Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Videa (19)

Promo 1

Recenze (630)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda? Spíš čtvrtá cenová skupina humoru. Tak ne, už si dám pokoj, díla z dílny PruKol nejsou pro mě. Dokonce je to tak blbě napsaný, že mi vadil i Trojan, který by jinak udělal galapředstavení i z recitace chemických sloučenin..a vůbec moji oblíbení herci v tehle hnojárně utápí svůj talent v podivně napsané situačce, která má do vtipů daleko jako já k profesuře z historie. A čemu se máme smát? Mr. Kolečko čerpal inspiraci asi v nějaké knajpě s hromadou tlustých ožralů, protože dámy jsou tu nadržené pipiny, jedna šuká s tím, ale také s oním. Oním šuká s tamtou. Tamtou by ale chtěla šukat s Ním. Ním ale nechce, nebaví ho to. A když se jedna pustí do onoho, tak se ten její pravidelný šukač nasere - no není to ftipný????? Já se teda válím po zemi. A od 6. dílu je zdejší tak zvaný humor trapný, ubohý, nízký, primitivní. Jasný odpad. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na další Prušinovského projekt jsem se neskutečně těšil, a když jsem zjistil, že mu v tom pomůže bezkonkurenční ansámbl Dejvického divadla (u mě vedou Novotný, Plesl a Issová), tak se moje očekávání dostala až do příliš velkých výšin. O to větší pocit neuspokojení jsem měl po většině epizod. Stejně jako v epizodní roli Okresního přeboru tady kraluje Trojan a jeho zastydlý vekslák. Celý ten zaprděný hotel v bolševickém stylu je originální, i když pochybuji o tom, že něco takového může v Praze fungovat. Oceňuji i to, že sitcom nemá ten klasický papundeklový look, který byl cool možná tak v 90. letech. Problém je, že Prušinovský si tak věří, že si dost často vystačí se scénou ve stylu dva idioti na sebe idiotsky dlouho idiotsky čumí, což se časem prostě přejí a projeví se slabší scénář. Uvažuji o čtvrté hvězdě, protože místy to je skutečně silné (porno, fotbal) jako Okresní přebor, ale zaměstnanci o ni ještě musí zabojovat. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Čt jede, po stvoření art kanálu přidalo seriálové České Století, Cirkus Bukowsky a teď i komediální čtvrtou hvězdu, po prvním díle to vypadá spíš tak, že čtvrtá hvězda na čsfd hodnocení bude naprosto adekvátní, zatím, při troše štěstí se tenhle projekt nabitý českou hereckou špičkou vytáhne na pět. Vlasy Ivana Trojana zatím hrají stejně dobře, jako de Niro v Taxikářovi. "Fuck Prague!!" ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak pro mě se stal tenhle komediální kousek velkým překvapením. Ne, že bych nevěřil osvědčenému hereckému kolektivu, ale přeci jen sitcom není zrovna žánrem, v němž by česká tvorba nějak výrazně bodovala. Tahle záležitost však ode mě svou čtvrtou hvězdu získala hned a možná, že časem vyzraje i na tu pátou. 85 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení (Issovou nepočítám) a tvůrci parádního "Okresního přeboru", tak to bude určitě klenot mezi českými komediálními seriály. Ne, není. Zklamání jako hrom plné trapností, které zřejmě měly být vtipné. Minimálně polovinu epizod jsem protrpěla, poté jsem si na pondělní večery v této společnosti docela zvykla.. a finální díl mě vážně bavil. Čtvrtou hvězdu nedám ani náhodou, ale třetí si nakonec Dejvice docela zaslouží. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (69)

  • Filmový hotel Meteor se nachází v Praze-Vršovicích, na adrese Charkovská 18/441. V Praze pak byly filmovány i další exteriéry. (Šéfik)
  • Čtvrtá hvězda měla u diváků takový ohlas, že již počátkem února, tedy po odvysílaní prvních pěti dílů, se producenti České televize dohodli s Dejvickým divadlem na natočení dalšího sitcomu s názvem Dabing Street. (Šéfik)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama