Reklama

Reklama

Cirkus Bukowsky

(seriál)
Trailer
Česko, (2013–2014), 10 h 25 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Marika Šoposká, Michal Dlouhý, Jaromír Hanzlík, Jan Vlasák, Bohumil Klepl, Predrag Bjelac, Nela Boudová, Vanda Hybnerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Jakmile se sebevražda milenky začne jevit jako vražda, je tu problém. Nestor Bukowsky přišel o práci, manželku, domov, jde po něm policie. Kriminalista Kuneš, který Nestora podezírá, má také problém. Musí nastoupit protialkoholní léčbu, jinak ho vyhodí z práce. Na rozdíl od nadřízených je přesvědčen, že Edita opravdu byla zavražděna. Místo nástupu na léčení se pouští do pátrání na vlastní pěst. Přes antipatie Bukowského a Kuneše je jasné, že jen jejich spojenectví může případ objasnit. Ale kdo byla vlastně Edita Tichá? Dcera kontroverzního podnikatele, úspěšná studentka nebo labilní manipulátorka? Ukazuje se, že ji nikdo neznal. Stopy vedou hned k několika milencům, okruh podezřelých je široký. Je vrahem neznámý stalker zahlcující Editu přívaly prasáckých SMS? Editin spolužák, profesionální aktivista, který zmizel den po její vraždě? Nebo dealer Prozac? Ostatně – ani policista Kuneš, ani Nestor Bukowsky nemají ve vztahu k Editě úplně čisté svědomí. Popravdě řečeno, kdyby Edita nebyla zavražděna, život Bukowského by byl zoufale nudný...

Výbuch karavanu rozmetá vánoční idylku a Bukowského plány na klidný život s Vesnou. Vražda Edity Tiché byla jen zástěrkou skutečného cíle. Nezbývá než zjistit, kdo a proč chce zabít Nestora Bukowského.
V dalších šesti dílech oceňovaného seriálu (cena za režii pro Jana Pachla a cena za střih pro Petra Pauera na mezinárodním festivalu BAR v Černé Hoře, cena AČK pro kameramana Marka Jandu, cena Zlatý ledňáček z Finále Plzeň za nejlepší TV DRAMA) se Nestor Bukowsky v podání Pavla Řezníčka spolu s parťákem Hynkem Čermákem alias detektivem Kunešem nakonec dopátrají pravdy. Než se tak ale stane, dostanou se oba do mnoha hraničních situací. Ponurá atmosféra, množství akčních scén i napínavých zápletek si nezadá s první sérií a hrdinové se během pátrání dostanou na neobvyklé lokace. Natáčelo se mimo jiné v industriálním prostředí Mostecké hnědouhelné pánve, v Gdaňském přístavu, či na studeném poloostrovu Hel. Jak se na správnou detektivní road movie sluší, zavede pátrání Bukowského hodně daleko od domova. Klíč k případu nakonec nalezne mnohem blíž, než by čekal... (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (314)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cirkus Bukowsky coby český kriminální seriál sliboval solidní podívanou – tedy alespoň co se ohlasů a vysokého hodnocení týče. Opak byl však pravdou – jde o obyčejný průměr, který stačí vidět jen jednou a za nějakou dobu si na něj ani nevzpomenu. Největší problém jsem měl s hlavním hrdinou, protože některé jiné postavy (Kuneš, Vesna, Lébl…) mi byli daleko sympatičtější a přesto právě ON dostal nejvíc prostoru – navíc přežil snad úplně všechno – že i Chuck Norris by měl co dělat, aby se mu vyrovnal – akorát ten by si nenechal dát tolikrát do držky. Nestor Bukowsky však zase ojel, co se dalo – a že se tu herečky opravdu moc nestyděly…Kuneš byl v pohodě – jasný lídr a už se těším na Rapla. Co se kvality obou sérií týče, tak ta byla velice vyrovnaná, nicméně velice průměrná. Obě obsahovaly spoustu dobrých momentů, slušnou atmosféru, vraždy, nahotu – několik vedlejších zápletek, ale i kupu nelogických prvků a scenáristických nesmyslů…Nicméně i tak se vážně těším na Rapla… ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém u mě asi byl, že jsem nejdřív shlédl seriál Rapl. Ten se vyznačoval skvělým hrdinou, vedlejšími postavami, které do vztahů zapadaly a boční linie předčily samotné případy v jednotlivých dílech. Raplova slabá stránka byla v samotných epizodních případech, které byly docela banální a v Cirkuse Bukowsky máme jeden, který se táhne přes dvě série. Hlavní hrdiny Bukowsky byl velkou slabinou a vztahové záležitosti, dramatická stránka tolik nefunguje. V některých momentech se série příliš táhnou a chtělo to o pár dílu méně. Nicméně i tak se jedná o nadprůměrnou televizní záležitost.Podrobnější popis každé série jsem napsal pod danou sérii.......6/10 ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že samotná detektivní zápletka není tolik komplikovaná, tudíž musí být příběh uměle natahován. Přesto se po "Expozituře" český divák zase jednou dočkal kvalitního kriminálního seriálu. Řezníček je skvělý a Čermákova hvězda stále stoupá. Druhá řada je možná ještě depresivnější, kvalita některých dílů ale dost kolísá, hodnocení tedy neměním. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbilo: Příběh. Herecké obsazení: výborní Řezníček, Čermák, Hanzlík a Dlouhý, překrásně líbezná Šoposká. Hudba a technické zpracování. Počet dílů: akorát, žádná nastavovaná kaše. Odvaha jít do sexy scén.Co se mi moc nelíbilo: Bukowského monology - filozofování a moudra. Občas se děj držel moc při zemi tam, kde to šlo vyhrotit víc. Celkově: Na české poměry výborný seriál - příběhem i zpracováním. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po pravdě se mi pilotní díl (ten dvacetiminutový v rámci Souboje seriálů) líbil o hodně víc. Nechápu, proč musely být některé scény přetočeny (resp, asi kvůli tomu, že Řezníček za ty dva roky přibral) a přišlo mi líto, že kamera je v ostré verzi horší, rozevlátější, rozkývanější, bez atmosféry a zarámování scény. Nevím, kdo Markovi Jandovi poradil s kamerou pseudomoderně hejblat ze strany na stranu, když stále více diváků z toho má mořskou nemoc, a dokonce i artu milovní už proti tomuto nešvaru brojí. Oproti pilotu někam zmizel jako autor námětu Štěpán Kačírek, snad se to neprojeví na vedení příběhu. Ten si drží z pilotního dílu příjemné tajemno, ale přece jen ty nové prvky jsou laciné, až mi zatrnulo. Také hudba mi přijde nekonzistentní v některých scénách. Takže uvidíme, kam se to pohne, jako to bude vedeno dál. ---- EDIT po skončení seriálu. Nu, naděje zůstaly zklamány. Vizuál je vymazlený, hrdina a lidi kolem něho na první dojem zajímaví, ale čím více dílů, tím více mi chybí něco hlubšího, promakanějšího, nikoliv jen povrchní příběh opsaný z kdejakého komerčního seriálu. To už jednotlivé fíly Kriminálky Anděl mi daly víc. Závěr se snažil být akční, ale mně osobně přišel spíše zmatený a nekoncepční. Jako mělo to dobře našlápnuté, atmosféra, nálada, dobré, ale zápletka se ukázala být nezajímavou a postavy časem také. Některé situace dokonce byly hloupé a neuvěřitelné. ()

Galerie (374)

Zajímavosti (63)

  • Ve scéně, kdy kdy Bukowsky (Pavel Řezníček) přijíždí do Děčína, se hlavní aktér uchází o místo učitele v děčínském gymnáziu. Budova, u které se scény natáčejí, je ovšem děčínská strojní a dopravní střední průmyslová škola v místní čtvrti Letná, ve Slovanské ulici. Gymnázium Děčín sice skutečně existuje, nachází se však ve zcela jiné budově na opačném břehu Labe v pravobřežním městském centru. Filmaři patrně zvolili pro natáčení budovu průmyslové školy z důvodu menších dopravních omezení v lokalitě a otevřenějších exteriérů. (Rudy_742)
  • Filmováno v lokalitách Praha (Záběhlice, Karlín - Rohanské nábřeží, náměstí Míru, kostel sv. Ludmily, Prosek, Háje, Nové Město, Žižkov, Dejvice, Klánovice, Černá Most, Letenské sady, Senovážné náměstí, Smíchov), zámek Bon Repos u Lysé nad Labem. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama