Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Aiden Hoynes je dokonalá štika v dravých vodách britské politiky. Bezskurpulozní hráč v rouše beránčím, který se v touze po moci rozhodne vsadit vše na jednu kartu a prohraje. Hlavně proto, že ho podrazí nejlepší přítel, který sám baží po větším vlivu a rozhodl se odklidit z cesty všechny nebezpečné protivníky. Hoynes samozřejmě zuří, ale pak jeho žena, také politička, dostane nabídku na ministerský post ve vládě a Aiden v tom vidí příležitost k pomstě. Jenže vše se nakonec neodvíjí tak docela podle jeho představ. (kareen)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (13)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Politikařina je vždy plná falší, lží, hyen a inteligentů, kteří si myslej, že jsou něco víc. A tak není divu, že i v této minisérii se s tím setkáme, načež to má působit trošku šokujícím dojmem... ale mě to teda nemůže překvapit. Ať je to v Británii nebo u nás, všude je to stejná pakáž. Emily Watson fakt vypadá jak nějaká poližtyčka a David Tennant umí zahrát všechno, takže po herecké stránce není co vytknout. Horší je to se scénářem - moc mě to nezaujalo. Jejich machinace, intriky a politické cíle kolem mě jenom tak chodily, než aby se stavily na kafe a pokec a chytly mě. A tak jediny, co mě udivilo a překvapilo, tak to, že britskej politik si užije sexu víc, než já. Ale jinak není co závidět... ale každému co si zaslouží, že. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Scénář. Herecké výkony, zvláště Watsonové a Tennanta. U toho dále odvaha a schopnost uhrát všechny polohy své postavy. Pointa. Mínusy: Příběh. Někdy to tepání do politiků sklouzávalo do bulváru. Nakonec jsem Hoynesovi nemohl držet palce. Hodnocení: 70%. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ač se mi politika a všechna témata okolo ní hnusí, zvládla jsem tři hodinovky Politician's Husband bez větších problémů, díky jediné věci- hereckému koncertu Emily Watson a Davida Tennanta. To, co tam ti dva předváděli, bylo naprosto fantastické a nehorázné, až mi z toho padala čelist a oči se protáčely jak pneumatiky auta zapadlého v bahně. Musela jsem se jen obdivovat, jak přesvědčivě a přitom nenásilně celý příběh vypadal, Britové zase jednou ukázali, co jim jde dost dobře u těchhle dramat, a sice věrohodnost. V závěrečném díle na mě sice dopadla všechna ta politická špína, zákeřnost a prospěchářství, ale v poslední scéně jsem se přece jen musela usmát, dostali mě. Za pět*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Obstojné drama, která nezkoumá ani tak špinavost politiky, jako spíš špinavosti, které rozvrátí dosud idylické manželství, když najednou žena je tou úpěšnější. Ani by to nemuselo mít politické pozadí, které je spíš jen lacině nahozené (zrada v úvodu, korupce, podraz v závěru). Nic z toho není nijak zajímavě vykresleno, jen to ilustruje pitvu manželství, které se mžikem dostalo do krize náhlým prohozením rolí. Konec je spíše sarkastickým úsměškem než reálným vyústěním příběhu. Skvěle zahrané, ale scénář měl víc přemýšlet nad vedlejší politickou linkou a neodbýt ji banalitami. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

David Tennant se nejspíš rozhodl zbavit se své pověsti největšího sympat'áka, kterou získal rolí Doctora, protože jeho bezskurpulozní politik Aiden Hoynes je chvilkama vážně pěkná svině. Naštěstí je David také velmi talentovaný herec, kterému dramatická poloha velmi sluší a to samé platí o Emily Watson. Jinak bych minisérii rozdělila na dvě tématické části i když se obě zároveň prolínají. Tou první je rodinné drama, kde pozvolna sledujeme rozpadající se manželský vztah, plný paranoidní atmosféry a nedůvěry, hlavně ze strany Aidena a tou druhou je politická aréna a všechny intriky a zákulisní praktiky, často dost napínavé. Dohromady tvoří velmi kvalitní, vyvážený celek, do kterého je ovšem potřeba se cele ponořit, žádnou oddechovku nečekejte. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Když v poslední části Aiden (David Tennant) vysype Freyin (Emily Watson) šuplík, lze zahlédnout, že je na nočním stolku položená kniha "Zlodějka knih" od Markuse Zusaka. V tom stejném roce si Emily Watson (Freya) zahrála ve filmové adaptaci této knihy matku hlavní hrdinky, Rosu Hubermannovou. (Sadi)

Reklama

Reklama