Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Souběžně s jeho 120. narozeninami je příběh časopisu Vogue vyprávěn prostřednictvím rozhovorů ze zákulisí s některými velmi inovativními a často velmi neohroženými módními redaktory, kteří stáli u jeho vývoje. HBO vám přináší exkluzivní dokument, ve kterém poodhaluje zákulisí nejvlivnějšího módního časopisu na světě - vyprávěný očima několika nejznámějších módních redaktorů. Na základě výjimečných archivů magazínu Vogue, film prozkoumává kulturní dopad časopisu od jeho založení v roce 1892. Součástí jsou kromě jiného také zákulisní rozhovory s redaktory, kteří přispěli k slávě a výjimečnosti tohoto časopisu, včetně současné šéfredaktorky Anny Wintour a módních redaktorů Babs Simpson, Grace Coddington, Tonne Goodman, Phyllis Posnick, Jade Hobson, Carlyne Cerf, Polly Mellen a Camilly Nickerson. Kromě toho zavzpomínají na osobní spolupráci s předními fotografy a image makery ikony Nicole Kidman a Sarah Jessica Parker, módní magnát Hamish Bowles a také návrháři Nicolas Ghesquiere a Marc Jacobs. Vogue už více než jedno celé století mění trendy v módě, fotografii i rostoucím feminismu a tento dokument shrnuje, jak se měnil jeho obrazový rozsah během doby, přes umělecké vize a oddanou práci talentovaných módních redaktorů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ale zaujímavé to bolo :-) Takýto dokumentárny film patrí medzi tie, ktoré by si mal pozrieť milovník všeobecného rozhľadu a rozširovania obzorov (a samozrejme fanynky módy!). Ja som kedykoľvek hladná po najrôznejších vedomostiach i témach a hoci som americký Vogue držala v ruke len jediný raz v živote (bolo to dakedy v roku 1990 a spomínam si len, že mal 400 strán a bol plný reklám) a k obliekaniu podľa módy mám veľmi ďaleko..., aj tak to bol zaujímavý výlet do sveta á la Diabol nosí Pradu. Na jednej strane sa musíte obrniť proti silným egám vyskakujúcich z obrazovky a presviedčajúcich vás, aké sú veledôležité v globálnom meradle a nad nimi je už len Coco Chanel s Giannim Versacem sediaci po ľavici Boha (hoci reálna väčšina sveta o nich nielenže nikdy nepočula, ale môže ich osrať) - na strane druhej musíte realisticky uznať, že v tej časti Zemegule, ktorá nemá inú kratochvíľu, len kupovať a čítať Vogue, tam vážne vplyv majú. Ich módne fotografie stanovujú trendy a fixujú sa nám do hláv, stvorili supermodelky a denno-denne makajú na tom, aby udržiavali no najmä vytvárali nové sny i spôsoby míňania peňazí pre stredné a vyššie vrstvy. ()

akashisko 

všechny recenze uživatele

Spíše reklamní než informacemi nabitý dokument. V necelých 60ti minutách se bohužel všem editorkám nedostalo dost prostoru. Předešlý dokument "the September Issue" je u mne stále o stupínek výš. Koho zajímá svět módy a patří mezi ty, kteří si užívají listování barevným fantaskním světem amerického Vogue se ale tenhle snímek určitě líbit bude. Já si ho užila a za oblíbenkyni Grace dávám hvězdičku navíc, tedy ****. ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

Historie časopisu Vogue zprostředkována jeho módními redaktorkami od doby vzniku až po současnost, stejně jako jeho obdivovateli z řad návrhářů, modelek, hereček... ()

katikka 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý si Vogue natočil sám pre seba, teda skôr ako reklamu, sa ukazuje v čo najlepšom svetle, no aj napriek tomu z neho cítiť rivalitu módnych editoriek. No aj tak je najlešia hláška váženej vyslúžilej veteránky-editorky, ktorá má snáď 90, keď jej ukážu nové fotografie na jej počesť zobrazujúce lady Gagu. Z jej úst zaznie jedno odvivné "FUJ!" čo by som však radšej videla, by bol dôkladnejší prierez dejinami Vogue, keďže časopis vznikol už v 19. stroročí a má čo to zažité aj z čias začiatku 20. stor. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama