Reklama

Reklama

Zimmer 13

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Když je vážený člen britského parlamentu Robert Marney (Walter Rilla) nedobrovolně vtažen do plánu vlakové loupeže, obrátí se na soukromého detektiva Johna Graye (Joachim Fuchsberger). Ten musí zajistit strůjce loupeže, společně s policií vypátrat sériového vraha s břitvou a ještě věnovat pozornost Marneyho dceři Denise (Karin Dor). (ilclassico)

(více)

Recenze (9)

giallo 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! V Reinlově nejúspěšnější období mezi neslavnějšími "Vinnetouvkami" bych tedy rozhodně nečekal tak podprůměrnou "Wallecovku". Dějová kostra značně omletá a nezajímavá, opakující se herci v tytéž rolích (pitvořící se Eddi Arent mi lezl krkem) a nulová atmosféra, toť hlavní devizy filmu. Nebýt velkého vlivu na pozdější vývoj gialla (fetišistické figuríny, vraždy páchané břitvou, tajemný neznámý vrah) uvažoval bych i nad nižším hodnocením... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Krasavice Karin Dorová jako dcera člena britské sněmovny po boku Joachima Fuchsbergera jako soukromého detektiva. První poválečná scéna náznaku striptýzu v německém filmu, ovšem velmi cudně zahalená. Záhadné vraždy břitvou. Výrazné herecké postavy, z nichž ještě stojí za zmínku známé sympatické figurky Siegfrieda Schürenberga jako Sira Johna a Eddi Arenta jako dr. Higginse. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

18. "walaceovka" zostáva trochu za očakávaním napriek hviezdnemu obsadeniu a zručnému režisérovi. Príbeh sa točí okolo gangsterského prepadu vlaku, má svoje tempo a švih, len mi pripadá scenáristicky akýsi odfláknutý. Hlavne záver. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tajemný vrah s břitvou, který podřezává ženské krky, gang plánující vlakovou loupež století a Karin Dorová ... to vše nabízí Pokoj 13, další z Reinlových černobílých krimi adaptací Edgara Wallace. Oproti těm předešlým, co jsem viděl, byl tento film slabší. Celá ta linka s břitvovým vrahem mi přišla zbytečná, postavy moc žvanily, atmosféra nikde. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Nejenom Bavou byl Argento živ. Je totiž zřejmé, že Italy krimi příběhy, mezi jejichž autory krom Agathy Christie, patří mimo jiné i Edgar Wallace a jeho syn Bryan, silně inspirovaly. Zimmer 13 je tomu nádherným příkladem; objeví se tu ty později pomalu nejpodstatnější předměty pro giallo. Jinak samozřejmě jde o další klasickou „wallaceovku“, která jako celek spadá do naprostého průměru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len liznute po povrchu, nema to ani cim zaujat. Tempo nulove, k tomu este plane dialogy ... fakt ako len taky povrchny vyplach, nebrat : 33 % ()

Reklama

Reklama