bodaj by takych bolo viac. 

na příspěvěk reagoval oli009, GAVARILO, GAVARILO

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Takový trochu volební díl První republiky se špetkou historických nepřesností.

GAVARILO

GAVARILO (hodnocení, recenze)

No, po tom, co jsem viděl ukázky z dalšího dílu, jsem přesvědčen, že to udělal můj jmenovec Jaroslav.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Tak že by se začala stávat reálnou moje myšlenka, kterou jsem tu psal asi po 10. díle, a to že vrahem je postava která ještě nebyla na scéně :)?

hrnek_kafe

hrnek_kafe (hodnocení, recenze)

Vrahem je podle mého postava, kterou hraje Pavel Kříž - právník Benoni. Jaroslav je nejspíš komplic nebo minimálně ví, že to Benoni udělal.

GAVARILO

GAVARILO (hodnocení, recenze)

Myslím si, že to udělal jmenovec Jaroslav. Pokud teda ještě nevstoupí do děje někdo třetí. Hltám každý nový díl. Spolu s "Dr. House" a "Četnické humoresky" je tento seriál pro mne v TOP 3.

oli009

oli009 (hodnocení, recenze)

neta

Naprosto souhlasím. Po několika dlouho se vlekoucích dílech, kdy už mě přestávalo bavit hledání viníka, byla tohle příjemná vzpruha. Mělo to spád, napětí a šťávu, která tomu už tak dlouho chyběla, myslím že se máme ještě na co těšit. ;)

neta

neta (hodnocení, recenze)

Tak se nám to pěkně zamoťává. Tohle byl podle mne nejlepší díl. Zatím. Mělo to spád, napětí a vtáhlo do děje. Škoda, že nemají zahradníka, nebo ho tehdy Léblovi měli?

na příspěvěk reagoval oli009

Uživatel fabecc1222 smazal svůj příspěvek.

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

behunka , JohndonMM

Já v tom celou dobu taky vyděl Jaroslava, ale teď jsem o něm, jako o vrahovi, začal pochybovat.. Na druhou stranu mě po delší době poslední díl celkem nadchl.

JohndonMM

JohndonMM (hodnocení, recenze)

behunka

JJ souhlasím je to ne 99,9% Jaroslav... ale někde jsem četl že se to vyřeší až v uplně posledním díle. Strašně to protahujou...

na příspěvěk reagoval majkl44

behunka

behunka (hodnocení, recenze)

Neštve vás že to tvůrci tak protahujou. Prostě je to Jaroslav . Zjistil že Klára odjíždí ( škoda že nevypadla) a tak je zabil. 4 díl už se nic neděje, jen vyšetřují (naprosto nezáživně) vraždu.

na příspěvěk reagoval JohndonMM, majkl44

Reklama

Reklama