Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

greetchen 

všechny recenze uživatele

Případy 1. oddělení mě tolik neoslovily a po sedmidílné sérii Clona nutno uznat, že České se to tentokrát s televizními detektivkami moc nevyvedlo. Clona je nesympatická v podstatě vším. Chybí postavy, se kterými by vás bavilo to prožívat, nebo na ně aspoň koukat (pánům by mohla stačit Vica Kerekes, jenže proč se většinu filmu tváří tak strašně znuděně?), příběhy nemají hloubku, napětí, postavám chybí trošku lidskosti. Postava policejního kameramana/fotografa je jako nápad špica, měla potenciál nabídnout nový pohled na kriminálku, ale totálně ho nevyužila, Hádek se v tom plácá a většinu děje je na obrazovce jaksi navíc. Nechci České křivdit, ale v tomhle za mě palec dolů a těším se na chystanou sérii prověřené novácké Kriminálky Anděl. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Kde nic není ani smrt nebere. Není to nejhorší ale zdá se mi to zbytečně ploché a určité naprosto nelogické kroky pachatelů - např. v jednom z prvních dílů jak u Romana objevili zapnutou kameru a pak ji roztřískali ale SD kartu už nevytáhli!!! Ten scénář mohl být zřejmě daleko lepší.... škoda. Hold případy 1. oddělení nasadili laťku moc vysoko. Ještě by mě teda ale zajímalo, jak pan kapitán přišel ke své funkci, když to všecko vlastně vyřešil 25ti letý kameraman. Pokud ho fakt vzali na tu školu, tak mu tu mordpartu nechají rozpustit. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Viděna 1. a 3. epizoda.) Máloco bývá tak smutné jako laciná nápodoba. Když jde o lacinou nápodobu něčeho, co bylo před pár lety opravdu „cool“, je to vyloženě smutné. O české CSI jsme se pokoušeli už Kriminálkou Anděl, jenže na tuhle katastrofu už filmaři nejspíš zapomněli, tak v České televizi najali známého klipaře Tomáše Řehořka, zaplatili mu delux edici Photoshopu a vypustili ho do nehostinných pláni tradičně přihlouplého scénáře Marka Epsteina. Vyšetřování je tupé a nepřesvědčivé, postavy nemají vnitřek, jen to vše tak nějak hezky vypadá a nudí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ano, jistě, pokus o psychologicky laděný krimi seriál, kde větší prostor dostávají rodinná zázemí příslušníků. Pokud odmyslíme moderní styl zobrazení, nemá to vlastně daleko k Ordinaci v růžovce. Psychologie zde není podána náhledem do vnitřních světů hrdinů, ale povrchním nazíráním jakýchsi klipovitých výseků, které samy o sobě někdy mohou mít význam, ale častěji jsou zde spíše jen pro laciný efekt. Snaha o hutné dialogy z toho kape jak turecký med ze stánku na pouti, ale do hloubky to skutečně nejde. Pokud zkousnou ten pro ně podivný vzhled, bude seriál jistě oblíben mezi ženami, které večer „potřebují vypnout“ (divná fráze), a je jim jedno, jestli po obrazovce běhá Hanák, Pešek, Bernát nebo fotograf Roman. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Vyhrála moje slabost pro Rostislava Nováka a křehkou Vicu Kerekes. Parta okolo Viktora Preisse byla zajímavě poskládaná. Když jsem prvně viděla, co provádí Hádek s tou zrcadlovkou a jak jí drží, tak jsem myslela, že mě omejou. Proboha, proč jí pořád používá k natáčení.Dejte mu někdo kameru. Hodně jsem se těšila na Medveckou s Hartlem. Bylo moc příjemné je zase vidět na obrazovce. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • Seriál se točil 70 dní, filmaři vystřídali více než 100 lokací, před kamerou hrálo 110 herců, 600 komparsistů, použilo se 50 aut a při náročných scénách se účastnilo také 95 kaskadérů. (Zdroj TV mini) (Rodriguez)
  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)
  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)

Reklama

Reklama