Reklama

Reklama

Cirkus Bukowsky

(seriál)
Trailer
Česko, (2013–2014), 10 h 25 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Marika Šoposká, Michal Dlouhý, Jaromír Hanzlík, Jan Vlasák, Bohumil Klepl, Predrag Bjelac, Nela Boudová, Vanda Hybnerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Jakmile se sebevražda milenky začne jevit jako vražda, je tu problém. Nestor Bukowsky přišel o práci, manželku, domov, jde po něm policie. Kriminalista Kuneš, který Nestora podezírá, má také problém. Musí nastoupit protialkoholní léčbu, jinak ho vyhodí z práce. Na rozdíl od nadřízených je přesvědčen, že Edita opravdu byla zavražděna. Místo nástupu na léčení se pouští do pátrání na vlastní pěst. Přes antipatie Bukowského a Kuneše je jasné, že jen jejich spojenectví může případ objasnit. Ale kdo byla vlastně Edita Tichá? Dcera kontroverzního podnikatele, úspěšná studentka nebo labilní manipulátorka? Ukazuje se, že ji nikdo neznal. Stopy vedou hned k několika milencům, okruh podezřelých je široký. Je vrahem neznámý stalker zahlcující Editu přívaly prasáckých SMS? Editin spolužák, profesionální aktivista, který zmizel den po její vraždě? Nebo dealer Prozac? Ostatně – ani policista Kuneš, ani Nestor Bukowsky nemají ve vztahu k Editě úplně čisté svědomí. Popravdě řečeno, kdyby Edita nebyla zavražděna, život Bukowského by byl zoufale nudný...

Výbuch karavanu rozmetá vánoční idylku a Bukowského plány na klidný život s Vesnou. Vražda Edity Tiché byla jen zástěrkou skutečného cíle. Nezbývá než zjistit, kdo a proč chce zabít Nestora Bukowského.
V dalších šesti dílech oceňovaného seriálu (cena za režii pro Jana Pachla a cena za střih pro Petra Pauera na mezinárodním festivalu BAR v Černé Hoře, cena AČK pro kameramana Marka Jandu, cena Zlatý ledňáček z Finále Plzeň za nejlepší TV DRAMA) se Nestor Bukowsky v podání Pavla Řezníčka spolu s parťákem Hynkem Čermákem alias detektivem Kunešem nakonec dopátrají pravdy. Než se tak ale stane, dostanou se oba do mnoha hraničních situací. Ponurá atmosféra, množství akčních scén i napínavých zápletek si nezadá s první sérií a hrdinové se během pátrání dostanou na neobvyklé lokace. Natáčelo se mimo jiné v industriálním prostředí Mostecké hnědouhelné pánve, v Gdaňském přístavu, či na studeném poloostrovu Hel. Jak se na správnou detektivní road movie sluší, zavede pátrání Bukowského hodně daleko od domova. Klíč k případu nakonec nalezne mnohem blíž, než by čekal... (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (315)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém u mě asi byl, že jsem nejdřív shlédl seriál Rapl. Ten se vyznačoval skvělým hrdinou, vedlejšími postavami, které do vztahů zapadaly a boční linie předčily samotné případy v jednotlivých dílech. Raplova slabá stránka byla v samotných epizodních případech, které byly docela banální a v Cirkuse Bukowsky máme jeden, který se táhne přes dvě série. Hlavní hrdiny Bukowsky byl velkou slabinou a vztahové záležitosti, dramatická stránka tolik nefunguje. V některých momentech se série příliš táhnou a chtělo to o pár dílu méně. Nicméně i tak se jedná o nadprůměrnou televizní záležitost.Podrobnější popis každé série jsem napsal pod danou sérii.......6/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Před koncem první série musím konstatovat, že s každým dalším dílem je Cirkus Bukowski lepší a lepší. Sleduji jej současně s jeho "mladším bratrem" Raplem, takže se mi krásně propojují souvislosti v životě poručíka Kuneše. Cirkus je proti Raplovi možná o chloupek napínavější, byť v celkovém dojmu a vyznění o vlásek slabší. Pavel Řezníček je ve své roli perfektní. Hynek Čermák mě se svoji postavou neskutečně baví a pochválit mohu také Michala Dlouhého (on ty hajzlíky prostě umí hrát jako málokdo) i Mariku Šoposkou. Svůj komentář pravděpodobně ještě rozšířím a doplním, až budu mít dokoukanou i druhou sérii. Není rovněž vyloučeno, že přihodím i pátou hvězdičku. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nelze samozřejmě čekat, že se z Edity Tiché vyklube česká Laura Palmerová, ale po dvou dílech jsem měl z Cirkusu Bukowsky vcelku dobrý pocit, který přetrval i po skončení seriálu. Ruční kamera, to je bohužel nutné zlo, jinak mi ale vizuální stránka přijde sympatická a zajímavá. A taky jsem rád, že konečně můžu říct, že se (spolu s Českým stoletím) u nás opět natočil kvalitní seriál. Mimochodem skvělý Michal Dlouhý. (847.) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

První díl je jednoduše výborně odvedená práce a to přesto, že se objevují dost laciné úvody, jako je je dědictví, nebo kolega-hajzl, které působí až moc prvoplánově, jenže to jsou věci, které se snad do budoucna vytratí a zbude jenom dobře natočená detektivka bez klasického detektiva, alespoň v to doufám. Na hony vzdálené od seriálové cz & sk tvorby posledních let, že působí lépe, než velká část kinoprodukce, obzvlášť u scén, kde je severská inspirace podle mě patrná nejvíc - letecké záběry na jedoucí auta, nebo vlak, které dokáží vykouzlit krásné a zároveň lehce depresivní záběry, u kterých věřím domácí původ snad jen díky stejnému vlaku, ve kterém jezdím... Výborný pilot. Po díle druhém: : méně klišé, haleluja, příběh se krásně rozbíhá na všech frontách (až na tu cirkusovou, která byla ku mé potěše trošku upozaděna), chemie mezi Bukowskym a zchlastalým policajtem (Čermák je super!) se začíná rýsovat, jen tak dál. I těch skvělejch záběrů na krajinu bylo v tomhle díle tak nějak víc. Po díle třetím a čtvrtém: Smrt brutálnímu množství voiceoverů! Tempo se na chvíli také trošku uvolnilo a navíc se zjevilo pár ne zrovna hezkých dějových zákoutí, ALE to je mi vlastně fuk, díky poslední půlhodince čtvrtého dílu, který šlápl na plyn a ukázal, že tohle bude ještě hodně zajímavé. A co jsem ještě nezmínil - hudba je super. Po díle pátém: Nářez! Skvělé tempo. prohloubení do zápletky, vtip ve společných scénách Bukowskyho s detektivem... Asi nejlepší díl a jasný důkaz o kvalitě. Po díle šestém: Konec série jak má být, fuck you, debilní americké tvisty. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

A máme tu jasného vítěze klání Sanitka 2 x České století x Cirkus Bukowsky! A tento seriál z něj vyšel jako jediný se vztyčenou hlavou. Tvůrci Cirkusu se, na rozdíl od Renče, nechvástali velkohubými řečmi o srovnávání kroku se zahraniční konkurencí a překvapivě, právě oni jsou moderním chladným depresivním detektivkám z celého českého rybníčku nejblíže. Filmařsky výborně odvedená práce, skvělý scénář, výborné střihy, dobří herci. Jedinou slabinu vidím v představiteli hlavního hrdiny, Pavlu Řezníčkovi. Ten nemá dostatečné charisma a drtivá většina kolegů ho jasně přehrává. No uvidíme, co bude dál, ale na tuzemské poměry byl první díl seriálu něco nevídaného! /// Nakonec jsem se na to ani nedodívala. Začalo to být dost otravné a Pavel Řezníček nemá žádné charisma a tím pádem nemá šanci utáhnout hlavní roli... ()

Galerie (374)

Zajímavosti (63)

  • Natáčelo se v těchto lokalitách - Praha, Dálnice D5, Pikovice, Kamenný Přívoz, Ústí nad Labem, Stradonice, zámek Bon Repos u Lysé nad Labem, Mořina, Děčín, Štěchovice, Dětské centrum při FTN v Krči, Velké Žernoseky, Beroun - Talichovo nábřeží, Libochovany, přístav České Vrbné, zastávka Petrov u Prahy, Lovosice, Lhotka nad Labem. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Vůz drogového dealera je ceněný americký veterán Chevrolet Corvette C3, který se vyráběl mezi lety 1968-1982. Tento automobil má několik zajímavostí. K pohonu slouží výhradně osmiválcový zážehový motor, a to v několika verzích objemu od 5,0 do 7,4 litru, s klasickými spádovými karburátory nebo mechanickým vstřikováním paliva. Motor je uložen vpředu podélně a pohání výhradně zadní nápravu, skrze několik variant převodovek (vždy tří- a čtyřstupňové převodovky buď manuální, nebo automatické s hydrodynamickým měničem). Karoserie vozu je laminátová, s odnímatelnými střešními panely (tzv. "targa"). Vůz nemá klasické víko zavazadlového prostoru vzadu, ale vyklápí se zadní šikmé sklo, pod které se případně dají uložit sundané střešní panely. Vozidlo v seriálu je opatřeno speciální chromovou samolepící folií po celé ploše karoserie. [Zdroj: Wikipedia.org] (Rudy_742)
  • Bukowsky (Pavel Řezníček) říká: „Zpátky na stromy.“ Fráze pochází z románu Roye Lewise „Evolution Man: Or, How I Ate My Father“, kde ji opakovaně používá strýček Véna, který tím vyjadřuje nedůvěru k objevům a vynálezům svého bratra Edwarda. Česky kniha vyšla pod názvem „Co jsme to tátovi provedli“. (sator)

Reklama

Reklama