Reklama

Reklama

MI-5: Vyšší dobro

  • Velká Británie Spooks: The Greater Good (více)
Trailer 1

Když uprchne terorista během rutinní předávky z vyšetřovací vazby, bývalý agent Holloway se musí spojit se zdiskreditovaným šéfem protiteroristického oddělení MI5, aby vypátrali uprchlíka dřív, než dojde k teroristickému útoku v Londýně. Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

Wyder 

všechny recenze uživatele

Harry Pearce opět v plné síle! Osobně mám zkouknutých kompletních 10 řad seriálu Spooks a řadím ho mezi velmi povedené v daném žánru. Zde vystupují postavy, které ve Spooks hrály a člověk si tak může zase jednou zopakovat tu britskou špionážní atmosféru. Nesmíte čekat nic zásadního, je to oddechovka a tak ji je třeba brát. Artoví magoři nechť raději vynechají, logici také. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Dobrý! Zajímavě zpracovaná žánrovka, kde chybí trošku více akce a nějaký výraznější momenty, jinak scénář šlape fakt v pohodě, pár náhod odpustím - Kit Harington v roli agenta MI5 Hollowaya není nějak extra nabušený, jedná se spíš o civilní postavu. Pár hlášek vytasí, se zbraní mu to jde a hezky odzbrojuje. Je tu jeden hand to hand fight v úzkém prostoru, dynamický a tam teda náš agent dostane zabrat, za to však umí výtečně improvizovat (rozprášení novin během fightu, kbelík a okno), pořád někam utíká a o něco se Harington snaží. Ještě více mne ovšem bavil Peter Firth jako Harry Pearce, dobře napsaná postava a charismatický veterán (ta finta s pilulkou na konci fakt paráda!) zbytek mne moc nezaujal, krom Elyese Gabela, konečně po dlouhé době jsem měl možnost vidět kvalitní zápornou postavu, která má i důkladnou a smyslplnou motivaci. Akce je jinak slušně rozložena, realistická, Rková (supr průstřely!) - nějaké to šplhání, utíkání, jeden souboj, dvě krátké odzbrojení, pár slibných přestřelek (ten konec na stanici MI5 stylově zakončen!). Příběh moc překombinovaný není, všecko dává smysl, nenudil jsem se, nic mne neotravovalo, za což můžou fajn herci a solidně zahraný postavy, komorná, realistická/přehledná akcička a neustále hrající hudba v pozadí, se slušným vizuálem. Bylo to minimálně zajímavé, víckrát to však nedám, ovšem Britové umí! 70% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

seriálovou podobu Spooks mám moc rád. Tak moc, že si je cením na plný počet bodů. Jejich výlet na filmové plátno není ničím jiným než roztaženou epizodou do dvojnásobné délky. Prakticky zachováno jest vše co ze seriálu známe. Hlavně tahoun (a jediná stálice) Peter Firth. To že je děj vlažnější (ano, viděl jsem nejednu epizodu lepší než tohle) ale nic nemění na faktu, že jde o styl podívané co mám rád. Jako diváka mě neuráží a ještě i umí překvapit. Z koho jsem vůbec nebyl nadšený je "Jon Snow" (Kit Harington), který mi do role zoufale nesedl. osobně jsem doufal v návrat "Toma Quinna" (Matthew Macfadyen) ;). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice solidně natočený špionážní film, s pár hluchými místy (a pár nelogičnostmi, nad nimiž raději nepřemýšlet - třeba ta s tím bezmyšlenkovitým a bezproblémovým naklusáním do jámy lvové), ale celkově to drží tempo (pomalejší, zamyšlenější, neakční), příběh, postavy se nechovají jako idioti. Trochu mi to chvílemi připomnělo seriál Blacklist. Nějaká akce tu je, není jí moc, ale je dobře natočena, žádná zmatená kamera a zběsilý střih. Člověk navíc skutečně netuší, která bije, i když je jasné, že nevraživost mezi MI5 a CIA je zde na pořadu dne, a překvapivě ani atentátník není tentokrát vykreslen zcela negativně (když nemusí, civilisty nezabíjí, jeho výtka, že Amerika a Británie se mu taky s.e.rou do jeho země a zabíjejí tam, vyznívá oprávněně). Vlastně je nakonec tím smyslem a vyzněním ten film nekorektně oslavou národních hodnot proti vlezlému americkému čumáku v Evropě. Btw, díky verbalovi za tip na tento film, bez něho bych na něj nepřišel. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o bezohlednosti špiónů na poli běžného života přináší dramatickou etudu současného dění teroristických hrozeb a jejich řešení. Děj má svůj patřičný vývoj, daleko více se staví na dramatičnosti a menší temné stránce. Žádné akční zběsilé tempo se tentokrát nekoná, takže žádný další Bourne. Nikterak se tedy nespěchá a tak každá minuta má svoji důležitost. Tím se vytváří určité napětí hlavně v tom, jak se to bude vyvíjet dál. O zvraty tak není nouze. Jistého kýče se to bohužel ani tentokrát nevymanilo, ale bez toho by to snad vůbec nešlo. Mnohé scény tedy vedou k zamyšlení. Např. střelit snipera po nohách když ho potřebuji živého, nebo mu jen pohrozit a čekat na moment překvapení kdy se sám nečekaně vrhne ze střechy? Kouzlo ve vteřinovém rozhodování v daném momentu. Atmosférou se snímek nevymyká od podobných seriálových televizních počinů, což jen potvrzuje zkušenost režiséra mimo jiné i právě na ´MI 5´ z roku 2002. Televizní souhra však není na škodu, právě naopak. Dodává to daleko více na atraktivnosti celého příběhu. Z malého rozpočtu se podařilo vytvořit vcelku vkusný napínavý biják. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Londýně, Berlíně a Moskvě. (Terva)
  • Kit Harington dostal špionážne cvičenie od bývalého vojaka SAS (špeciálna jednotka britskej armády), aby mohol vierohodne zahrať svoju rolu vo filme. (Laslo)
  • Scény z ulíc Londýna museli byť točené znovu a znovu, pretože do záberov sa stále dostávali autobusy s plagátmi Kita Haringtona. (Laslo)

Reklama

Reklama