Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 7 (1978) (série)


Mzda strachu (S07E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Závist světem vládne... Když přišel pan Kaláb (L. Lipský) do nového zaměstnání, byl už zkušený, pár let před penzí, a rozhodně se nechtěl s nikým hašteřit. Byl tedy spokojen s podmínkami i nástupním platem. Jeho šéf (L. Kopřiva) ho ale důrazně varoval, aby se s jeho výší nesvěřoval svým kolegyním Žemličkové (J. Bohdalová) a Nešlehové (I. Janžurová). Jenže ony dvě kolegyně z něj hned výši platu vytáhly. A okamžitě mu záviděly, že dostal o dvacet korun víc. Tak pana Kalába napadlo, aby šéf přidal na platu jedné víc, než druhé. A to teprve začalo to pravé peklo… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já sám jsem zažil na vlastní kůži, kdy mi v zaměstnání říkal šéf, abych neprozrazoval výši odměn a nejlépe, že jsem vůbec nějaké dostal, takže vím o čem je řeč. Zvláště matky samoživitelky jsou na tuto informaci výrazně citlivé a já měl v kanceláři hned dvě. Jistě, za dvacet korun se dalo tenkrát pořídit víc než dnes, ale i tak mi přijde ta reakce neuvěřitelná. Jenže kdo má závist v krvi, tomu už zůstane. A Bohdalce zůstala. O 15 let si Závist dokonce zahrála... ()

Reklama

Elden75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle trojka mi zprvu evokovala scénu ze Čtyři vraždy stačí, drahoušku, kde Iva Janžurová vystupovala v mužském převleku. Potom mi ale došlo, že si Jiřina Bohdalová s gustem Závist vyzkoušela, aby si ji o 15 let později zopakovala ve větším měřítku v Nesmrtelné tetě :D ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama