Reklama

Reklama

Mulat ze Západu

(festivalový název)
  • Brazílie Faroeste caboclo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je inspirovaný stejnojmennou písní kultovního zpěváka a skladatele Renata Russoa, která vypráví o tragickém osudu Joana de Santo Cristo. Příběh se odehrává v osmdesátých letech. Chudý mladík se rozhodne udělat za svým dosavadním životem tlustou čáru. Odcestuje do města Brasília, kde v předměstí žije jeho jediný příbuzný Pablo. Společně začnou vydělávat na prodeji marihuany. Joan žije naplno a bláznivě se zamiluje do Marie Lucíe. Ale čím dál tím více se zaplétá do konkurenčního boje drogových bossů a policejní korupce, že už není cesty zpět. (petrusqa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když amatérský pašerák z Jamajky chce začít ve velkém a navíc omámí svým skvělým modelem bílou děvečku, která je už na svá mladá kolena tak vyhulená, že místo toho aby v klidu a v pohodlí dostudovala prestižní obor a zajistila si tak slušný příjem na další vyhulování, se nechá totálně sčadit oním pašerákem z Jamajky a ještě se nechá za pravého poledne odprásknout, že ani Clint Eastwood by to nestihl zmáčknout. Hold je někdy zajímavé, jak nám ten osud se životem zavámá, zvláště když se rádi vznášíte na hraně ... ehm na trávě. Nudné a o ničem, trochu míšené kamasutry a trocha střílení a kopa debility. U mě špatný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem viděl brazilský exploitační horor, brazilskou komedii a teď i drama, kde hraje celkem důležitý prvek romance. Musím říct, že zrovna tohle drama, mám na mysli právě "Faroeste caboclo", trochu stylizované do moderního westernu, je tím nejlepším ze všech tří. Zajímavě laděné, nápadité, ale přece jen to není celistvý film, který by vydržel kvalitní až do konce. Přesto ukázka toho, že dobrá dramata se dají natočit všude. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Některý láska nemá hold na růžích ustláno, přemýšlím jen jestli je potřeba do toho míchat i jiné žánry. Autentičnost versus závěr moc k sobě nepasují. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak bohužiaľ ma táto westernová variácia minula. Ona ma minula práve kvôli tej podľa mňa úplne zbytočnej žánrovej štylizácii niektorých scén. Dajte si pozor, toto nie je Django unchained, Brazílsky western je maximálne vážny film s brutálnymi scénami násilia. Práve pri tých som sa do filmu emocionálne dostával, ale akosi prvoplánovito. Asi ako pri I spit on your grave. Občas som nechápal konanie postáv, a vôbec samotné odpichnutie zápletky, čiže zoznámenie sa dvojice mi pripadalo pritiahnuté za vlasy. Ak by sa jednalo o klasickú gangsterku, v pozadí kritizujúci stav brazílskej spoločnosti, bol by som určite zhovievavejší k tomuto remeselne a dramaturgicky slušne odvedenému filmu. 50%. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama