Reklama

Reklama

Dynamit v zeleném

  • Západní Německo Dynamit in grüner Seide (více)

Obsahy(1)

Gangsterské zločinecké skupině se podaří zmocnit tajného plynu, který rychle umí člověka omámit a poté usmrtit. Externí přisluhovači bandy jsou tvrdě likvidováni, ale jeden před smrtí promluví. Do akce jest nasazen detektiv Jerry Cotton. Nejlepší agent FBI v přestrojení za specialistu na poplašné zařízení se vloudí do přízně členů bandy, kde dojde i na tvrdé pěsti, nože a revolvery. Pro daný úkol je podstatné, že pronikl do struktury zločinecké organizace. Nic není tak růžové, jak se zdá, ale Jerry Cotton si poradí i v tomto případě a neváhá nasadit i svůj život. Posléze odhalí i pravou tvář….. (tahit)

(více)

Recenze (28)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Když v blahé paměti roce 1992 tehdy ještě Československá televize vytáhla Jerryho Cottona z archivu, byl jsem neskutečně šťasten, strašně jsem se vždycky těšil na jeho nové dobrodružství, i na reprízy v ranních hodinách. Jen mi tehdy vrtalo hlavou, proč byl vyroben k některým částem nový dabing. Že by vadili komunističtí dabéři (proto asi nikdy neuvidíme původní dabing Planety opic se Švorcovou), v čele s Jiřím Valou, který si párkrát Jerryho nadaboval (Zahajského mám tušení nechali). Režisér Reinl věděl co si publikum žádá, proto mu naservíroval perfektní komikovou akci, sympatického hrdinu, pěkný ženský (v Německu to zvláštní jev) i solidní hudbu Petera Thomase (ale Raumpatrouille už nikdy nepřekoná). Vrať se mi Jerry na obrazovku, pokud možno s původním dabingem, budu tě čekat. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Německá odpověď na britského Jamese Bonda! Velký to hit československých kin koncem let šedesátých! Zajímavé je, že tento typ filmů cenzor pracujícímu lidu pustil, ale 007 nikoliv. Pravdou je, že v německé sérii filmů s agentem Jerry Cottonem jaksi nebyl komunistický nepřítel, byly všecky takové jaksi stejně bezpohlavní. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Průměrný film. Co se Haralda Reinla týče, patří spíše k tomu slabšímu. Jeho cottonovky jsou si všechny podobné: ukázka amerického industriálního prostředí velkoměsta, v němž bují organizovaný zločin. Cotton jako borec, kterého zločinci pořád váhají konečně oddělat, a tak se mu vždycky podaří vyváznout. Zde Cotton vynikl jako technický specialista na eliminaci bezpečnostních zařízení. Komiksovou scénku z akčních rodokapsů připomínala dívka s bičem, působíci na city zamilovaného hrdiny. Jinak, nemohu si pomoci, ale tvář George Nadera na mne působí tak nějak gumově. Prostě nelíbí se mi...ani ostatní herci se mi v cottonovkách nelíbí. Dost mne proto překvapuje, že Reinl, který měl tak šťastnou ruku na výběr herců v mayovkách (Lex Barker, Pierre Brice, Herbert Lom, Mario Adorf, Klaus Kinski aj.) tady zvolil takový trapný průměr... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ďalší oldschool akčnák z rady o západonemeckom, pardón o americkom agentovi FBI, ktorý sa chcel zniesť na vlne popularity filmov o Jamesovi Bondovi. Lacnejšie spracovanie, trápne zadné projekcie, nepodarený strih, divní herci, hlavne u žien je to najviac očividné, ako sa na Američanky absolútne nepodobajú, a tie herecké výkony - akoby by išli na prvú ostrú. Príbeh o včlenení sa do zločineckého gangu nie je zlý, ale kazí ho hlavná postava, ktorá sa správa v niektorých prípadoch neprirodzene. A tie jeho drsné a kvázivtipné hlášky dnes pôsobia bohužiaľ trápne. Rovnako ako akčné súboje. Ale je to o niečo záživnejšie ako v prípade Past sklapne o půlnoci, aj stopáž je akurátna, takže nie je potreba ísť v hodnotení nižšie. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mě příběhy Jerryho Cottona baví. Odsejpá to a na rozdíl od některých jiných jeho příběhů tady nejde o zkázu lidstva, ale "jen" o hrst diamantů. Pravda, ve srovnání s tím, co se už dva tři roky předtím točilo ve Francii a Itálii, tohle je hodně oldschool. A taky je fakt, že při sledování více příběhu Jerryho Cottona dojdete k závěru, že je to strašnej kurevník. Zde v roli děvčete do pelechu Silvia Solar, která na to tak úplně neměla. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama