Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Svým námětem si film o určité scény a finále vysloveně říká, ale kdo má rád mistra hereckého minima BIlla Murraye, určitě si přijde na svý. Bill má ve filmu mnoho zábavných chvilek, vůbec si myslím že po herecký stránce je film odehranej velmi kvalitně a pokud jde o děj, tak u mě převládali dva druhy pocitů smích a nenuda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ať si tenhle film skončí sebe víc pateticky, mně to vůbec nevadí. Celou tu dobu, co jsem ho sledoval, jsem z něj cítil tak hřejivé srdce, že při tom závěru mi bylo neskonale krásně. Bill Murray hrál mrzouta, který k tomu má opodstatnění tak skvěle, že kdyby nebyl jiný jeho film, na tenhle vždy s láskou a radostí budu vzpomínat. Není to ale jenom o něm. Je to také o tom malém klukovi, co ho hraje Jaeden Lieberher, o jeho mámě, ale i o tom učiteli, co do toho tahá víru, a co by mi trošku mohlo vadit. Jenže v tomto případě mi to vůbec nevadí, protože všecko je tak překrásně přirozené a upřímné, až to ve mně vyvolalo dojem, že tak zle na světě přeci jen nemůže být. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Bill is back. A opäť skvelý. Akoby kompletoval trilógiu postáv z Lost in Translation a Broken Flowers. Ale hoci sa jeho príbeh a príbehy jeho susedov či lady-of-the-night nesie v pohodičkovej nálade a obsahuje za hrsť úsmevných epizódiek, trpí neoriginalitu, sentimentom a nemá čím utkvieť v pamati. Všetky tie komické grimasy, brnkanie na nôtu mentor/chlapec či Naominine výstredné kreácie čoby ruskej štetky vyznievajú tak trochu samoúčelné. [San Diego Film Festival] ()

seale 

všechny recenze uživatele

Mám totožný názor s POMO a tak u mě film získal jen dvě hvězdičky. -> Nákup laciné holky dětské postýlky: "chtěla bych nějakou krásnou a levnou". Kino se směje. Vtipná parafráze přechází i na samotné zhodnocení filmu. Škoda, Bill je klasik. Asiže jsem se nemohla ubránit porovnání s jinými klasikami, třeba Lepší už to nebude, Cena za něžnost nebo Pán velryb (kde figurují podivínští senioři, co mají svůj svět a je na tom položen scénář). ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Starý bručoun, který se musí postarat o chytré dítko... hmm, kde jsme tohle už viděli... Ale těžko se zlobit, protože Bill Murray i Melissa McCarthy jsou ve svých rolích naprosto skvělí. To stejné musím říct o malém Jaedenovi Lieberherovi, který hraje ono chytré dítko od vedle - to on nese na svých bedrech velkou část emocionálních scén a zvládá je bravurně. Jinak je St. Vincent další fajn indie kousek, který zapomenete do druhého dne. Chtělo by to něco navíc - jako třeba závěr Little Miss Sunshine, kde se užasným způsobem shodí americké soutěže dětských královen krásy. St. Vincent je jen oddechovka, u které víte, že dobře skončí. 70 % ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Naomi Watts se učila ruský přízvuk pro roli Daky sledováním videí na YouTube. Navštěvovala také ruské lázně, kde sledovala chování a nářečí tamního osazenstva. (BadCat)
  • Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky. (Tet.Ew)

Reklama

Reklama