Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem cele tri dily, jestli se to nejak nerozjede. Bohuzel, ma to spise opacnou tendenci. Po Pripadech 1. oddeleni kvalitativni pad o nekolik pater. Jakekoliv srovnavani s Cirkusem Bukowskym (ano, opravdu to nekteri delaji) je uplne mimo misu. A vubec nejhorsi je, ze takovej frajer, jakym je Viktor Preiss, nema co hrat. Nuda k uzoufani, dalsi dily uz si s cistym svedomim necham ujit. ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Případy 1. oddělení mě tolik neoslovily a po sedmidílné sérii Clona nutno uznat, že České se to tentokrát s televizními detektivkami moc nevyvedlo. Clona je nesympatická v podstatě vším. Chybí postavy, se kterými by vás bavilo to prožívat, nebo na ně aspoň koukat (pánům by mohla stačit Vica Kerekes, jenže proč se většinu filmu tváří tak strašně znuděně?), příběhy nemají hloubku, napětí, postavám chybí trošku lidskosti. Postava policejního kameramana/fotografa je jako nápad špica, měla potenciál nabídnout nový pohled na kriminálku, ale totálně ho nevyužila, Hádek se v tom plácá a většinu děje je na obrazovce jaksi navíc. Nechci České křivdit, ale v tomhle za mě palec dolů a těším se na chystanou sérii prověřené novácké Kriminálky Anděl. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako optimista doufám, že se to zlepší, ale první díl ve mně vzbudil intenzivní pocit, že Epsteinovi by měl sakra konečně někdo zakázat psát, když okruh těch, kteří do očí bijící nedostatky jeho práce nevidí, je neuvěřitelný... Co Clona bude, toť otázka - zatím jsem viděl jen přehlídku extrémně efektních kameramanských kousků, laciné slovenské zrzavé lákadlo, a vesměs velmi dobré herce, kteří nemají krom "osvědčených" klišé moc co hrát. Haluzové vyšetřování, kdy se asi několik poměrně důležitých věcí vystříhalo, dokonalá čištění fotografií doma ve Photoshopu, a protřelí padouši (vrazi minimálně dvou policistů), kteří rozšlapou digitální foťák, ale nějak z něj neseberou paměťovou kartu... takže pardon, ale první díl byl v "netechnických kategoriích" zoufale slabý. A - "kupodivu" - to v různých obměnách vydrželo až do konce. 50% ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem naprosto spokojený, dostávám, co jsem očekával. Herecky mi to vcelku sedí, i když občas jsou ty emotivní výboje na hraně a trochu mimo v kontextu toho, jak se herci prezentují jinde. Nicméně se mi to líbí a dostávám zábavu adekvátní mým potřebám a inteligenci korelující s únavou po prvním pracovním dni . Těší mě, že Kerekes tu hraje a není zde jakousi ozdůbkou a jsem zároveň rád, že mi Hádek prokázal čest stát se zajímavým kriminalistou a ne jen nudným, okoukaným, trochu komickým klukem. Takže co? Takže dobrý! ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Klišé na entou. Dialogy jakoby opsané z amerických moderních krimi seriálů, rádoby umělecké, zazrněné záběry, rychlý střih a pod .... celé dost mimo. Přitom Kryštof Hádek podle mého pojal roli hodně dobře a asi jako jedinému jsem mu jeho postavu i věřil, totéž platí o Medvecké. Vica Kerekes je alespoň hezká, ale zbytek ubohost. No dobrá, pár záběrů dobrých (nohy ve sprše), jedním okem se to dalo sledovat a občas i celkem fajn hudba. I když po případech 1. oddělení totální propadák, přesto dvě hvězdy dávám (hlavně za Hádka). ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)
  • Seriál se točil 70 dní, filmaři vystřídali více než 100 lokací, před kamerou hrálo 110 herců, 600 komparsistů, použilo se 50 aut a při náročných scénách se účastnilo také 95 kaskadérů. (Zdroj TV mini) (Rodriguez)
  • Jeden z mála českých televizních seriálů, jehož licenci se podařilo prodat do zahraničí. (raininface)

Reklama

Reklama