Reklama

Reklama

Skoro jako láska

(festivalový název)
  • USA It Felt Like Love
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Lila (Gina Piersanti) by veľmi rada súťažila v sexuálnych aktivitách so svojou oveľa skúsenejšou najlepšou priateľkou Chiarou (Giovanna Salimeni), ktorá strieda chlapcov ako na bežiacom páse. Kvôli jej napohľad detskej tváričke však o ňu žiaden z mladíkov nejaví záujem, a tak väčšinou dopadne ako piate koleso na voze. Jedného dňa však stratí kontrolu nad hrou, ktorú sama rozohrá, a dostane sa tak do veľmi zraniteľnej a nebezpečnej situácie... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Poctivé, působivé, dobře zpracované, ale přeci jen se to rychle přejí a omrzí, jak tuctový příběh sám, který se nemá z podstaty věci kam posunout, tak i kamera, která je sice řemeslně zdatná, ale jede pořád stejně, a především pořád jede - závěr filmu jsem poslední půlhodinu čekala za každým rohem a to natahování už bylo zbytečné, nepřinášelo žádnou novou kvalitu, jen unavovalo. Střídání trapných scén s kamarádkou a trapných scén "dolejzání" za vytouženým idealizovaným klukem, kdy všechny pařby a jízdy autem provází soundtrack siláckých rapových komentářů o sexu a drogách, je chvíli fajn, ale po pár kolečkách to začne být unavující. Snímek nemá větší ambice než předvést ve vší nepřikrášlenosti povahu dospívání určitého typu dívek, což se povedlo s veškerou tísnivostí, dusivou trapností i monotónní obehraností takového dívčího trápení, ale pak se v tom režisérka ne a ne přestat patlat a pitvat, i když už to není kam posunout - neudělala si místo pro ironický odstup a zevnitř tomu žádnou chytrou pointu udělit nemůže a je to jasné, a tak se v poslední třetině cítíte, jako když vám hospodyně, celá šťastná, že se jí ta kulajda ale povedla, nandavá třetí talíř a nechce vás ještě pustit od stolu, i když nemá co jiného vám nabídnout. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

"Citlivě nesentimentální a poeticky realistický.." (obsah) ...eeeeh co ? Příběh je takový jak z poučky pro dospívající "takhle to nedělejte", postavy jsou charakterizované celkem stereotypicky mi přišlo a člověk se o nich moc nedozví. Co se mi líbilo, byla kamera a atmosféra snímku, jen mi to někdy připadalo jako "škoda" u takového filmu. Vlastně od začátku asi víte co se stane a pak čekáte až se to stane a jak se to stane. Svým způsobem se vlastně v příběhu jen opakuje dokola několik scén s menšími obměnami- pláž- cumlání Lailiny kamarádky (pardon už jsem zapomněla jméno) a jejího frajera-toužebné pohledy k jejímu vysněnému- cesta autem/mhd-nějaká melancholická scéna ....a znova... ()

Reklama

Pevek2 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby ziskala mladicka Lila prestiz v ocich kamaradek a mozna i v ocich sebe same, tak potrebuje kluka, sex a hlavne o tom mluvit. Proto zacne dilem realizovat jakesi obelhavani okoli i sebe same a dilem zacne delat cim dal vetsi blbosti. Diky herecce v hlavni roli je to ale krehke, krute a vlastne i dojemne. A New York videny takhle strizlivyma ocima, ktere hledaji nuance a detaily pusobi uplne neamericky. Vlastne ten film vypada trosku jako kdyby dnes delal Bogdanovich svoje prvni filmy.Eliza Hittman je talent, ktery se vyplati sledovat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek má svou neskutečnou sílu v tom, jak je podán, jak je ve svém stylu neústupný a jak se doslova tlačí na diváka, jak na něj přenáší tu jemně depresivní náladu, která se postupně prohlubuje. Jako kdybyste v tomhle světě ani nechtěli žít, protože je zde něco špatně a všechno hezké se rychle mění v ošklivé, nepěkné, v něco, z čeho to příjemné musíte silou dolovat. A někdy už není síly dost. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Čo všetko je dospievajúce dievča ochotné spraviť pre zvýšenie svojho sexuálneho statusu, čo všetko je ochotná si vymyslieť, ako hlboko sa dokáže klesnúť? ... Smutné, ale autentické. No nakoľko mi vôbec nesedela hlavná postava, tak ma to nezasiahlo tak ako by som predpokladal. Ničmenej vcelku dobre odvedená práca. Zádumčivý vizuál a sugestívna kamera. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama