Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 2

(série)
Česko, 2016, 8 h 26 min (Minutáž: 62–65 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Chmela, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Jan Meduna, Igor Bareš, Zuzana Zlatohlávková, Roman Luknár (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (39)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla rovněž dost našlapaná zajímavými případy i osobními patáliemi mezi mordpartou. Až je mi skutečně líto, že to končí. Zasloužili bychom si ještě další díly, protože tohle byl vskutku povedený seriál. Slušné herecké výkony, zajímavé zpracování i samotné případy – otřesné vraždy, opovrženíhodní pachatelé, chudáci oběti i pozůstalí. Kvalita jednotlivých epizod byla taky rovněž velmi dobrá a tak ani tady neváhám dát nadprůměrné ohodnocení. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je pro mě dost možná vrcholem TV tvorby za posledních mnoho let. Oproti první řadě přidává nový prvek v podobě případu, který se prolíná hned několika díly, a ovlivňuje i některé kriminalisty. Mimoto sledujeme také postupně vzrůstající napětí až válku mezi Korejsem a Kozákem, kdy oba dva postupně získávají body na svou stranu, aby nakonec vše dobře dopadlo v původně plánovaném konci celého seriálu (Nebo teda nakonec nebude happy end? Uvidíme ve třetí řadě...). Jako nová tvář se objevuje Igor Chmela v podání Dušana Vrány, který je takovým protipólem k již zavedeným postavám, a ukazuje zas trochu jinou tvář kriminalistiky. Faktem zůstává, že chválit tvůrce, jak dobře vystihují policejní práci, a všechny její strasti, je vážně nošené dříví do lesa, a všechny pochvaly byli již na mnoha místech několikrát zopakovány. Druhá řada ještě přidává bonus v podobě několika výborně odehraných epizodních rolí (Javorský, Kozub). ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada nejlepšího krimiseriálu tuzemské tvorby od Revoluce se v jádru příliš nemění od té o dva roky starší, přesto mě ne všechny případy dokázaly stoprocentně ohromit a většina spíš vyšla na nižší než maximální hodnocení. S tím jde ruku v ruce i finální dojem, jsem ovšem velmi zvědav, jak se vyvedl letošní pokus o navázání po letech s pár obměnami. [viděno v iVysílání] ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív se mi seriál nelíbil. Přiznám se, že jsem viděl pouze pár dílů někde od prostředka na jedničce. Neseděl mi tam Vladyka, svou neschopností, připozaděností a nerozhodností mi doslova vadil. Pak mi tam ještě nezapadal Polívka, který měl vždy jen chytré řeči divný přístup k případům....To vše jsem ale nevnímal jako celek. Ono to tam totiž krásně zapadá. Každý má svůj styl kterým do konkrétního případu něco vloží. Nakonec musím uznat, že je to povedený seriál, kde jsou reálně vykresleny postavy vyšetřovatelů i s jejich chybami a nedostatky. Tak by to asi mělo být. Vyloženě mi tam ale nesedí Stach a jeho role lamače srdcí a dokonce si myslím, že podobnou roli hraje i v jiném seriálu. Nechápu proč zrovna on? Pro mě je to velmi nesympatický herec. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako první série, velmi zábavná, dynamická a logická záležitost, která i díky skvělému obsazení baví a nechá vás přemýšlet o pachatelích a trestných činech během celého dílu. Velmi děkuji za takové seriály a zobrazení policejní práce bez velkých přikrášlení s její nudnou realitou i dílčími úspěchy celého vyšetřovatelského týmu. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (50)

  • Na stopu 38letého ruského občana žijícího dlouhodobě v Praze přivedl policii svědek, odměna mu však nebyla vyplacena, protože zůstal v anonymitě. Hrozilo mu 10 až 15 let, případně až výjimečný trest. Rus pobýval v Česku od roku 1993, už dřív byl ve vězení za podvody, nedovolené ozbrojování a maření výkonu úředního rozhodnutí. Na svobodě nepracoval, živil se výhradně trestnou činností. (sator)
  • Policie používá výraz „elpaso“. Jedná se o slangový termín používaný pachately pro loupežné přepadení. (sator)
  • Vyšetřovatelé uvádějí, že oběť neměla počítač. V bytě, kde s matkou oběť bydlela, se však počítač nacházel. (sator)

Reklama

Reklama