Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ dívky, kterou ubodal její arabský přítel, aby pár hodin po činu doletěl z Prahy do Dublinu, ukazuje složitost policejní práce v komunikaci se soudy, státním zastupitelstvím a policisty v zahraničí. Lze vydat mezinárodní zatykač, když pachatel cestoval na ukradený pas a tedy pod jinou identitou? Skuteční policisté museli čekat sedm let, než se pachatel pokusil vycestovat ze země, kde se skrýval. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda o drobnostech, nicméně podstatných. Odhalování pachatele je mravenčí práce, kdy musíme dát za pravdu i těm méně sympatickým článkům řetězce. Osobní přesah byl jen třešničkou na dortu, ve své vážnosti pro odlehčení situace. Ondřej Vetchý byl v obsazení skutečně trefou do černého. A tím nemyslím trefou do Araba. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z osobního hlediska jsme se tentokráte nejvíce podívali ke Kozákovi, který testuje svou dceru skrze nabídku na drogy, a dcera si z něj pak na oplátku dělá prdel skrze ubytko v Anglii. Parádní souhra dvou generací. Samotný případ táhne hlavně Anděl, a opět dostáváme několik životních mouder, která by se měla tesat do kamene ("Čím větší řetěz na krku, tím větší kretén") a naprosto výborných a vtipných situací (Scéna s dementníma popelářema) - "Když se naseru, tak si tě klidně odsedim") a soudcem, který je prostě také jenom člověk, a do toho nákupáku někdy prostě taky musí, případ-nepřípad. Realita případu byla nakonec o dost horší, když se muselo na dořešení čekat hned několik let, což zvlášť pro pozůstalé muselo být opravdu velmi náročné. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez mena nie si v našom zbyrokratizovanom systéme nikým. Ako sa dozvedáme z tejto časti - ani vrahom. Až po získaní mena sa môže rozbehnúť mašinéria zatýkania a vydávania osoby na trestné stíhanie. Scénaristicky dosť riedka časť (niekedy hádam netreba byť tak realistický - veď bežný život má, na rozdiel od skvelého filmu dosť hluchých miest aj tak) na druhej strane zaujímavo upozorňuje na prežívajúce či až priveľmi životaschopné relikty byzantínskeho systému absurdnej byrokracie, kde sa bez príslušných čísiel, iniciál a mien priradených jednotlivým osobám často ani lístok vo vetre nepohne, bárs by šlo aj o masového vraha. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší pauze jsem dostal chuť na další případ a musím říct, že tento díl rozhodně patří k těm povedenějším. Jakmile se jedná o vraždy žen či dětí, tak je to zpravidla hrozně super. Případ byl dostatečně zajímavý, zdravě xenofobní a bohužel i lehce předvídatelný. Tím, že je vše inspirováno skutečností, tak nemohlo být o pachateli pochyb. Pobavil mě zejména závěr a přiznání, že ono to s tím mezinárodním zatykačem bylo na podstatně delší lokte, než nám představil tento díl. [75 %] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Monika vždycky říkala, že neměl dlouhý jenom to jméno." A o tom to je. Ti osmahlí kluci, kteří čekají v Irsku na azyl, zkrátka mají dlouhé choboty a všechny slečny, pro které je to důležité, upřímně lituju. V tomto případě tedy máme jednu zavražděnou a dva nezvěstné podezřelé a mě to dost bavilo. Zejména přetahovaná kapitána Anděla s popeláři o odpadky byla vynikající, ale i zatčení nesprávného Araba mě upřímně rozesmálo. A taky oceňuju skutečnost, že se tvůrci na závěr přiznali k tomu, že to vlastně ve skutečnosti dopadlo poněkud jinak. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (11)

  • Skutečný pachatel byl Alžířan Nouari Zerruoki. Odsouzen byl na dvanáct a půl roku za brutální vraždu své bývalé přítelkyně. Na rozdíl od epizody, kde byl relativně rychle zadržen, trvalo ve skutečnosti několik let, než byl pachatel zadržen a vydán do České republiky. (sator)
  • Kapitán Kozák (Ondřej Vetchý) dostane od své dcery (Rebeka Lízlerová) jako dárek fotbalový dres. Ve fotbalovém světě tento dres nosil anglický hráč Jermain Defoe, který tehdy působil v klubu Tottenham Hotspur FC. (ELBobes)
  • Když se poručík Anděl (Petr Stach) vrací do baru, hraje v pozadí píseň „Jsem pohodlný“ od J.A.R. Za klip k této písni byla kapela oceněna cenou Anděl pro klip roku. V něm hraje hlavní roli herec Ondřej Vetchý, který v seriálu hraje majora Kozáka. (BrMikes)

Reklama

Reklama