Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (94)

Druury 

všechny recenze uživatele

Film který jsem sledoval v letadle.. Ze začátku jsem hledal jen film na zahnání nudy ale s postupem času jsem si začel říkat že to žádný zabíjení nudy neni, ale že si to sakra užívám. Dramata to je moje a tenhle film se dostal mezi ty nejlepší z nich. Opravdu klobouk dolu před hereckym výkonem hl. postavy a pedevším za parádní soundtrack, kterej celej zakotvil na mý MP3! parada! 4,5 * ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek si zaslouží mnohem větší pozornost. Ač malý tak velký obsahem. Billy Crudup se musí vyrovnat se smrtí svého syna. Jak už to bývá tak nejlepší společník je alkohol. Po dvou letech se k němu dostanou nějaké jeho věci včetně demo nahrávek. Rozhodne se jednu zahrát v místním baru a tím se mu začne měnit život. To by, ale bylo lehké. Život bývá komplikovanější a jak už to bývá tak mi lidi víme přesně co je správné a co ne. Prostě kecat někomu do života místo se ho snažit nějak pochopit je jednodušší. Herecky hodně slušné, moc potěšil Laurence Fishburne. Ač malá rolička tak on z ní udělal velkou. Více takových lidí jako hrál. Nádherné písničky. Není nad čím přemýšlet, tohle je za jasných 10/10. Díky Williame za tenhle silný zážitek. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe, veľmi dobrý hudobný film. Soundtrack fakt vydarený, aj celý ten príbeh, do ktorého je hudobná kariéra sympatického Sama zasadená. Za prvotným zdaním Samovej depresie sa napokon skrýval oveľa silnejší osud ako som pôvodne očakával. A keď so zápletky vstupuje Quentin, tak sa naplno rozbehol aj hudobný potenciál celého filmu. Kvalita! Ale bolo mi dosť ľúto všetkých tých osudov postáv v tejto dráme. Akurát tá Selena Gomez nemusela byť (k nej cítim akúsi prirodzenú averziu). Ale inak dobré, veľmi dobré! ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Williama H. Macyho znám dobře jako herce, že se ujal režie tohoto filmu je zajímavé a myslím, že se mu jeho prvotina povedla. Kasovní neúspěch si doufejme může dovolit, snad mu to neubere chuti do dalších filmů. - Stejně jako rockwoman si nemyslím, že hromadní vrazi ve školách se rekrutují z rodin dobře postavených rodičů, i když rozvedených, ale chápajících, zajímajících se o své děti a platících školné. Tuto skutečnost o Joshovi se dozvíme až v druhé půlce filmu a je to poměrně šokující. O tom, jak něco takového dokáže obrátit život naruby nejen rodinám obětí, je tento film. Velkým plusem je vynikající herecké obsazení, a opravdu dobrá hudba od dua Simon Steadman a Charlton Pettus. Všechny písně zpívá nenápadný Billy Crudup sám (i Anton Yelchin samozřejmě, abych ho neopomenula). ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Ano je to tak, hudba dokáže člověka povznést když je šťastný, ale dokáže také pohladit a povzbudit, když je člověk na dně. Alespoň u mě to tak funguje. A hudba hraje důležitou roli i v tomto filmu. Na začátku je obrovská tragédie, jejíž detaily jsou divákovi servírovány postupně během filmu. Mezi tím hraje hudba a té je tu dost. Mému rockerskému uchu sice nelahodící, ale já jsem tolerantní člověk. Každopádně teď už nebudu mít rád Williama H. Macyho jen za Fargo nebo za nesnesitelného Franka z Shameless, ale i za tento silný a neotřelý příběh. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku filmu ve scénách na univerzitě je několikrát vidět název školy, například na plakátech a bráně u vchodu, tam stojí zkratka UCO, kterou používá University of Central Oklahoma. Později ve zprávách o střelbě na univerzitě je však napsáno, že se škola jmenuje Central Plains State University, což je v rozporu se zkratkou i nápisy v předchozích záběrech. (hansel97)
  • Natáčení začalo 21. dubna roku 2013, filmovalo se ve městě Oklahoma City a Guthrie v USA. (willy1)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sundance v lednu 2014. (Terva)

Reklama

Reklama