Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Recenze (630)

golfista 

všechny recenze uživatele

Na to obsazení je to neuvěřitelně nevtipné, chvílema dokonce trapné. ... Uvidíme jestli tomu dám ještě šanci, ale asi ne ... Tak šanci jsem tomu dal - a lituju toho. U sitcomu (jestli jsem to dobře pochopil) se má člověk bavit, chvílema i zasmát. U tohohle díla se nebavím a nesměju. .... Škoda, těšil jsem se. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

ČT nasazuje seriálovou laťku pro rok 2014 hned zkraje proklatě vysoko. Po šestém díle si troufám nastřelit pět hvězd, protože v prvních třech dílech nedošlo ani k nejmenšímu zaváhání, a i když 4. a 5. epizoda ubrala na divácky vděčné legraci a šla spíš cestou herecké exhibice a trochy zesměšňování výrazového tance, takhle dobře udělané jsme to v českém komediálním seriálu ještě neviděli. Kdo ví, možná by mohl být překonán i Okresní Přebor... Každopádně individuální herecké výkony i souhra jsou dokonalé, scény i díly vypointované, no a samozřejmě Trojanův copánek a vekslácký ksindl v tom nejhorším slova smyslu - prozatím záruka vynikající zábavy. 90%, které doufám dolů nepůjdou. Zvláštní bonus - natáčení porna s Trojanem a Krobotovou v šestém díle:))) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už teď je jasné, že se na českém komediálním nebi objevilo cosi...světového. Jan Prušinovský na to šel postupně, od netradičního studentského kraťasu, přes natahovanou historku až k Okresnímu přeboru, který ČT odmítla (teď se kaje a dobře jí tak), ve spojení s Petrem Kolečkem a Miroslavem Krobotem dosáhl režisér mě nejpřijatelnějšího tvaru, který se nebojí drsného humoru a zobrazení nepopulárních lidských povah a dochází tak k velmi zajímavým (nejen diváckým) katarzím. Moc moc moc vám to přeju, pánové, už jenom kvůli tomu, že takové věci provokují mimoně typu Martina Komárka. 90%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zjevení z jiného světa, které si jako hlavní trumf svého snažení vybralo to, co podobných českým žánrovým souputníkům bez milosti vyčítáme – trapnost. Skvělé herecké obsazení a režisérský cit pro timing se skloubily v jedinečnou podívanou, které pravda může být vyčítáno, že to má dějově své výkyvy a ne každá zápletka je na papíře dohrána do konce, ale ty upřímné salvy smíchu kombinované s „feel good“ úsměvem prostě beru jako neklamné znamení, že jsme konečně našli cestu. Včetně toho, že tvůrci suverénně testují, kam až můžou zajít – pornem prudérnost, fotbalem národní omezenost. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po sedmi dílech si toufnu na hodnocení - průměr. Sem tam vyvedenější fórek, jinak jen vata a vata. Výrazněji to bohužel nezachraňují ani jako vždy výborný Trojan či skvěle obsazený Novotný. EDIT: Tak OK, zbylých 5 dílů už mělo lepší úroveň, leč celkově je to tak na 70%, maximálně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Česká televize využila situace a dohodla se na spolupráci s Prušinovským. S člověkem, co vytvořil dost možná nejlepší postkomunistický seriál vůbec, který je upřímný a vtipný, což tady je ve většině případů zázrak. Většinou se totiž jedná o trapné a smutné pokusy, které nemají hlavu, ani patu a zaplňují jinak docela dobré časy na nějaké ty pořádnější pořady. Čtvrtá hvězda nicméně na mě vybafla během okamžiku. Nevěděl jsem o ní a najednou jsem oněměl, jaký že to Česká televize pustila za seriál do světa. Výsledkem je naprosto poctivý sitcom. Ano, přesně takový ten komediální styl, jehož vrcholem tady byl Ozzák, kterej byl pro mnohé zjevením, ale časem upadl do brutálního stereotypu. Nebojím se ale, aby se se Čtvrtou hvězdou stalo něco podobnýho. Prušinovskej je dost chytrej na to, aby v tom nejlepším pořad utnul. I když na druhou stranu si myslím, že by byla škoda, aby v případu Čtvrté hvězdy něco takového dělal. Tenhle typ seriálů musí být bezbřehá studnice nápadů, do kterých se dá narážet ze všech stran. No, a super na tom seriálu je, že představuje českou náturu v té nejlepší podobě. Také se odehrává v Praze a nejlepší na tom všem je, že s těmi herci z Dejvického divadla je fakt legrace. Je jich sice dost, ale každý má v nějakém díle svůj prostor. Jednou Trojan, pak Novotnej a příště třeba zase Krobot. No paráda, konečně se mám zase na co těšit do budoucna. Prušinovský by s tímhle mohl prorazit klidně i v cizině. Co by ne. Konečně někdo pochopil, že se nám ty britcomy nelíbí bezdůvodně. P.S. Pane Novotný, to že jste můj jmenovec a narodil jste se ve stejném městě jako já, pořád neznamená, že si tak vehementně budete prosazovat svou Spartičku. Jsou tu i tací, kteří by takovou tíhu nemuseli unést :-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hle, v Česku vznikl první seriál, co by mohl obstát v blízkém i dalekém zahraničí... Konečně! Skutečně autorský projekt s kosmopolitním ražením, trochu podobný britské sitcomové líhni (podobnost s Hotýlkem je nabíledni), s dostatkem svérázného černého humoru, originálního autorského rukopisu, kořeněného tím správným poměrem absurdity a neúcty k notně zaprášeným autoritám (Praha jako ikona turistického ruchu) a hlavně dostatečným hereckým zázemím. Šťastné spojení Dejvického divadla a Jana Prušinovského. Co jiného můžeme na západ vyvážet než naše východoevropské stigma a proslavené čecháčkovství? Český britcom Čtvrtá hvězda. Tohle bude kult... Fuck Prague! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ansámbl Dejvického divadla a jeho svébytný absurdní (ne)humor záměrně balancující na hraně trapnosti v (ne)sitcomu, který bez ustání tepe "čecháčkovství" horem dolem aneb proč cílit pouze na čtvrtou hvězdu, když je tu potenciál rovnou na pět? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po Okresním přeboru další kvalita od Prušinovského. Tenhle chlap prostě umí psát hlášky a vybírat herce. Když David Novotný jen tak ledabyle projde kolem recepce a zahlásí "nečum kundo" člověk se upřímně zagebí. To se prostě v ostatních současnej českejch filmech nestává. Postavy jsou tu napsané dobře. Líbilo se mi, že tam nebyl vyložený sympaťák ani hajzl. Všichni herci jsou hodně dobří ale nejvíc si to dává Trojan. Skvěle slizká role. Btw dobrá znělka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ TU ČTVRTOU HVĚZDU DOSTANU!“ /// Slabý, slabý, sračka, trapný, slabý, slabý, trapný, ajo, slabý…. – takový moje (soukromý) hodnocení epizod. Neustále přemejšlím, co jako tady mělo bejt kde vtipný… Jo takhle… Trojanův copan, zesměšňování výrazového tance, honění (onanie – pozn. pro vyznavače pravopisu), šukání a podobný nechutný sexuální zvrhlosti… prostě spousta inteligentního humoru, kterej tupý zvíře, jako su já, nemůže nikdy vobjevit. Natož vocenit. Poznám tak maximálně návštěvu fans Celtiku, Romana Bednáře a (samozřejmě) Jana Kašpara. Což i voceňuju. Bohužel furt hledám nějakou ftipnou postavu – není, kurva není! Snad jen ta Issová by stála za hřích… Dvanáctka = konec. Na tohle sem ještě nedospěl. Soráč Dejvičáci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesnáším Hotýlek. Postavy v něm jsou nechutně suchý, dějí se tu věci, za který se každý slušný člověk (natož hoteliér!) musí stydět a dokonce se prej u něj nějací zoufalci smějí! 2.) Okresní přebor byl pro tu jednodušší část lidstva, která nerozumí humoru (ani vtipu!). Já hledám něco víc… /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohu se zbavit pocitu, že tento seriál si nenápadně říká svým názvem o čtvrtou hvězdu i při mém hodnocení a já mu ji dám. Jednak proto, že rád plním něčí přání, upřímně se popadám za břicho při poslouchání životních mouder fotbalových ultras, miluju rozhovory s agresivními němými spoluobčany a hlavně zbožňuju hromadně nadskakování, když se chci rozjet výtahem. A nyní mne omluvte, odcházím trénovat Mahjong, abych porazil zástupy namistrovaných Číňanů a když tomu dám fakt všechno, tak snad jednou porazím i toho dvanáctiletého šampióna z Temesvaru. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Není to přesně ten typ sitcomu, jak ho známe z americké produkce - nemá to ten vychytaný dramaturgický timing, často se to tříští, dlouhé zápletky bez pořádného vyvrcholení a má to příliš mnoho postav, aby to mělo tak vysoustruženou kanonádu gagů. Prušinovský se naopak rád piplá v jiných ohledech, např. v budování postav, kterým dává spoustu prostoru, až to někdy zavání zbytečnou vatou, a taky celkové atmosféry hotelu Meteor. A vlastně to je přesně to, co mi na Čtvrté hvězdě náramně sedí, kdy kombinuje tu naši poctivou "člověčinku" s tradicí zámořského sitcomu. Celá ta bublina je spíše o tom, že se Prušinovský a spol. míjí v očekávání diváků, kteří jsou odchováni Big Bang Theory nebo Přátel. Inu, vážení, přiznejme si to, v českém prostředí klasický sitcom zámořského střihu natočit nelze, na to nemáme ani ty prostředky, ani ty producenty a už vůbec ne publikum. Jsem vlastně rád, že Prušinovský razí více méně svoji vizi, než aby školometsky přebíral, jak se křečovitě pokoušel Comeback. Body navrch. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě musím říct, že Čtvrtá hvězda má překvapivě dobře napsané charaktery. Samotné postavy si příliš nezadají s přední zahraniční tvorbou. Cítím zde trošku inspirace v Two and Half Men a samozřejmě i špetku The Big Bang Theory. Samotná náplň jednotlivých epizod však za áčkovou hollywoodskou tvorbou pokulhává. žádný díl bych neoznačil za slabý, ale jednoduše pokud jste zvyklí na kadeci vtípků, které na vás dokáže během jednoho dílu vysypat např. zmiňovaný Big Bang, či HIMYM, pokud jste zvyklí na vypointovanost Modern Family, či inteligenci 30 Rock, budete muset své nároky trošku zkrotit... 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Viděna 1., 3. a 6. epizoda). Čtvrtá hvězda je sitcom konstruovaný podle nejklasičtějších pravidel, což rozhodně neškodí. Mikrokosmos periferního hotelu obývají karikované postavičky (Ivan Trojan, Miroslav Krobot, Hynek Čermák, Martha Issová, David Novotný a další), jež řeší své malicherné problémy, a směřují k jedinému cíli - zisku čtvrté hvězdy pro svůj podnik. Nicméně už zde vyvstává první problém. Pokud má být premisou seriálu obdržení čtvrté hvězdy, jak se mohlo stát, že ve třech mnou viděných epizodách se tento motiv vůbec neobjevil? A tím to nekončí. Když čteme, co o seriálu píší tvůrci, najdeme třeba toto: „O místo recepčního v hotelu Meteor se uchází melancholický kytarista Štěpán (Neužil)". Nebo: „František (Trojan) vede dvojí život: oficiálně je zkušený hotelový recepční, neoficiálně s hluchým zlodějem Majorem okrádají hotelové hosty." V čem tkví potíž? Ze samotného děje bychom rozhodně nepoznali, že Štěpán má být melancholik, působí prostě jako ňouma. A František zde žádný dvojí život nežije, rozhodně by nikoho nenapadlo, že ho lze vnímat jako vzorného recepčního, je spíš paralelou k Ozzákovi z Comebacku, kterého mají všichni za magora a trpí ho z milosti. Tu dvakrát nechápeme, protože jde o amorálního podvodníka, zloděje a vůbec ubožáka, jejž bychom ve skutečném světě dozajista nenáviděli. Kvůli absenci jednotící dějové linky je zcela zásadní, přitom obzvlášť těžké, budovat v komediálním žánru silné charaktery. Podle tří nenavazujících epizod se jen těžko s jistotou posuzuje, nakolik to zvládli Prušinovský s Krobotem, troufám si však už nyní odhadnout, že právě v tom selžou. 2 a 1/2 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně body k dobru. Lidi okolo Prušinovského prostě dokáží dělat nekorektní a přitom inteligentní a především civilní srandu. Něco takového u nás chybí (s čestnou výjimkou Okresního přeboru, což je ale také Prušinovský, že ano..) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na další Prušinovského projekt jsem se neskutečně těšil, a když jsem zjistil, že mu v tom pomůže bezkonkurenční ansámbl Dejvického divadla (u mě vedou Novotný, Plesl a Issová), tak se moje očekávání dostala až do příliš velkých výšin. O to větší pocit neuspokojení jsem měl po většině epizod. Stejně jako v epizodní roli Okresního přeboru tady kraluje Trojan a jeho zastydlý vekslák. Celý ten zaprděný hotel v bolševickém stylu je originální, i když pochybuji o tom, že něco takového může v Praze fungovat. Oceňuji i to, že sitcom nemá ten klasický papundeklový look, který byl cool možná tak v 90. letech. Problém je, že Prušinovský si tak věří, že si dost často vystačí se scénou ve stylu dva idioti na sebe idiotsky dlouho idiotsky čumí, což se časem prostě přejí a projeví se slabší scénář. Uvažuji o čtvrté hvězdě, protože místy to je skutečně silné (porno, fotbal) jako Okresní přebor, ale zaměstnanci o ni ještě musí zabojovat. ()

Morien

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím jen málo, ale mám z toho dojem, že došlo k nepochopení, co je to sitcom - a buďto jsem se toho dopustila já, nebo tvůrci. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu lepší 3*. Uvidíme, jestli si seriál tu čtvrtou hvězdu zaslouží. P.S. Je to někde mezi 3 a 4*, ale úplně mě to nepřesvědčilo. A teď potřebuju, abych mohl hrát mahjong. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Už sem ti udělala sestřičku, letušku, kočičku, zajíčka, berušku…tak co chceš?!“ – „Segedínskej guláš.“ Čtvrtá hvězda rozhodně není pro každého (líbil se vám britský Hotýlek? Nezmiňuju ho jen kvůli stejnému prostředí, ale jeho humor byl také hodně specifický, stejně jako u českého protějšku). A docela dobře dokážu pochopit diváky, kteří se u tohoto seriálu nebaví. Humor je totiž dosti… řekněme bizarní (výborně to ilustruje i seriálové heslo: „Kámen není kokos!“). Místy černější/hrubšího zrna, někdy hodně na hraně mezi trapností, nevkusem a geniální vypointovaností zároveň. Téměř neustále je hodně politicky nekorektní a maximálně vulgární. Dialogy/scény jsou dost často nanejvýš absurdní, sem tam dokonce velmi stupidní, a to až tak, že vás rozesmějí (tedy jak koho, že). Rázovité postavičky jsou jedna střelenější a divnější než druhá. Herci někdy úmyslně přehrávají a kradou si pro sebe scény formou totálních hereckých exhibicí (v nich vede suverénní Trojan, který mě osobně dokázal nejednou až rozbrečet smíchy). Nechybí řada hostů, za nejmilejší považuju poslední seriálové, potažmo filmové setkání s panem Kašparem (který si v pohodě dokázal udělat srandu ze svého handicapu…a když to udělá někdo jako on, hranice posuzování vkusu Čtvrté hvězdy se pak člověku hnedka posune). Co se týče hostování, virtuálně se zde objevuje také Ondřej Vetchý, a to na titulních stránkách časopisu Sakra! (krásná narážka). Za slabší považuju přítomnost vyloženě trapných scén (naštěstí je jich málo) a pak také dojezd první série, při kterém výborné fóry skoro vymizely, a pointy většiny pasáží už nebyly příliš vtipné. Takže se těším na další díly (nejlépe úrovně epizody 6, kterou jsem snad celou probrečel smíchy) a doufám, že tvůrcům došel dech jenom na chvíli…tomu odpovídají i moje prozatímní slabší 4*. „Si debil?“ - „Co jako?“ - „No, si debil.“ – „Já vo ničem nevím.“ – „Kdybys nebyl debil, tak tě napadne, že vykrádat auťáky lidem z jednoho a toho samýho hotelu je kurva dost nápadný, ne?“ – „Je, jo?“ ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama