Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Původně jsem k filmu komentář psát nechtěl, neboť jsem na něj již vypotil vysoce odbornou recenzi, kterou mám umístěnou na profilu, nicméně uteklo pár dní a já se dozvěděl, že film trhá rekordy návštěvnosti. Za pouhý víkend si tento díl v kinech po celém světě vydělal úctyhodných 392 milionů dolarů, což je zhruba o 392 milionů dolarů víc, než jste si za víkend vydělali vy. A internet samozřejmě vzlykavě pláče, že se Paul tohoto nadstandardního úspěchu nedožil, ačkoliv si neuvědomuje, že onen úspěch tkví právě v tom, že to borec zaparkoval o břízu. To se totiž i ti největší lahváčoví diváci, kteří intelektuálně onanují výhradně u Tele Tele, a kteří nemají ani elementární povědomí o světové kinematografii, takže si myslí, že pan Wan je ten príma prodavač od nich ze sámošky, rozhodli vypravit do nejbližšího biografu, aby uctili památku svého guru, o kterém pouze náhodně slyšeli od svého vnuka, že prý to byl fakt hustej týpek woe! Nechci opět znít jako neslýchaně odporný cynik, takže výsostně uznávám, že je opravdu moc smutné, že nás opustil herec, který byl natolik významný a přínosný, že jej známe pouze z absurdně výplachové série Rychle a zběsile, která ukazuje dětem, že řídit jako naprosté prase je vlastně totálně kůl, ale aby se každý jeho bigotní fanoušek bez špetky přirozeného nadhledu musel pokaždé, když si někdo zažertuje o jejich idolu, chovat jako zhrzená menstruující třináctka, tak to asi není něco v pořádku. Ačkoliv tento komentář může znít nasraně, tak věřte, že se zrovna chichotám rozkošně jak morčátko na LSD a tlemím se všem těm facebookovým rozhořčeným idiotům, kteří se u humorného citátu Tohle auto se řídí samo! - Paul Walker, naprosto pobouří a stylistickým humusem obsahově srovnatelným s obrazci v čerstvě vyvržených zvratcích pošlou celý svět do piče, protože takhle teda jako ne! Film sám o sobě se samozřejmě vyvedl a když to říkám já, tak to musí být pravda, tudíž postačí před návštěvou kina odložit mozek do zavařovačky a jít se bavit. Takže já, vaše královské blahorodí, vaše jasnost z pika zrozená, z rodu Evženovičů, první svého jména, král hulvátů, kokotů a dealerů, bojovník s demencí, mistr vytříbené kritiky a ušlechtilých mravů, vznešený král RedAK, vám film vřele doporučuji! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejpříjemnější je, že po minulých hrátkách s letadlem a mezidálničních skocích působí sedmička většinu času uvěřitelněji. Ne snad, že by auta s padákem nebo přechody z jednoho mrakodrapu do jiného způsobem letmo byly podle skutečných událostí, ale jakási jiskra větší živočišnosti se v nich nezapře. Snad za to může 4D zážitek, díky kterému jsem na vlastní kůži ochutnal všechny pády či vývrtky. Snad má zásluhy loučení s Paulem Walkerem, které funguje na dojemnou výbornou. Nejpozitivnější dojmy ale zanechává domácké finále, které různorodým zapojením všech zúčastněných překonává už tak dech beroucí pasáže z Kavkazu i Emirátů. Způsob přestupování, Rockova představa léčení zlomenin a v první řadě měření sil mezi Dieselem a Stathamem jsou atrakce napumpované adrenalinem až k zážitkové dokonalosti. V rovině filmů, u kterých přemýšlím nad případnými chybami až pár hodin po odeznění zrychleného tepu, tahle parta stále nemá konkurenci. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ano, pokud člověk přistoupí na to, že film ignoruje veškerý zákony fyziky, přírody, logiky a hlavní hrdinové mají v rodným listě napsáno "nesmrtelný ", měl by se bavit. A já bych se i bavil, jenže mně to přišlo tak přeakčnělé, že jsem v tom paradoxně neviděl akční poctivku. Já neměl strach ani o partu rychlozběsilých, ani jsem z Jasona necitíl, že by je nějak zásadně ohrožoval, vlastně mě byli všichni u prdele. Takže jsem se musel spokojit z vyzobáváním drobků, bitka Dwayna s Jasonem byl vrchol filmu, škoda že byla hned na začátku, ale alespoň jsem se nadchnul, jenže opakované záběry na drsný kluky a sexy holky, míchaný s výbuchy, hlášky a souboji na rychlý způsoby prostě nemůžou utvořit charismatický celek. Na druhou stranu trvalo to dlouho a na hodinky jsem neměl chuť se dívat ani jednou. Jason je mistr nasranýho obličeje se kterým jde z filmu do filmu, Dwayne působil sympaticky jenže zase měl ve filmu krátký uřední hodiny, Michelle i Jordana se mně pořád líbí, ale není to s jiskrou, jo Kurt, tak ten byl dobrej a Paul ? Paul si zasloužil konec, který mu kolegové připravili, přiznám se, že mě ta poslední pasáž dostala, ale víc dobrýho už z filmu prostě nevyzobu. Viděno v rámci projektu Challenge tour 2015 jako film číslo 1. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pohádka na dobrou noc? Jop, ale pořádná.. Hezky si to shrneme.. Ženské těla, nadupané káry, svalnatý chlapy, Statham který zase neukázal zadek, stará dobrá vtipná parta, Vin a jeho hrubej hlas, Hobbs <3, pocta Paulovi a důkaz, že auta lítají, ale směrem k zemi :).. Po těch 6 dílech jsem věděla do čeho jdu a poprvé jsem si to opravdu užila!! Zákony fyziky, anatomie a lidské logiky neexistují, přišla jsem na to až u sedmého dílu :D ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jakým přerodem si tato filmová série počínaje pátým dílem prošla, myslím, že nebudu jediný, kdo Rychle a zběsile nyní vnímá spíše jako trilogii. Není třeba opakovat, že film je vystavěn na nadsázce, neuvěřitelných, resp. nepravděpodobných akčních scénách a všudypřítomné coolovosti. Vážně, nepamatuju film (sérii), kde by všechno bylo tak cool, tak povznášející, nabíjející, tak stylové... Této lehkomyslné odreagovačce tedy nemá smysl vytýkat nějaké křečovité zvraty a zásahy ve stylu deus ex machina. Paradoxně a zároveň bohužel jediným velkým nedostatkem je příliš rychlý střih v akčních scénách, toto James Wan rozhodně nezvládl tak dobře jako Justin Lin. 8/10 ()

Galerie (146)

Zajímavosti (87)

  • Scéna, kdy tým skáče s auty z letadla, se natáčela s pomocí parašutistů s kamerami připevněnými na helmách. Vždy se shodila dvě auta se skupinou kameramanů. Konečná scéna byla sestříhána ze záběrů z kamery z vrtulníku, kamer parašutistů a ze záběrů z interiéru, které se točily ve studiu. Natáčení bylo krajně nebezpečné. Seskok musel být pečlivě naplánován, aby auta nepadala na lidi na zemi. Auta se ve vzduchu pořád točila ze strany na stranu a nikdy nebylo přesně možné odhadnout, kam poletí. Pilot vrtulníku musel dávat pozor na letadlo, na parašutisty a na kolem prolétávající auta. Zatímco ve filmu se skáče z transportního letounu C-17 Globemaster III (do kterého se bez problémů vejdou dvě auta vedle sebe), tak při natáčení se používal transportní letoun C-130 Hercules (do kterého se dvě auta vedle sebe nepostaví). Pro potřeby natáčení to ale stačilo, protože dvě auta byla maximum pro zajištění bezpečnosti. (Maulincio)
  • Podle webu Movie Mistakes obsahuje Rychle a zběsile 7 největší počet chyb ze všech filmů roku 2015. Celkem 41 chyb, mezi které patří faktické chyby, špatná kontinuita záběrů nebo viditelný štáb a jeho vybavení. (PauloZ)
  • Dominic Toretto (Vin Diesel) ve filmu opět řídí Dodge Charger 1970. Auto, které Deckard Shaw (Jason Statham) řídí v závěrečném souboji s Dominicem, je Aston Martin. Od Rychle a zběsile 5 (2011) je toto potřetí za sebou, co Brian O'Conner (Paul Walker) řídí stejné auto, tedy modrý Nissan GTR. (Shadowspark)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama