Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 2

(série)
Česko, 2016, 8 h 26 min (Minutáž: 62–65 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Chmela, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Jan Meduna, Igor Bareš, Zuzana Zlatohlávková, Roman Luknár (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (39)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pomůže ti Dušan. Až to zanese do plánu." Tak o tom druhá série je. Mjr. Vrána je se svou pečlivostí zkrátka naprosto dokonalý, mjr. Korejs svou velitelskou povýšeností mě dokázal skvěle pobavit a to ostatní bylo na obdobné úrovni jako první série. A jelikož jsem v prvním případě zaokrouhloval dolů, tak na druhý pokus bych to udělal naopak, ale tentokrát to není potřeba. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem měl u druhé série smíšené pocity, ale postupně to nabývá na gradaci a zpětně i na první díly druhé série pohlížím s větším pochopením. Chmela - aniž by jako postava ve svém jednání se změnil - prochází v očích diváka proměnou od suchara po poctivce, který může být v týmu zdravým kritickým rozumem a prevencí před průsery ostatních. Doufám, že s osmým dílem neodejde a vznikne-li někdy další řada, v což doufám, bude nadále součástí seriálu. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je pro mě dost možná vrcholem TV tvorby za posledních mnoho let. Oproti první řadě přidává nový prvek v podobě případu, který se prolíná hned několika díly, a ovlivňuje i některé kriminalisty. Mimoto sledujeme také postupně vzrůstající napětí až válku mezi Korejsem a Kozákem, kdy oba dva postupně získávají body na svou stranu, aby nakonec vše dobře dopadlo v původně plánovaném konci celého seriálu (Nebo teda nakonec nebude happy end? Uvidíme ve třetí řadě...). Jako nová tvář se objevuje Igor Chmela v podání Dušana Vrány, který je takovým protipólem k již zavedeným postavám, a ukazuje zas trochu jinou tvář kriminalistiky. Faktem zůstává, že chválit tvůrce, jak dobře vystihují policejní práci, a všechny její strasti, je vážně nošené dříví do lesa, a všechny pochvaly byli již na mnoha místech několikrát zopakovány. Druhá řada ještě přidává bonus v podobě několika výborně odehraných epizodních rolí (Javorský, Kozub). ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mikrosvětě vztahů 1. oddělení to pěkně houstne a to mezi všemi. Míra Hanuš si své nesympatické alter ego vychutnává s naprostou grácií. Případy jsou opět výborně převedené na obrazovku, hodnověrná kriminalistika, napětí, rozumně servírované morbidity, celkově prostě dobrý počin z tuzemských luhů a hájů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zahajovací Slepý svědek navíc líčí výtečnou detektivku. Bez dlouhých okolků vkročí přesně a střízlivě rovnou do dvojnásobné vraždy a rovnou i k otravnému šéfovi 1. oddělení, který jde nyní svému týmu na nervy o to víc, že se rozhodl vyměnit kancelář za výlety do terénu.Pod záminkou různých vyšetřovacích verzí se dostane ke slovu i hospodářská kriminálka s poněkud lacinou narážkou, že léta sbírají podklady, jež prezident nakonec smaže amnestií s odůvodněním, že jim to trvá. Ale základní tým se dál drží svých kruhů včetně zdravého sarkasmu ve vzájemných vztazích.Originální zápletka s důvtipným slepcem uplatní psychologické hrátky, napětí v komorním dvojboji s mužem, jenž prý umí „zabít na sedmnáct způsobů“, i překvapivou rekonstrukci zločinu za pomoci kuřat. Pouze snaha ukázat, že vedle oddělení vražd existují i jiní policisté, je sice chvályhodná, ale tak trochu mimo pravidla příběhu. A také protivů už začíná být až moc, když k letitému šéfovi přibude ještě nováček, Igor Chmela coby přemoudřelý stážista s duší úředníka. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (50)

  • V čase 01:01:40, když mjr. Kozák (Ondřej Vetchý) při závěrečném výslechu Emila Žigy (Ondřej Hampl) zjistí, že obviněný neumí psát, napíše do sešitu číslo 8 a ukáže ho obviněnému. V dalším záběru je ale sešit obráceně. (Drinian)
  • Scenáristovi Josefu Marešovi na ztvárnění případu slepého svědka vadilo, že představitel pachatele Jiří Štrébl byl proti skutečnému vrahovi menší a starší, takže působil méně hrozivým dojmem. Kozák (Ondřej Vetchý) se také v jednu chvíli otočí k podezřelému zády, což by z bezpečnostních důvodů rozhodně neměl. (melica)

Reklama

Reklama