Reklama

Reklama

Schovejte si své úsměvy

(festivalový název)
  • USA Hide Your Smiling Faces (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film živě vykresluje život dvou bratrů ve chvíli, kdy je náhlá a nevyjasněná smrt kamaráda vykopne přes práh dospělosti. Pozadí události bratry a jejich přátele znepokojuje způsobem, který nejsou schopni zcela pochopit. Jsou zdrceni, zmateni a plní vzteku. Opravdový, realistický a střemhlavý vhled do syrovosti ducha mládí, ponor do charakterů obou chlapců a samé podstaty bratrského vztahu. Křehký příběh, dechberoucí kamera, srdcervoucí skutečnosti a konec dospívání. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (7)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra! V té jsou americké nezávisláky vůbec nejsilnější. Kéž by ta schopnost zachytit a účelově využít atmosféru konkrétního prostředí + objevování a práce s mladými (ne)hereckými tvářemi občas prosákla do "nezávislé" tvorby mladých českých tvůrců. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

I just like these kind of movies. Nezávislá Amerika ve svém nejlepším a nejpoctivějším zpracování. Úžasná, klidná, melancholická atmosféra, snad možná 90. let či počátku milénia, krásná příroda, která je pro podobné filmy jako stvořená, příběh s úspornými dialogy, výbornými mladými herci a příjemnou hudbou. Ryan Jones mi po celou dobu sledování připomínal Rivera Phoenixe ve Stand By Me. Dokonce jsem měla dojem, že měli i stejnou chůzi:) Nenápadný snímek, který Vás buď zaujme a navodí Vám příjemné, nostalgické pocity, nebo Vás může nudit. Někteří uvidí, že se toho v něm děje hodně a někteří nemusí vidět nic. Pro mě se jednalo o snímek, kde se toho v klidu a tichu rozlehlých lesů událo spousta. A kamera nás nechává mlčky nahlížet a svým prostřednictvím nám nabízí krásné detaily. Hide Your Smiling Faces se odehrává v době, která je tak vzdálená této a zároveň nám to připadá, jako by to bylo včera. Žádné "technické vymoženosti", "sociální komunikace", "debilní" telefony. CD přehrávač, stará telka, Rubikova kostka, cajdání po venku, lození po stromech, objevování okolí, praní s kámošama a normální, rozumná komunikace bez toho, aniž by někdo jak kretén čuměl furt do mobilu! Lidi byli jeden pro druhého. To bylo kamarádství. Teď je spousta z nich jen pro techniku. Já můžu být jen ráda, že jdu mimo stádo a těch ostatních můžu jen litovat a kousek po kousku si zvykat na to, že je to všude okolo mně. Toto je největší nákaza 21. století. Degradace lidského a hlavně mladistvého rozumu, naprostý propad technice, jako "nejlepšímu" příteli, posedlost "sdílet" celý svůj osobní život a každou ptákovinu s celým světem, a absence "lidských" emocí, respektu a skutečného zájmu. God, I fucking miss those old times... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nudná sonda do života dvou bratří, kterým zemřel kamarád a musí se s tím vyrovnat. O tomhle je celý film a přitom je zvláštní, že onoho mrtvého kamaráda ani nepoznáme blíže. Tady jsem se opravdu nudil a i těch 80 minut ubíhalo velmi pomalu. ()

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

Slovami jednej z hlavných postáv: "That´s so dull." Dospievanie predsa takto čiernobiele nie je, celkom bez vyjasnených motivácii a bez náznaku pozitívnej emócie ide logicky len o samoúčelný autorský kalkul. Inými slovami: pomalé, tupé, nezáživné, jednotvárne, nezaujímavé. Chce sa mi napísať: how very FRESH (ale ako čítam, u ostatných krehký dych/srdce berúci koniec dospievania slušne zafungoval). ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

60-70% ... Fajn po technickej stránke. Úžásná hudba a atmosféra. Krásna kamera. Chýbala tomu však nejaka ucelená hlavná myšlienka. Teda aspoň ja som ju tam nenašiel. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

O dvoch chlapcoch, ich partii, každodennom vyvádzaní blbostí, no a o (zrejme) samovražde kamaráta a čo to s tými deckami robí. Film podstatne iný. Chalani robia riadne blbosti. Niekto by si počas pozerania možno spomenul, ako to bolo, keď jediná technika doma bola CD prehrávač alebo walkman, a ostatná zábava prebiehala vonku. Ja tiež, ale tu som mal často pocit, že tie decká nie sú až tak úplne normálne. Priebeh filmu je extra pomalý, človek si musí strašne veľa domýšľať (aby sa jeho mozog nenudil), ale niekedy ani nie je o čom, len sú tam všetci ticho a pozerajú do zeme... Mladí neherci to síce hrali celkom prirodzene, ale možno preto, lebo nemali ani čo hrať. Chýbala mi nejaká riadna zápletka, zvrat, alebo aspoň pointa na konci. Plná nespokojnosť. 25% - 1* ()

Reklama

Reklama