Reklama

Reklama

Vzpomínky na budoucnost

  • Západní Německo Erinnerungen an die Zukunft (více)
Dokumentární / Sci-Fi / Mysteriózní
Západní Německo, 1970, 92 min

Režie:

Harald Reinl

Předloha:

Erich von Däniken (kniha)

Kamera:

Ernst Wild

Hudba:

Peter Thomas

Obsahy(1)

Filmový vědecko-fantastický dokument vznikl podle napsaného bestselleru od Ericha von Dänikena, který hledá důkazy o mimozemských bytostech na všech kontinentech a také se snaží hledat stopy jiných forem života. Opírá se především o různé tajemné a záhadné nálezy dávno zaniklých civilizací a božstev. Zkoumá staré architektury a srovnává texty z Bible či jiné starověké textové odkazy místních legend. Podle Dänikenovy teorie na naší planetě v minulosti přistáli vyslanci z cizích hvězdných soustav. Děj se prolíná křížem krážem celým světem a pátrá po dosud nevysvětlitelných jevech a záhadách lidstva. (tahit)

(více)

Recenze (73)

corona 

všechny recenze uživatele

Tak Detektor sa Vám nepáčil a Däniken ano?? Ja si na rozdiel o neho a väčšiny tu hodnotiacich myslím, že naši predkovia z rannej doby dejinnej neboli ako tupé stádo, ktoré všetko museli naučiť láskaví mimozemštania, ale že boli rozumní, zruční a vynaliezaví, sami postavili stavby, nad ktorými sa nám tají dych, a na všetko čo teraz my berieme ako samozrejmosť prišli vlastnou šikovnosťou. Astronómiu a nebeskú mechaniku určite ovládali viac ako 95 % dnešnej populácie (žiaľ). Ani ja si nemyslím, že všetko bolo tak ako vysvetľuje oficiálna veda, tiež neverím že všetky tie predmety, ktorých účel archeológovia nevedia vysvetliť, boli magické a náboženské artefakty. Däniken bol viac ráz usvedčený z klamstva, prekrucovania faktov a dokonca sám priznal aj niekoľko podvrhov, takže akokoľvek úžasne znejú jeho teórie (keď som mala 15, tak som mu verila), nemôžem hodnotiť inak. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Přes čtyřicet let starý dokument natočený podle knihy starýho pardála Ericha Von Danikena. Je to zase dobrý, inu archeoastronautika je věru zvláštní věda a pan Daniken si toho kvůli svým názorům vyslechl víc než dost, ale nepochybuju o tom, že něco (a jestli ne vůbec všechno..) na těch jeho řečech bude. Nicméně poslední hvězdičku nedávám, protože novější Vetřelci dávnověku jsou v tomhle směru bezkonkurenční. ()

Reklama

djfun 

všechny recenze uživatele

Tohle není dokumentární film, to je POSELSTVÍ! Pro ty, kteří se sebestředně nedomnívají, že jsme "tu" sami, je tohle (a kniha o to víc) povinnost!:) PS: Däniken byl vždy větší částí "odborné" veřejnosti považován a vydáván za blázna a mystifikátora, jeho teorie totiž nezapadají do jejich "zavedených" škatulek...když se ohlédneme do historie, takový lidé mívají pravdu, ale docení je a plně uznají až další generace... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument, volně natočený podle stejnojmenné knihy chvalně i nechvalně známého Ericha von Dänikena, rozehrává před divákem spousty otázek a zároveň se k nim snaží i hledat odpovědi. V drtivé většině jsou to odpovědi natolik fantastické, že divák věřící jen tomu, na co si může sáhnout, je v žádném případě nebude akceptovat. Přesto se dozajista najde spousta lidí, kteří budou těmito (bohužel dosud pádnými fakty nepodloženými) odpověďmi fascinováni a unešeni. Já patřím k té druhé jmenované skupině a všechny tyhle záhady a tajemné události mě velmi zajímají. Proto jsem byl tímhle dokumentem skoro nadšený. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dokumenty zde hodnotím jen výjimečně, ale protože jsem si zrovna Vzpomínky na budoucnost zařadil do svého aktuálního sci-fi maratonu (viz. deníček :)), udělám tady výjimku. Tohle mě hodně upoutalo a mělo pro mě vyloženě podmanivý styl (což vedle záběrů na různé fascinující „divy světa“ podorovala i velmi pěkná hudba). Vedle připomenutí řady notorických známých nádherných památek a jiných pokladů mě dokument seznámil i s několika, o kterých jsem dříve neslyšel, většina záhad s nimi spojených mě fascinovala a hledání různých stop po potenciálních návštěvách mimozemských obyvatelů na Zemi mě rozhodně nenechalo chladným. Navíc ty teorie či hypotézy podává dokument takovým způsobem, že mě málem o své pravdě naplno přesvědčil. :-) Během sledování mě nejednou zamrazilo (při té mapě ze 16. století, na níž se objevila část země včetně Antarktidy z kosmického pohledu + několikrát u těch nejpřesvědčivějších důkazů k závěru) a ačkoliv se samozřejmě jedná JEN o určitou teorii, prezentovanou navíc v rámci filmového počinu, který je zařazen do sci-fi a mystery (a tedy má právo mít v sobě i prvky fikce či mystifikace), pro mě tento neobvyklý dokument měl atmosféru, poutavě zrealizovaný nápad a přinesl v rámci žánru nevídaný zážitek. Stejně tak i několik momentů, které teď z hlavy asi jen tak nedostanu a rovněž proto razím plný počet. [90%] ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama