Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Videa (19)

Promo 5

Recenze (630)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na další Prušinovského projekt jsem se neskutečně těšil, a když jsem zjistil, že mu v tom pomůže bezkonkurenční ansámbl Dejvického divadla (u mě vedou Novotný, Plesl a Issová), tak se moje očekávání dostala až do příliš velkých výšin. O to větší pocit neuspokojení jsem měl po většině epizod. Stejně jako v epizodní roli Okresního přeboru tady kraluje Trojan a jeho zastydlý vekslák. Celý ten zaprděný hotel v bolševickém stylu je originální, i když pochybuji o tom, že něco takového může v Praze fungovat. Oceňuji i to, že sitcom nemá ten klasický papundeklový look, který byl cool možná tak v 90. letech. Problém je, že Prušinovský si tak věří, že si dost často vystačí se scénou ve stylu dva idioti na sebe idiotsky dlouho idiotsky čumí, což se časem prostě přejí a projeví se slabší scénář. Uvažuji o čtvrté hvězdě, protože místy to je skutečně silné (porno, fotbal) jako Okresní přebor, ale zaměstnanci o ni ještě musí zabojovat. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda České televize je zdaleka nejzdařilejším seriálovým počinem vzniklým na našem území za poslední roky. Výborné herecké obsazení pod vedením jednoho z největších talentů současné české režie Jana Prušinovského to nandavá všem rádoby vtipným srancům konkurenčních televizí. Čtvrtá hvězda dlabe na laciné vtípky, dlabe na konvenci. Nebojí se dělat si srandu absolutně ze všeho, nebojí se používat prvky tradičního britského suchého komunikačního humor (Krobot naprosto exceluje), ví kdy použít luxusní černý humor, který si neklade zábrany. Zároveň ale autoři dbají na to, aby se ze seriálu nestala řada skečů, ale umě propojují celkem zajímavý děj a všemožně rozličné charaktery, od těch populárních klaďasů a záporáků až po málokdy používané těžce neutrální postavy, které nemá v oblibě nikdo. A přesně v tom tkví síla Čtvrté hvězdy. V Česku vzniklo za posledních 20 let pár výborných sitcomů (Hospoda, Comeback...) ale Čtvrtá hvězda figuruje někde trochu bokem. A přesně v té linii, kterou absolutně zbožňuju a troufám si tvrdit, že Čtvrtá hvězda je po právu první český kultovní britcom! ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po Okresním přeboru další kvalita od Prušinovského. Tenhle chlap prostě umí psát hlášky a vybírat herce. Když David Novotný jen tak ledabyle projde kolem recepce a zahlásí "nečum kundo" člověk se upřímně zagebí. To se prostě v ostatních současnej českejch filmech nestává. Postavy jsou tu napsané dobře. Líbilo se mi, že tam nebyl vyložený sympaťák ani hajzl. Všichni herci jsou hodně dobří ale nejvíc si to dává Trojan. Skvěle slizká role. Btw dobrá znělka. ()

lillien

všechny recenze uživatele

Takovej trochu Okresní přebor v hotelu. Tedy hotelu divadelním, v reálu to samozřejmě takto nefunguje (slabina většiny českých seriálů. Když už se přidá na civilnosti a ubere na divadle, aby z toho nebyl upjatý paskvil pro seniory, vznikne zase mimorealitní karikatura ). Vynikající Ivan Trojan a na druhé straně odporný a trapný Neužil. Rozporuplné dojmy. Přidat tam ještě umělý sitcomový potlesk, bude mi z toho už trochu na blití, ale čas od času tam porobleskne suchý český humor, takže tomu dám ještě šanci. Po třech dílech za tři. P.S. Zajímalo by mě, kde uživatel xxmartinxx (koment 6.1) viděl šestou epizodu, když včera (20.1.) byla odvysílána teprve třetí. Imbecile. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nemám rád české seriály, protože dnešní produkce je jenom a pouze natahovaná sra... O to víc tady Čtvrtá hvězda působí jako zjevení z jiného světa. U prvního dílu jsem si říkal, že druhý Okresní přebor se asi nekoná, ale už od druhého dílu jsem si zamiloval všechny ty svérázné postavičky a nasmál jsem se jako blázen :). Děkuji pane Prušinovský za pozvednutí úrovně českých seriálů. Snad jako jediná působila jako pěst na oko Lenka Krobotová, u níž jsem měl pocit, že svou roli hraje (a špatně). Jinak ostatní herci byli ve svých rolích jako doma. Ke zhlédnutí na webu ČT. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (69)

  • V epizodě "Uran", kdy opravář David (David Novotný) kleje nad věšením záclon se slovy "je to teplý", sedí na hotelovém baru homosexuál Yemi Akinyemi. (MTHRFCKR)
  • Celý seriál se ještě před první klapkou nejdříve zkoušel po několik týdnů v Dejvickém divadle, a pak znovu, už o přestávkách mezi natáčením, přímo v kulisách Kavčích hor. (dobrota128)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama