Reklama

Reklama

Vzpomínky na budoucnost

  • Západní Německo Erinnerungen an die Zukunft (více)
Dokumentární / Sci-Fi / Mysteriózní
Západní Německo, 1970, 92 min

Režie:

Harald Reinl

Předloha:

Erich von Däniken (kniha)

Kamera:

Ernst Wild

Hudba:

Peter Thomas

Obsahy(1)

Filmový vědecko-fantastický dokument vznikl podle napsaného bestselleru od Ericha von Dänikena, který hledá důkazy o mimozemských bytostech na všech kontinentech a také se snaží hledat stopy jiných forem života. Opírá se především o různé tajemné a záhadné nálezy dávno zaniklých civilizací a božstev. Zkoumá staré architektury a srovnává texty z Bible či jiné starověké textové odkazy místních legend. Podle Dänikenovy teorie na naší planetě v minulosti přistáli vyslanci z cizích hvězdných soustav. Děj se prolíná křížem krážem celým světem a pátrá po dosud nevysvětlitelných jevech a záhadách lidstva. (tahit)

(více)

Recenze (73)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,948,300Tržby Celosvetovo $-║ Mystické dohady o mimozemských civilizáciách pôsobili možno senzačne v dobe vzniku tohto dokumentu, dnes v dobe všemožných výdobytkoch techniky a neskutočného množstva informácii o všetkom možnom a nemožnom, to už moc nemá čo povedať, či čím ohúriť, príde to až moc zastarané. (videl som to asi tak okolo roku 1997 a vtedy ma to celkom zaujalo ale zas v podanej forme úplne neohúrilo) /55%/ ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, když vlezete dnes do hospody s funfactovými prohlášeními ohledně aztéckých obrazů mimozemšťanů, že pyramidy byly stavěny na počest vesmírné rasy Merklarů a podobných “výstředních” názorů... asi vás hodně brzy prohodí oknem nebo alespoň dostanete na budku. Ale když jste toto udělali v roce 1970, devět let po prvním člověku na orbitu a pouhý rok po úspěšné americké misi na Měsíc, asi jste sklidili jinačí obdiv (btw: knižní předloha Ericha von Dänikena je z roku 1968, z roku Vesmírné odysey). Vzpomínky na budoucnost mají hlavně historický význam, jsou prapředkem všech konspiračních teorií hledajících ufouny za každým rohem. Jinak už ale dost zastaralým výletem za taji planety země. 60 % ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S Erichem von Dänikenem jsem byl obeznámen již před zhlédnutím tohoto dokumentu, neboť jsem si ušima přečetl audioknihu Šok z bohů. Tento dokument pro mě byl tedy spíše takovým malým opáčkem a drobným rozšířením. Zpracování je samozřejmě úměrné době vzniku, nicméně zajímavé úvahy a šílené souvislosti jsou k vidění na každém rohu. Dokument se zaobírá velice pravděpodobnou myšlenkou, že naše zaostalé obyvatelstvo bylo v historii již nesčetněkrát navštíveno vyspělejšími kamarády z Vesmíru. Této myšlence nasvědčuje výrazně více důkazů a pozůstatků, než by nasvědčovalo antitezi. S úplně celým obsahem nesouhlasím, nicméně je k vidění opravdu mnoho úvah, které jsou hodny minimálně prudkého zamyšlení. Ať už je řeč o původu prapodivných maleb na zdech různých budov, chrámů a jeskyní, nebo o alternativní výklad Bible. Postupem času mi stále více souvislostí do sebe parádně zapadá. Slabší 4 kousky. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Tak Detektor sa Vám nepáčil a Däniken ano?? Ja si na rozdiel o neho a väčšiny tu hodnotiacich myslím, že naši predkovia z rannej doby dejinnej neboli ako tupé stádo, ktoré všetko museli naučiť láskaví mimozemštania, ale že boli rozumní, zruční a vynaliezaví, sami postavili stavby, nad ktorými sa nám tají dych, a na všetko čo teraz my berieme ako samozrejmosť prišli vlastnou šikovnosťou. Astronómiu a nebeskú mechaniku určite ovládali viac ako 95 % dnešnej populácie (žiaľ). Ani ja si nemyslím, že všetko bolo tak ako vysvetľuje oficiálna veda, tiež neverím že všetky tie predmety, ktorých účel archeológovia nevedia vysvetliť, boli magické a náboženské artefakty. Däniken bol viac ráz usvedčený z klamstva, prekrucovania faktov a dokonca sám priznal aj niekoľko podvrhov, takže akokoľvek úžasne znejú jeho teórie (keď som mala 15, tak som mu verila), nemôžem hodnotiť inak. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Von Dänikanovi sa musí nechať, že dokázal opantať svoje publikum kvázi odborným výkladom starovekých mayských a všakovakých indiánskych kresieb, predmetov a stavieb. Veď je predsa nad slnko jasnejšie, že nikto iný, ako mimozemšťania, za tým stáť nemôžu. Ja som kedysi tento dokument tiež celkom žral (musel som ho pozerať s mamou), ale neveril som mu ani v rannej mladosti. Asi mal tú demagógiu viac prepracovať. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama