Reklama

Reklama

Hledání

(seriál)
  • USA Looking
Trailer 4
USA, (2014–2015), 8 h 28 min (Minutáž: 26–33 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Zbrusu nový komediální seriál z produkce HBO se točí kolem tří kamarádů třicátníků ze San Francisca, kteří objevují vzrušující a někdy až ohromující možnosti dostupné nové generaci homosexuálů. Seriál Hledání nabízí nezkreslený pohled do zákulisí životů a milostných vztahů tří blízkých přátel, gayů v současném San Franciscu. Přátelství je sice spojuje, každý z nich se však nachází v odlišné životní fázi. Patrik je devětadvacetiletý vývojář počítačových her, který se znovu pokouší najít partnera poté, co se jeho bývalý zasnoubil. Jednatřicetiletý ambiciózní umělec Augustín se rozhoduje mezi dosavadním monogamním stylem života a sdílením společné domácnosti se svým přítelem. Nejstarším členem partičky je devětatřicetiletý číšník Dom, který vykonává své povolání už hezkou řádku let, čelí střednímu věku a jeho profesní i milostné představy zůstávají stále nenaplněny. Příběhy této trojice se dramaticky proplétají a odvíjejí v době, která homosexuálům poskytuje spoustu příležitostí a práv, v níž se každý z členů pokouší najít svůj kousek štěstí a lásky. Důležitým prvkem seriálu je mix společenské pokrokovosti, nevyzpytatelnosti a sexuální otevřenosti v sanfranciské oblasti Bay Area s reálnými místy, ve kterých hlavní postavy žijí. V Hledání se seznámíme také s Domovou spolubydlící Doris, Augustínovým přítelem Frankem, Patrikovým spolupracovníkem Owenem a s objekty milostného zájmu Kevinem, Lynnem a Richiem.

Seriál z originální produkce HBO Hledání se vrací s deseti zbrusu novými díly, jež nabízejí nezkreslený pohled na zkušenosti tří blízkých přátel, Patricka, Agustína a Doma, kteří žijí a milují v současném San Franciscu. V průběhu druhé řady najde Patrick v profesním i milostném životě to, co hledal. Záhy si však uvědomí, že to vlastně doopravdy není to, co potřebuje. Se svým šéfem Kevinem, který má stále stejného partnera, rozjede Patrick zběsilou aférku a při tom se pokouší zjistit, jestli můžou s Richiem zůstat přáteli. Agustín, který se od konce předchozí řady zmítá v porozchodové krizi, se rozhodne pověsit své umělecké ambice na hřebík a snaží se navázat přátelství s HIV pozitivním "medvědem" jménem Eddie. Dom nepřestává snít o otevření vlastní restaurace, přičemž přichází řada úspěchů i proher co se týče financí i jeho vztahu s Lynnem. Seriál i nadále zkoumá hledání štěstí a důvěrného vztahu ve věku, kdy možnosti a práva gayů nemají obdoby, na pozadí progresivní, sexuálně otevřené kultury San Francisca. (HBO Europe)

(více)

Videa (58)

Trailer 4

Recenze (54)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jenom protože jsem takový hipster - technicky to vůbec není zlé, herci jsou sympatičtí (pouze!) a humor poměrně inteligentní - konec pilotu s prolínáním "zážitků" se mi dokonce dost zamlouval. Na sitcom dost netypické, ale upřímně, když chcete zaujmout seriálem o homosexuálech i "nezaujaté" publikum, nic jiného vám nezbývá a proto - z neutrálního postavení říkám - not bad. A teď si jdu pustit nějaké lesbické porno. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Projektů, ve kterých LGBT nejsou prezentovaní jen jako trpící diskriminovaná menšina není nikdy dost, leč i přesto Looking trvalo nepříjemně dlouho, než mě opravdu chytil, a ani od té doby to není úplně bez výhrad. Bez těch srdceryvných příběhů, které mi obvykle hýbou žlučí, totiž najednou partička přátel ze San Francisca působí až moc obyčejně. Tak obyčejně, že se mi na rozdíl např. od podobně laděných, ale správně quirky Girls, prostě nedokázali opravdu vrýt pod kůži. Nakonec se to podařilo jen dvěma z hlavních postav a bohužel mezi ně nepatří samotný Patty, který před kamerou tráví s přehledem nejvíc času. Právě ten mi totiž povahově nesedl do takové míry, že i Hannah ze zmíněných Girls vedle něj působí jako andílek. Jen těžko se však dá zlobit na celý seriál. Přestože jsem se u něj nebavil tolik, jako bych očekával (na to je v něm příliš málo vtipu), ani nedokázal jedinkrát dojmout (o to se ani nesnaží), pro své svérázné pojetí jsem každý nový díl vyhlížel. Takže když už nedopadne pokračování, snad se dočkám alespoň zakončení v podobě speciálu, protože by byla škoda se s tímto výletem na prosluněné a přiteplené západní pobřeží řádně nerozloučit. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Autentický (nebo alespoň myslím, že autentický) pohled na život trojice gayů, kteří řeší obyčejné problémy. Není to vysloveně dynamická podívaná, nic není hnáno do extrémů, což mi vyhovuje. Dialogy jsou příjemně přirozené, stejně jako herecké výkony, celkově seriál působí až skoro polodokumentárním stylem. Zaskočilo mě sice pár velmi expresivních erotických scén, ale jinak jde o zajímavou a sugestivní sondu do života tří homosexuálních kamarádů. ()

geklon

všechny recenze uživatele

První dojem? Možná ostych, možná lehké náznaky zakořeněných předsudků z levně vytáhnutého námětu. HBO už si může dovolit takřka cokoliv. Girls se chytly. tak proč by se to nemohlo podařit i partě promiskuitních homosexuálů. Nevím, přál bych, aby se takhle moderní současní homosexulové nechovali. Alespoň tedy většina ne. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ale musím říci, že mi tady chybí osobnost, jakou byl Brian Kinney (Queer as Folk). A tak celkově mi byl sympatičtější styl a parta z QAF. A nikdo tam nejezdil autobusem (to vůbec není sexy! ) ! :D QAF byl prostě 'pure sex' .... Looking je více, jak to jenom popsat... přirozenější a hlavně NUDNĚJŠÍ. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (2)

  • Dle slov hlavního scenáristy Michaela Lannana je seriál zpracovaný tak realisticky, protože sedm z devíti scenáristů jsou gayové. (kenny.h)
  • Randy Harrison sa pokúšal o rolu v seriáli, ale bol príliš starý na rolu Patricka a nie dosť starý na rolu Doma. (dwdb)

Reklama

Reklama