Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie (více)
Trailer 2

Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (273)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ovečka Shaun ve filmu, aneb chundelatý úlet. Seriál znám zběžně, ale díky reakcím na film jsem se nechal nalákat a nelituju. Studio Aardman pořád dostává svému jménu. Neutuchající gejzír nápadů, závodní tempo, okamžiky pro děti i pro dospělé, groteskno a porce dojetí navrch. O všem svědčí fakt, že skupinka lidí v mém věku si při odchodu z kina začala spontánně pískat ústřední ovčí melodii. :o) Pouze z důvodu lehké odhadnutelnosti některých zvratů (příběh je skutečně určen spíš menším dětem), dávám "jen" 90%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Perfektne animovaná zábava natlakovaná nápadmi až po strop maštale. Čo je zaujímavé, smiala sa predovšetkým dospelá časť publika. Zízajúci pes v cele oproti samozrejme najlepší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $19,375,982Tržby Celosvetovo $106,209,378Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,152,840 Tržby za predaj DVD v USA $1,582,583 ║ výborná bžunda, štúdio Aardman vie vždy výsostne pobaviť, ponúknuť svižný dej a vytvoriť úžasné plastelínové prostredie, pri tom ako sa učili ovce sediace za stolom slušne konzumovať v reštaurácii som sa nemohol dosmiať /videl v kine: 80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Shaun ve filmu! JO! Ale může to fungovat? Zvědavost mi nedala, Timmyho tašku na záda, do ní bečícího Shauna a směr kino. Už u prodejny lístků jsem viděl matky s dětmi, které prošily "půjdem na ovečku vid, půjdem" a já pochopil, že v tom nejsem sám (až teda na to, že lístek jsem si platil...). Klasicky jsem vzal lístek do předních řad a brzy jsem si uvědomil, že všichni okolo mě mají průměrný věk 6 let (některé matky se vytratily do blízké kavárny a zbývající "dospěláci jsou v temných koutech zadních řad). A pak to přišlo, na 85 minut roztažený díl Shauna, který ukázal všechno to dobré, co z jeho krátkých epizod jeho fanoušci milují... nebo ne? Filmový Shaun mě přijde jiný, je to stále ta samá roztomilá ovce, ale nutnost utáhnout film postavilo scénáristy před úkol vytvořit nosný příběh, co to zvládne a na víc vynechat miniaturní epizodky, které jsou většinou nejvtipnější na jednotlivých dílech. Film tak působí příjemně, rozhodně je vtipný (i když děti se tolik nesmály, nedivím se jim, některé skeče byly multi-kulti, jiné založeny na mnoha dospěláckých souvislotech - ono 6ti leté dítě asi těžko pochopí na co odkazuje lovec zvířat u zrcadla, plakát zvířete v cele, i ztrátu paměti bez přečtení "memory loss" ani geniální Shaun nezvládl... došlo tu posunu, kdy si myslím, je Shaun více podívaná pro dospívající až dospělé, než pro malé děti jako dřív, ty mimické a pohybové vtipy ke kterým nepotřebujete žádné znalosti tu nejsou tak časté... a "nesmích" mnoha mladých diváků to potvrdil). Přesto je Shaun zábavný, rád si ho pustím znovu, budu zbožňovat některé scény (ovládnutí domu - pizza toast a zmzlina, ryba hrající na harmoniku, Timmy jako taška na záda, mlčení jehnátek) a hlavně si z něj člověk odnese skvělou náladu. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Mno, už jsem nevěřil, že by mě od té doby, co jsem přišel o panictví, mohla zase někdy tak skvěle pobavit gumová ovce. Nicméně rok se s rokem sešel a já se zase kajícně chichotal tomu, jak mně ta vlnitá koule dělá dobře. Seriálem jsem bohužel nepolíben a upřímně se stydím, že jsem jakožto nejuznávanější český recenzent, za kterým si lidé chodí pro rady, který že lubrikant nejlépe zchladí jejich opruzený anál, neměl o této vtipné, vymazlené parádičce ani potuchy. Z části mě však může omluvit fakt, že mé perverzní apetence odjakživa tíhly především k čivavám a jiným drobným, veskrze štěkajícím předmětům. Nakonec však ani mně, stejně jako dýdžejovi komárovi, zvědavost nedala, nedala mi ani stará, protože není doma a neexistuje, piča jedna, a v samém závěru mi nedal ani pošťák socnu, takže jsem místo ladného vyžahnutí jakostního krabičáku a poblití se v nádražní putyce záporné cenové kategorie strávil dopoledne s ovečkou Shaun a mocinky se mi to líbilo. Dokonce jsem měl na konci o ty roztomile vymodelované mobilní vagíny i strach a přál tomu zkurvenému deratizátorovi, aby mu konečně někdo nachcal do huby! Mno, a to bude asi všechno. Doufám, že to tady nebudou číst žádné děti, protože samotného mě po zpětném zhodnocení udivuje, jak jsem do komentáře k animované pohádce dokázal nacpat opruzené prdele, zprzněné psy a pissing. Jak?! ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

100% vlněná zábava. Děti se chechtají téměř po celou dobu stopáže, dospělí dostanou vtipy navrch v podobě řady popkulturních narážek (Breaking Bad, Mlčení jehňátek, Taxikář), ale také odkazů na současnou společnost a její fenomény (Photoshop, sociální sítě nebo Banksy). Nenechte se odradit znuděným kohoutem na konci (odkazujícím na film Volný den Ferrise Buellera) a zůstaňte na potitulkovou scénu se skvělým meta-vtipem./// Slabinou filmu je, že u několika nápisů důležitých pro pochopení děje chybí titulky, což je vzhledem k cílovému publiku docela nešťastné. Seriál se obešel zcela bez nápisů, zde pár slov poskytuje zásadní informace. Anglicky mluvící pak mají výhodu, neboť porozumí písním, které svým textem souzní s danou scénou. Naštěstí se však celovečerák drží tradice seriálu a nikdo nepromluví ani jedno slovo, pokud tedy nepočítáte citoslovečné bééé. Stop-motion animace je skvostá, záplava vtipných gagů vycházejích z grotesky nebere konce a navíc uslyšíte ovčí beatbox, takže vybučení tvůrců aardmanovského studia vskutku nehrozí. P.S. Nejmladší ovečka opět potvrzuje svůj status nejroztomilejší postavičky. [Kino] ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nikdy nekončící zábava, to je Ovečka Shaun ať už coby seriál nebo film. Geniální ve všech směrech. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem několik dílů seriálu a docela se mi líbil. Má to spoustu nápadů a stejně jako třeba Wallace a Gromit je to správně trhlé. To samé jsem čekal i od filmu a rozhodně jsem nebyl zklamán. Naopak musím říct, že se tento celovečerní film poměrně slušně vydařil a co jsem si obzvláště užil byla hudba, která byla opravdu skvěle vybraná a dokázala u mě navodit tu správnou atmosféru a náladu a příběhu dávala onu pro celovečerní film potřebnou hloubku. Navíc i hlavní záporák v podobě pracovníka odchytové služby, který byl správně zlý a zároveň lehce přitroublý, se mi velmi líbil. Celkově tedy spokojenost. 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rutina, nuda, stereotyp. Když se na farmu nezatoulá hladový vlk nebo třeba někdo z pomatené rodiny Hewittových s motorovou pilou, musí se to celé omrzet. Věhlasné britské studio Aardman nicméně dává ovečce Shaun a ostatním volnost a shodou několika událostí se ocitnou ve velkoměstě. Brýlatý farmář mezitím utrpěl ztrátu paměti, bandě je na stopě likvidátor zvířat Trumper a řada dalších nástrah. Dospělý divák rozpoznává odkazy na Terminátora, X-Men, Vykoupení z věznice Shawshank, Mlčení jehňátek nebo Taxikáře. Příběh je nosný, celé to má solidní tempo a nespočet nápadů, které divák sotva stíhá pobírat. Dětský obzvlášť. Pro něj to vlastně ani tolik není. Rýpneme si do sociálních sítí, do politiků. Moc fajn. Bééé. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Béééézvadné. Sice více dětské než ostatní celovečerní Aardmani, ale stále prvotřídní zábava. A zírající pes s krvavýma očima je můj nový hrdina!___P.S. Český distributor to s vynecháním titulků opravdu nezvládl. Pokud rodiče chtějí, aby děti něco pochopily, vysvětlování se nevyhnou..___P.P.S. Potitulkový fór strčil do kapsy cokoliv potitulkového od Marvelu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelně nápaditý a humorem natřískaný film bez toho, aniž by se v něm promluvilo jediné slovo, vážně umí natočit snad jenom v Británii. Z toho čumějícího psa v útulku se popadám za břicho ještě teď. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Najs. Nápadmi nabombovaná zábava so slabou hudbou (čo je vo filme bez dialógov trochu problém) 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zvláštní jak často dokáže vyvolat nejsilnější emoce film, ve kterém postavy vůbec nemluví. Musím se bohužel přiznat, že tohle není zrovna nějaký můj šálek kávy a nejvíce mě bavily scénky, ve kterých se objevil Terminátoří likvidátor Trumper, živící se odchytem zvířat. 65% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel očekávání byla o něco větší. Mohlo to být více vtipné a možná i lepší příběh to dostat mohlo, ale jinak dobrá podívaná to byla, jen ničím novým nepřekvapí. Ještě čtyři dám. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Málokdo dokáže vytvořit kvalitní groteskní zábavu zcela oproštěnou od smysluplných dialogů a s příběhem na úrovni sedmiletého dítěte - tvůrcům Ovečky Shaun se to podařilo takřka dokonale. Neutuchající gejzír skvělých nápadů, z něhož sice v některých chvílích netryská nic, co bychom už jinde stokrát neviděli, ale vždy ve chvíli následující překvapí vtipem či odkazem natolik promyšleným a kreativním, až se tomu nechce věřit (zle zírající pes v protější cele byl ještě vtipnější než vtipný:))..... Navrch ještě nějaká ta dávka emocí, potřebného patosu a super smolařský záporák, který mě opravdu hodně bavil, a máme tu nejen výborný film, ale i velký potenciál do budoucích projektů... 85% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

(Rozto)milá podívaná, nicméně stopáž byla na můj vkus trochu nadsazená, čímž příběh občas lehce ztrácel tempo, které známe ze seriálu. Jinak je ale film gejzírem jednoduššího humoru pro děti s příměsí chytrých gagů i pro dospělé (Beatles, Zelená míle, Shawshank, Mlčení jehňátek...), takže si jistě každý přijde na své. 80% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci záchrany oveček ve filmu a vedení dětí k lásce k (hospodářským) zvířátkům, potažmo přírodě, se na tohle vyplatí obětovat rodičovské kino vstupné. Ale jako doprovod do kina si s sebou pro jistotu vezměte veterináře, anti alergenní kapky a nastavte si mozek na gagy, proti nimž je uklouznutí po banánové slupce složitá matematická rovnice. Fenomén ovečka Shaun se z tv obrazovek přestěhoval na plátna kin a nevede si nijak špatně. Určitě ale z toho dnešní (náročný) dětský divák nebude paf. Je fakt, že není na co moc zírat s otevřenou pusou. Na plátně jde všechno podle plánu. Místo tradičních skečů se přihodil příběh. Sice jednoduššího ražení, ale už je to regulérní příběh. Farmář chová stádo oveček, mezi nimiž je i Shaun, která se chce vymanit ze stereotypu a zmizet do světa. Prvním povedeným gagem na rozjezd bylo uplacení kachny toustovým chlebem. Film s gagy nešetří, ale jen se mně nechtělo smát všemu, co zavánělo vtipnou reakcí. Tempo nasazené zdárně. Na farmě se moc nezdržíme, neboť útěk z farmy se nevyvíjí dobře pro farmáře. Ten následně skončí v nemocnici se ztrátou paměti. Vyslouží si kvůli nezjištěné identitě jméno pan X a v místním kadeřnickém salonu rozjede svoji krátkou kariéru šik sestřihů, když upraví vlasy rozrušené celebritě. Jenže Shaun a její družina zpytuje svědomí a svého milovaného farmáře nechtějí na věky věků ponechat ve službách zákazníků toužících po "módním" sestřihu. Jejich plány na záchranu jim však zkříží démonický správce odchytové služby potulného zvířectva. Filmová verze se od té seriálové v lecčems podstatně liší. Charakteristické zabečení Shaun téměř odpadlo, ale zachována zůstala ústřední chytlavá melodie, která se v závěru filmu dokonce dočkala rapované verze. Kvalitních hudebních songů se line příběhem hned několik. Pamětníci ocení hudební seskupení M-People, jejichž dávná hitovka "Search for the Hero" také zazní. Animace je oproti seriálové verzi mnohem propracovanější. Není to určitě animace z nejlíbivějších a zvláště lidské postavy jsou ksichty k pohledání, ale pokud máte rádi "plastelínové" filmy, respektive figurky, určitě nemůžete být zklamáni. Tahle groteska má i své silné scény, ve kterých jde legrace stranou. Zvířecí útulek navodí dětem solidní depku a vtip s uvězněným kocourem Hannibalem Lecterem určitě nepochopí. Předpokládám, že ve věku cca pěti let nesjíždí s rodiči Mlčení jehňátek. Osádka v útulku však pobaví, i když akvarijní rybička za mřížemi je dost unikát. Jde o grotesku, takže se nemluví. Titulky tedy potřebovat nebudete. Na filmové verzi je vidět, že debutující zkušený scenárista Mark Burton se svým začínajícím kolegou Richardem Starzakem odvedli sympatický výsledek. Ke konci to bylo sice natahované dobrodružství, vytratil se rytmus a spád a úroveň gagů šla rapidně dolů, ale zabečet s touhle ovečkou lze poměrně dobře, i když se z hlediska nároků dětského publika, jedná o víceméně (pod)průměrnou zábavu. 40% ()

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama