Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nacházíme se v blízké budoucnosti, rozsáhlé oblasti světa jsou sužovány ekologickými katastrofami. Proti dalšímu znečišťování vystupuje nyní již mocné hnutí pod vedením reverenda Moselyho. Ten je trnem v oku šéfovi obří průmyslové korporace Turnerovi (Saxon), jenž mimo jiné financuje vývoj prvních kyborgů. Nejlepší z nich, bývalý voják Paco Queruak (Daniel Greene), je vyslán, aby reverenda odstranil. V Pacovi se však na poslední chvíli probudí lidské svědomí a Moselyho pouze vážně zraní. Nyní je mu v patách jak policie, tak Turnerovi zabijáci... (J.Connor)

(více)

Recenze (44)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ďalší z talianských "hříchu mládi" :-) nostalgické 3* za toto "terminatorske" B-cko (mozno az C-cko) ako vysite :-)) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Klasické 80s akční sci-fi béčko (s malými post-apokalyptickými vlivy) a lá "Terminátor" nebo "Blade Runner". Žánr, kterému neunikl ani slavný taliánský filmový řemeslník a giallo majster Sergio Martino (viz. např. post-apokalyptický "2019 - Dopo la caduta di New York") i přesto že to byl očividně jeho pomalý ale jistý ústup ze slávy, samotné tvůrcovo tvůrčí tempo bylo stále na poměrně vysoké úrovni, a tady i přestože nebyl skutečným odborníkem v žánru, tak se ho zhostil víceméně docela zručně, kdy přidal krom známých variací (operace paže viz Terminátor), i několik svých vlastních nápadů. Tenhle laciný taliánský trash (občas v některých svých pasážích banální a směšný), je opět nabitý téměř non-stop akcí (trochu na úkor příběhu)), později došlo i na docela slušné grafické násilí a krev, film mě přes své vysoce nastavené tempo a rytmus vůbec nenudil, a to je vždy důležité zmínit. Nezapomenutelná páka s dalším bourákem, kamiónovým padouchem Gerorgem Estmanem, později s tlustým Swalwem a hady, líbila se mi i pěkná pronásledovací scéna vrtulník vs kamión, nebo akční masakr v baru s jinými Cyborgy. Daniel Greene byl bourák chlap a docela i sympaťák, jeho ohromné paže a hlavně sebevědomí, frajerský pohled-s téměř kamennou tváří, kdy se vždy perfektně bavil a byl si vědom toho, že si všichni jeho soupeři si jdou pro jasnou porážku, první setkání se stále okouzlující a jako víno zrající Janet Agren v jejím baru v zaprášené Arizoně, kdy to mezi nimi ihned zajiskřilo (aby ne), na to vše se moc příjemně koukalo. Mimořádné kultovní herecké obsazení-co herec to známá-charismatická tvář. Oslovila mě tu i Simonettiho nádherně melancholická a jemná hudba. Fanoušek kultovních 80s VHSkových béček, bude s nejvyšší pravděpodobností s touto skvělou nízkorozpočtouvou zábavou spokojen. PS: Film je poznamenán jednou nepříjemnou tragickou událostí, kdy při natáčení scény zřícení vrtulníku, zahynul známý herec Claudio Cassinelli (pokud jej neznáte, tak vám mohu doporučit filmy jako "What Have They Done to Your Daughters?" nebo "Morte sospetta di una minorenne") kde hrál hlavní roli. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Taliánský terminátor se pere s taliánskou terminátorkou v americké poušti, trhají se hlavy (cyborgům), vyrvávají srdce (lidem), lasery práskají... a do toho ta emotivní elektro hudba. Třebaže dost o ničem, nenudil jsem se. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Bečko ako vyšité, dnes je tento film skôr k smiechu. Ja ale z nostalgie hodnotím za 4, pekné spomienky ked sme ako malý parchanti toto dookola pozerali na pirátskej Vhs so simultánnym dabingom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jo jo, vybavuju si tyhle kouzelné béčkové napodobeniny z dob, kdy díky Terminátorovi frčely kyborgové a ostřejší sci-fi diváci vyžadovali. Tenhle italský „klenot“ má všechny nešvary podobně laciných thrillerů, včetně brutálního (bizarního) násilí, v tomhle případě třeba rozmačkávání hlav protivníka. Kouzelné, naivní, svižné a s laserovými kanóny. Nostalgie pracuje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mi nejakým zázrakom v mladosti unikol, zrejme ho nemali v našej videopožičovni u nás v paneláku, ani tej neďalekej, ktorá vznikla o pár rokov neskôr. Absolútne neuveriteľná záležitosť, kde sa nikto nehrá na logický sled udalostí a pátosom to preteká rovnako ako testosterónom. Je to síce taliansky film, ale odohráva sa v USA a skrátka to vyzerá ako americké straight-to-video béčko. Pre niekoho guilty pleasure, pre iného neznesiteľný výplach. Prikláňam sa k prvej možnosti. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem a překvapivě kvalitní podívaná, nečekal jsem nic protože takovýhle béčka mě moc netáhnou, ale nakonec paráda. Hlavní hrdina i když nehrál moc přesvědčivě tak byl sympatickej to samé hlavní hrdinka. A navíc spocenej Eastman je k nezahození a je to fakt slizoun. Celej film je sice hloupej a není ani nijak zapamatování hodnej ale je prostě takovej béčkovej milej. Konečná akční sekvence je parádní. Prostě paráda. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha italských napodobenin úspěšných amerických filmů, konkrétně Terminátora. Paco je vyslán aby zabil reverenda Moselyho, avšak slituje se nad ním a jenom ho smrtelně zraní, tento neúspěch však nemůže zůstat bez následků, po stopách mu jde nejen FBI, ale i jeho stvořitel Francis Turner, Paco je totiž kyborg a někde v jeho mozku ještě zůstala část člověka. Takže se vypraví do Arizony, jak mu jeho chabé vzpomínky radí, najde krásnou servírku, do které se zamiluje (láska je opětována), najde nepřátelské tiráky a dokonce potká jiného kyborga. Nástin příběhu nezní špatně, sice nic originálního pod sluncem, ba právě naopak, např. scéna opravy ruky, totálně vykradená z Terminátora, ale to není ani tak moc důležité, spíše jde o to, jak se nápad zrealizuje, v čemž tví kámen úrazu. Při sledování jsem měl dojem, jako by film režírovali dva naprosto odlišní lidé, první dvě třetiny jsou chudé na akci, krev, honičky, prostě to nač čekáme, zato je tam přehršel dialogů o ničem. Poté co uplynou, jako by se režisérské taktovky chopil někdo jiný, nebo se režisér probral z komatu a došlo mu, že tohle není filozofická záležitost, ale akční film, tak najednou pořád něco vybuchuje, střílí se, vidíme i krev (konečně), kamera pěkně krouží na krásnými arizonskými scenériemi, prostě takhle měl film vypadat hned od začátku. Neříkám, že se mi to nelíbilo, líbilo, včetně dokonalého dabingu, kdy všichni dabéři pronášejí své dialogy, naprosto stejnou modulací hlasu, sice chybí král porevolučního dabingu Bohdan Tůma, zato však nechybí Petr Oliva v hlavní roli. Škoda, mohlo to být lepší. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Levnější předchůdce Robocopa... chlapík, z něhož zlí hoši udělali kybernetického zabijáka hodných hochů, cítí, že zabíjet hodné hochy se mu ekluje a tak vezme roha a cestou likviduje zlé hochy nalevo napravo... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno VHS kult a i dnes se dá kupodivu na nejmenovaném skladišti filmů stáhnout VHS rip s jednohlasým dabingem. Ten jsem pro tentokrát oželel, poněvadž při posledním pokusu jsem projekci díky zcela neslyšitelnému dabingu musel vzdát.  Braková akční perla od mého oblíbeného italského mistra Martina šlape jako dobře namazaný stroj smrti. Zápletka je sice příšerná a moc nedává smysl, nicméně jednotlivosti dávají dohromady velmi zábavný obrázek s inspirací v Terminátorovi a až neuvěřitelnou podobností s o rok mladším Over the Top se Sylvestrem Stallonem.  Prkenný, ale vlastně vzhledem k okolnostem přesný herecký projev Daniela Greena uhlazuje výborná Janet Agren a  pochopitelně nedostižný parchant George Eastman.  Filmový zážitek , který rozhodně není pro milovníky stříbrného plátna, dobrých filmů a kvalitní kinematografie. A možná ani pro ty ostatní. Zdaleka nejen z nostalgie za čtyři písty v zápěstí. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná italská cyborg akčňárna, nejvíce si z tohoto filmíku pamatuju hudbu, takový cyborg elektro á la 80's :-) Trochu podobný motiv je možné slyšet v Project Shadowchaser od Johna Eyrese. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Céčková lahôdka o kyborgovi, ktorý sám nevie, že je iba stroj na zabíjanie. Po tom čo sa u neho prejavia emócie a odhalí svoju identitu rozhodne sa svojmu stvoriteľovi pomstiť. Na porevolučných VHS a na už zrušenom kanáli TV3 sa tento skvost objavil pod diabolským názvom: Hands of steel: Paco - stroj smrti. Kedysi pravá perla pirátskej distribúcie rokov 80-tych. (22.10.2004) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Paco je v rámci trashe opravdu špička. Martinovi se podařilo s minimálním rozpočtem natočit působivé akční sci-fi dílko, které sice poněkud vykrádá Terminátora, ale na to už prostě musíme být u Italů zvyklí. Hands of steel je svižné, apriorně neurážející, místy příjemně brutální (utrhávání hlav), ale stále sračkoidní dílko. Jak to nazvat...asi vkusný kýč....(mimochodem závěr je taky docela cool) + naprosto výjímečný darkelektro soundtrack, přičemž ústřední temná vyťukávka si v ničem nezadá se svým "předobrazem" od Brada Fiedela. Ve vedlejší roli opět exceluje inventář všech možných italských úletů George Eastman, tentokrát v roli zákeřného kamióňáka Raoula. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nostalgicky přihmouřené obě oči, abych tam alespoň tu jednu hvězdu vyšťoural. Jakožto milovník starých VHSkových béček musím říct, že tenhle kus je vážně veliká sraćka a to po všech stránkách. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vzorová talianská vykrádačka známeho hollywoodskeho námetu. Béčkové a lacné. Občas vás to pobaví svojou naivitou, väčšinou však nudí. Video klasika, ale jedna z tých horších. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tento film mi v rokoch 80-tych nepochybne ušiel, ale rozhodol som sa, že si ho zohnám a pozriem ho až na Nový rok. Lenže bol som veľmi nedočkavý a pustil som si ho hneď, no pocity mám trošku zmiešané, neviem či sa film Paco neponára do adrenalínového akčného podtónu a znovu sa vracia v štýle amerických akčných filmou ktoré vznikli v tú istú dobu a pre moje počudovanie, boli o stokrát lepšie a zábavnejšie. Tento sa síce hral na Terminátora a svojimi akčnými scénkami pôsobil trochu smiešne (a tie výbuchy neboli odfláknuté, ale mohli byť predsa len lepšie vyrobené) ale oto tu predsa nejde. Ak máte radi B-čkovú zábavu a nebojíte sa zlých kyborgov, smelo do toho, len vám radím film pozrieť v nočných hodinách, máte tak lepší zážitok 60 percent. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Cool. Amíci a kyborgové si v klidu šprechtí (a to by člověk očekával, že se budou dorozumívat v italštině) a do toho nám odněkud z dáli zní mateřština. Taky někdo dostane přes držku, někdo se zamiluje a někdo si jen tak mezi řečí postěžuje, že mu chybí duše. A já? Já si ještě párkrát udělám výlet do osmdesátek. 60% ()

Reklama

Reklama