Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výrazný herec nejen malých rolí Karel Augusta ve vzpomínkách.
Karel Augusta – muž se jménem jako stvořeným pro komika. Zdá se to neuvěřitelné, ale na začátku herecké kariéry byl Karel Augusta opravdu „augustem", klaunem a konferenciérem v německém cirkusu Aeros. Zpočátku chtěl být velkým komikem, potom se takovému označení bránil, aby na sklonku života přijal svou roli. Stal se nezapomenutelným hercem malých rolí. Poté, co vystudoval konzervatoř a následně i DAMU, získal své první opravdové angažmá ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti. Počátkem 70. let se dostal do Prahy, kde se, po nepříliš šťastných začátcích, naplno rozzářila jeho hvězda v Divadle Na zábradlí. Ve srovnání s úspěchy na divadelním jevišti mu film neposkytl zdaleka tak výrazné příležitosti – vlastně mu jich nabídl hodně, ale většinou jen střední, malé nebo epizodní role. Jeho jméno bylo přesto uvedeno pod více než sto padesáti filmovými tituly. Když 30. května 1998 zemřel, mluvilo se o komikovi, mistrovi malých rolí, ze kterých si ho lidé nejvíce pamatovali. Bohužel velké filmové nebo televizní role se nikdy nedočkal. Na výrazného herce nejen malých rolí vzpomínají příbuzní a kolegové v dokumentu režiséra Martina Dolenského. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásná vzpomínka na herce, kterého jsme všichni viděli hlavně v malých rolích, přesto nás zaujal. Dokument díky rozhovorům s přáteli, kolegy nebo rodinou přibližuje jak jeho divadelní, tak i hereckou kariéru, připomíná ovšem i jeho slabost - alkohol, který stál za koncem jeho kariéry a docela brzkém životním konci. Celý dokument jej přibližuje s láskou a úctou. Hudební režie: Vladimír Chrenovský ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála českých nadaných herců, které mám rád pro svůj charakteristický zevnějšek. Znovu si jeho památku připomínám na filmovém plátně v neotřelých rolích hodných i zlých :-) Čest jeho pámatce! 100% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama