Reklama

Reklama

Kouzelný poklad

  • Sovětský svaz Bolšebnyj klad (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Sovětský svaz, 1950, 20 min

Obsahy(1)

Pastýř Bajir sloužil rok u boháče Gaslana, když rok služby uplynul, přišel pro svou odměnu. Gaslan však slovo nedodržel a pod různými záminkami mu odměnu zkrátil na polovic. Bajira čekala jiná odměna, kouzelný poklad, k němuž mu ukázal cestu kouzelný pták fénix, kterému kdysi zachránil život. Kouzelnou truhlu si však musel nejdříve vybojovat. Bajir dostal ještě jednu radu, aby truhla mohla sloužit ku prospěchu chudých lidí, musí ji uchránit před všemi boháči. 
Pohádka je natočena na základě burjatských příběhů. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hezké jak vždycky ti hodní chudáci, co se dostanou ke kouzelnému artefaktu, mají tendenci vehementně pomáhat všem a dělají to formou veřejné šou, i když součástí pokynů je, že mají daný artefakt používat uváženě, nezneužívat ho a chránit ho před těmi hamižnými. Zkrátka zbohatlíci vždycky zblbnou a to kdekoliv. Proto je pohádek na podobné téma tolik. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Vtipná ruská animovaná pohádka o věčném boji dobrých poctivců s lakomci a podvodníky. Ovčák Bajir nedostal zaplaceno od hamižného kupce za své služby. Odměnou za záchranu ptáka fénixe získal kouzelnou truhlu s pokladem, aby pomohl sobě i ostatním chudým lidem. Bohatému kupci se však podařilo za pomoci úplatného soudce ovčáka Bajíra o truhlici připravit, i když ne na dlouho. Oba dostali za své podvody za vyučenou. Dneska už totiž existuje spravedlnost jenom v těch pohádkách. Ještě, že je máme. ()

Reklama

Reklama