Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Videa (19)

TV spot 4

Recenze (630)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Na dejvičáky mám slabost a moc jim fandím. Ale zrovna poslední díl mě moc neuchvátil. Ze začátku mě to chytlo víc. Tak to bylo během celého seriálu. Buď jsem se stále smála a nebo tak trochu nudila. Bylo to velmi originální, určitě na naše poměry nadstandardní, ale když si udělám průměr, tak mi vychází 70%. Na pár scén, jako např. na horníčka, už asi do smrti nebo do sklerózy nezapomenu. Trojan hrál úžasného slizkého debila. Tedy doufám, že se do podobně vypečeného hotelu nikdy nedostanu :-) ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Bohužel kvalita dílu většinou spočívá vždy v tom, kolik prostoru v něm dostane Ivan Trojan. Jeho recepční František je perfektně zahraný... Další postavy bohužel Františkovi nesahají ani po kotníky - takže když je epizoda bez povedeného recepčního, za necelých 30 minut se pouze párkrát pousmějete... Čtvrtou hvězdu tak ode mě tvůrci rozhodně neuvidí (viděl jsem zatím prvních 8 dílů - a nějaké velké změny co se týče kvality neočekávám)... ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na další Prušinovského projekt jsem se neskutečně těšil, a když jsem zjistil, že mu v tom pomůže bezkonkurenční ansámbl Dejvického divadla (u mě vedou Novotný, Plesl a Issová), tak se moje očekávání dostala až do příliš velkých výšin. O to větší pocit neuspokojení jsem měl po většině epizod. Stejně jako v epizodní roli Okresního přeboru tady kraluje Trojan a jeho zastydlý vekslák. Celý ten zaprděný hotel v bolševickém stylu je originální, i když pochybuji o tom, že něco takového může v Praze fungovat. Oceňuji i to, že sitcom nemá ten klasický papundeklový look, který byl cool možná tak v 90. letech. Problém je, že Prušinovský si tak věří, že si dost často vystačí se scénou ve stylu dva idioti na sebe idiotsky dlouho idiotsky čumí, což se časem prostě přejí a projeví se slabší scénář. Uvažuji o čtvrté hvězdě, protože místy to je skutečně silné (porno, fotbal) jako Okresní přebor, ale zaměstnanci o ni ještě musí zabojovat. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Není to přesně ten typ sitcomu, jak ho známe z americké produkce - nemá to ten vychytaný dramaturgický timing, často se to tříští, dlouhé zápletky bez pořádného vyvrcholení a má to příliš mnoho postav, aby to mělo tak vysoustruženou kanonádu gagů. Prušinovský se naopak rád piplá v jiných ohledech, např. v budování postav, kterým dává spoustu prostoru, až to někdy zavání zbytečnou vatou, a taky celkové atmosféry hotelu Meteor. A vlastně to je přesně to, co mi na Čtvrté hvězdě náramně sedí, kdy kombinuje tu naši poctivou "člověčinku" s tradicí zámořského sitcomu. Celá ta bublina je spíše o tom, že se Prušinovský a spol. míjí v očekávání diváků, kteří jsou odchováni Big Bang Theory nebo Přátel. Inu, vážení, přiznejme si to, v českém prostředí klasický sitcom zámořského střihu natočit nelze, na to nemáme ani ty prostředky, ani ty producenty a už vůbec ne publikum. Jsem vlastně rád, že Prušinovský razí více méně svoji vizi, než aby školometsky přebíral, jak se křečovitě pokoušel Comeback. Body navrch. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už teď je jasné, že se na českém komediálním nebi objevilo cosi...světového. Jan Prušinovský na to šel postupně, od netradičního studentského kraťasu, přes natahovanou historku až k Okresnímu přeboru, který ČT odmítla (teď se kaje a dobře jí tak), ve spojení s Petrem Kolečkem a Miroslavem Krobotem dosáhl režisér mě nejpřijatelnějšího tvaru, který se nebojí drsného humoru a zobrazení nepopulárních lidských povah a dochází tak k velmi zajímavým (nejen diváckým) katarzím. Moc moc moc vám to přeju, pánové, už jenom kvůli tomu, že takové věci provokují mimoně typu Martina Komárka. 90%. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (69)

  • V 6. díle s názvem "Zásek" se na začátku i konci objeví záběry ze Studia fotbal. Osobnostmi, které si zde zahrály sami sebe, jsou komentátor Pavel Čapek a trenér Josef Csaplár. (ricky4)
  • Při natáčení epizody "Zítra točíme v Aši", kdy se v hotelu Meteor odehrává natáčení porna, se paradoxně ve vedlejším ateliéru natáčel pořad pro děti Studio Kamarád (od r. 1980). (MTHRFCKR)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama