Reklama

Reklama

Ingrid Bergmanová - zpověď

  • Švédsko Jag är Ingrid (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nádherná žena a skvělá herečka zaplatila za svou popularitu krutou daň. Světoznámá herečka švédského původu Ingrid Bergmanová neměla právě nejlepší start do života. O matku přišla v pouhých třech letech věku, otec zemřel o devět let později. Cílevědomá dívka ovšem už odmalička věděla, že chce být slavnou herečkou, i to, že Švédsko je pro její vysněnou slávu příliš malé. Zároveň však prahla po lásce a rodině. Výsledkem byla hvězdná kariéra v zámoří a čtyři děti, z nichž vlastně ani jedno nevychovala. V době, kdy už byla matkou malé Pii a manželkou švédského zubaře Petera Lindströma, se stala miláčkem amerického publika. Zazářila vedle Humphreye Bogarta v legendární Casablance. Zatímco ona pracovala v Hollywoodu, její muž s dcerkou žili poblíž New Yorku. Pak přišel citový hurikán v podobě setkání se slavným italským režisérem Robertem Rossellinim a Amerika se ke své někdejší milované herečce obrátila zády. Cizoložství nebylo publikum ochotno tolerovat. Pia zůstala v USA s otcem a Ingrid si vzala Rosselliniho, s nímž měla tři děti, mezi nimi i dnes uznávanou herečku Isabellu Rosselliniovou. Ani „italská“ trojice dětí si však maminky příliš neužila. Přesto na ni vzpomínají jen v dobrém, jak zjistíte v dnešním dokumentu, který vznikl na základě deníků Ingrid Bergmanové a vzácných snímků i filmů z rodinného archivu. Nebudou chybět ani scény ze zákulisí posledního hereččina velkého filmu, Bergmanovy Podzimní sonáty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi intimní pohled do života osobnosti, která mezi herečkami patří mezi ty největší. Asi nemá smysl říkat "patřila", protože i když je Ingrid již mrtvá, její odkaz je tu s námi a stále nám ukazuje, jak skvělou byla. Skvělé propojení mluveného slova s archivními snímky a závěry. Ingrid poznáte velmi dobře. Skoro se chce říct až moc dobře. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Žena,ktorá k svojmu životu nepotrebovala korene,obmedzujúce jej slobodu.Žena,ktorá sa odmietla zžiť s konvenciami svojej doby a nechala sa viesť inštinktom.Žena bez domova,ktorej domovom bol celý svet. Neuveriteľné,čo všetko sa človek prostredníctvom takýchto dokumentov dozvie.A toto je,priatelia,vskutku skvostné dielko,zasluhujúce si pozornosť nielen nás,verných fanúšikov a obdivovateľov Ingrid Bergmanovej. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Vhodným doplňkem tohoto dokumentu je díl seriálu Ikonické páry Hollywoodu 4/10 v archivu České televize pojednávající o vztahu herečky s Robertem Rosselinim. ()

Maura 

všechny recenze uživatele

Dokument natočený s neuveriteľným citom, v pokojnom tempe a s fascinujúcou úprimnosťou. Dokonalý soundtrack. Je neuveriteľné, že v rodinnom archíve Ingrid Bergman sú zábery aj z obdobia jej detstva (bavíme sa o začiatku dvadsiateho storočia). To len potvrdzuje, že táto žena sa narodila pre to, aby žila na plátne. Ingrid je dobrý príklad toho, že ženu nedeterminuje a nedefinuje len materstvo. To, že si razila svoju vlastnú vlastnú cestu od dvadsiatych rokoch minulého storočia, je obdivuhodné. Mimoriadny zážitok. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený životopisný dokument o švédskej herečke Ingrid Bergman, ktorá má ako herečka aj moje sympatie. Po zliadnutí tohto dokumentu má však viac môj súcit. Nechcela by som takýto život ani za všetky poklady sveta! Ochudobnená o lásku matky a neskôr aj otca, bez koreňov, bez morálnych zásad, s pomýlenými hodnotami, znudená bežnými dňami s rodinou a deťmi, ustavične hľadala nové a nové podnety a zážitky a vnárala sa do svojho imaginárneho sveta filmov... Áno, dosiahla slávu, získala prestížne ocenenia a vie o nej takmer celý svet, ale ani to ju nenaplnilo šťastím. Nie nadarmo sa hovorí: svetská sláva, poľná tráva. Škoda, že v dokumente nezaznelo nič z jej posledných dní. Želala by som jej, aby svoje šťastie a lásku našla v iných hodnotách a dospela k životnej múdrosti. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama