Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Videa (19)

TV spot 5

Recenze (630)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda? Spíš čtvrtá cenová skupina humoru. Tak ne, už si dám pokoj, díla z dílny PruKol nejsou pro mě. Dokonce je to tak blbě napsaný, že mi vadil i Trojan, který by jinak udělal galapředstavení i z recitace chemických sloučenin..a vůbec moji oblíbení herci v tehle hnojárně utápí svůj talent v podivně napsané situačce, která má do vtipů daleko jako já k profesuře z historie. A čemu se máme smát? Mr. Kolečko čerpal inspiraci asi v nějaké knajpě s hromadou tlustých ožralů, protože dámy jsou tu nadržené pipiny, jedna šuká s tím, ale také s oním. Oním šuká s tamtou. Tamtou by ale chtěla šukat s Ním. Ním ale nechce, nebaví ho to. A když se jedna pustí do onoho, tak se ten její pravidelný šukač nasere - no není to ftipný????? Já se teda válím po zemi. A od 6. dílu je zdejší tak zvaný humor trapný, ubohý, nízký, primitivní. Jasný odpad. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Perfektní počin české televize, ale bohužel rychle skončil. Dokážu se neustále dokola bavit zákeřnou a chtivou postavou Ivana Trojana, ňoumou a panicem Václavem Neužilem ml., entuziasmem Marthy Issové a v neposlední řadě perfektním zneužívaným údržbářem Davidem Novotným. Takový malý vcelku útulný hotel s příšernou kuchyní v Česku rozhodně najdete - a že jich určitě nebude málo. Ale takovou partu jsem na svých pobytech za celý život ještě neshledala. Ať už jde o lámanou angličtinu recepčních, či díl s vozíčkářem a neskutečnými vtipy tipu : chcete abych tam vylezl a pomohl vám? Musím uznat, že čím dál častěji mě baví takovéto menší seriály. A snad nebudou pokaždé ukončeny tak brzo. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně je Čtvrtá hvězda nejlepším českým i československým komediálním seriálem. Kvalitní scénář i režie byly podpořeny zřejmě nejlepším možným obsazením, humor byl prudce inteligentní, takže jediné, co mě mohlo rozhodit, byl evidentní příklon k vládnímu fotbalovému klubu, ale fanoušci Celticu to dali Davímu pěkně vyžrat, čímž se vše vyrovnalo. Rád bych některého z herců vyzvedl, ale mistrovská, plebsácká i dámská šatna Dejvického divadla ze sebe vydaly to nejlepší, takže musím pochválit všechny bez výjimky a dodat, že jsem se výborně bavil. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Třetí díl, ten s předáním "Zlatého dolu". Je to milé, se zúčastněnou skvadrou určitě milejší, než bych si u současného českého seriálu podobného formátu dokázal představit. A ano, proti případnému "kultu" nic nenamítám. Ale ani tak jsem nenašel důvod, proč to existuje a proč bych to měl sledovat. Říďovo nostalgické "zlatá devadesátá" je jen zdáním jednoho hypoteticky možného důvodu. Dvě hvězdy jsou maximum, dávám maximum. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním shlédnutí seriálu jsem byl odhodlán dát tomu čtyři hvězdičky. A jak jsem dnes zjistil, nějak jsem na to zapomněl, což je ve výsledku vlastně dobře. Alespoň tomu teď po druhém shlédnutí můžu dát pět. Je to taková úžasná ptákovina, tak strašná, až jsem kvůli tomu začal mít rád Marthu Issovou. Díky, díky, díky. A jestli nebude pokračování, tak se asi i naštvu. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (69)

  • František Koláček (Ivan Trojan) v celém seriálu 53x pronese sousloví "ty vole" v různých variantách. Dále často používá pozdrav "nazdar", který řekl 29x, a větu "jdu se převlíct", jež zazněla 9x. (Šéfik)
  • Postavy v průběhu seriálu hned v několika epizodách čtou fiktivní bulvární plátek "Sakra". Na titulní stránce je vždy peprný článek o Ondřeji Vetchém. Palcové titulky řeší například jeho přeoperování na ženu. (ondey)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama