Reklama

Reklama

Aristokočky

  • Česko Aristokrati - Aristokočky (více)
Trailer

Obsahy(1)

V době, kdy slavná Eiffelovka byla ještě mladá, žila v Paříži jistá excentrická milionářka a ta měla čtyři kočky: Dámu a její koťata Berlioze, Toulouse a Marii. Nebyly to kočky ledajaké - Dáma měla fantastický rodokmen a Berlioz, Toulouse i Marie byli ohromně umělecky nadaní - zkrátka pravé aristokočky! Není divu, že se jim paní milionářka rozhodla odkázat veškeré své jmění. S tím se ovšem nedokázal smířit sluha Edgar a začal vymýšlet ďábelský plán, jak se Aristokoček zbavit. Ještěže se v pravou chvíli objevil statečný kocour O'Malley, který přišel aristokočkám na pomoc a ukázal, co je to být aristokočka ducha! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Měla jsem Aristokočky za nudu, ale teď jsem se podívala a jsem mile překvapena. Viděla jsem to jen když jsem byla malinká a je nutno vnímat fakt, že je to pro ty nejmenší. Ale užila jsem si to i jako dospělá! Příběh je pěkný, má to vibe mých oblíbených 101 dalmatinů (přece jen, kočky jsou atraktivnější než psi, takže to člověka i více baví) a animace je naprosto přenádherná! Milý dabing, úžasné postavy - strýček z Moravy byl nejvíc :⁠-⁠D. Jsem ráda, že jsem mohla vidět pohádku, kterou se nebudu muset bát pustit i dětem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Larry Clemmons, Ken Anderson, Frank Thomas, Eric Cleworth, Julius Svendsen, Ralph Wright, Tom McGowan, Tom Rowe .. Everybody wants to be a cat. Kočičí naivita a povýšenost versus lidská chamtivost v roztomile animovaném snímečku, který svou hezkou, nenásilnou formou baví a vychovává. Pohádkový příběh je prostý leč funkční, jak se na produkční stáj Walt Disney sluší a patří (-lo?) s humorem předkládaným s lehkostí a uhlazeností, kde si každý z rodiny něco malého uzobne. Ruční animace oku lahodí, písně jsou perfektní, honičky se psy vtipné, románek srdceryvně růžovoučký - prostě AristoCats. ()

Reklama

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Tohle je, myslím, jedna z prvních Disneyovek, na kterých už sám Walt Disney neměl vůbec žádný podíl, tedy, že se už nestačil ani poradit o námětu, no a je to bohužel trochu poznat. Třeba jenom tím, že Disney například velice úzkostlivě dbal, aby se v jeho filmech neopakovaly nejen náměty a situace, ale ani jednotlivé gagy, no a tohle je vyloženě téměř variace na slavný film Lady a tramp, nehledě na to, že většinu lidských postav jsme už v předchozích disneyovkách tak či onak pozměněné viděli. Disneyovi tvůrci totiž po Disneyově smrti upadli do jakési "machy" a zdálo se jim, že na udržení kvality jim bohatě postačí už jen zlomek dřívějšího úsilí. Jeden z režisérů se dokonce později přiznal, že když veškerou animátorskou práci na Aristokočkách zvládli v pohodě za dopoledne, tak pak pravidelně po celé odpolední směny už jen hráli karty. Přesto přese všechno se dá i tohle celkem bez potíží absolvovat (pokud nebudete mít přehnané nároky). U nás se tento film zcela přirozeně vůbec neuchytil, především proto, že hlavní záporák je sluha (tedy vlastně proletář), no a to se rozhodně právě vládnoucím normalizátorům líbit nemohlo. Ovšem s přihlédnutím k výše uvedenému je toto jejich škůdcovství ještě relativně malé. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Aristočkoky jsou pro mě tím nejslabším snímkem z produkce Walta Disneyho. Ten příběh se hodně podobá 101 dalmatinům, jen s tím rozdílem, že Cruellu tu nahradil touhy po dědictví posedlý sluha Edgar a dalmatiny nahradily čtyři kočky. Edgar rozhodně neřádí jako Cruella a kočky nemohou nahradit překrásné roztomilé dalmatiny. Příběh je také slabším, až nudným. Co mě ale zaujalo, tak zmínka o Gabčíkovu. Film se odehrává v roce 1910 v Paříži a dvě slovenské husy si povídají, že jsou z Gabčíkova. Města, které dostalo toto jméno až po 2. světové válce. Češi si tohle v dabingu upravili po svém. [967. hodnocení, 40. komentář, 73%] ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v letadle Emirates na cestě z Kalkaty do Dubaje. V té době jsem si nebyl příliš jistý svou angličtinou, proto jsem chtěl zvolit něco nenáročného na děj, kde se nebude moc mluvit. A přesně - dostal jsem nenáročnou Disneyovku, ve které se hodně zpívá a já zvládám ději rozumět. Film tzv. "do počtu", který si dopřejete jako zasloužený oddych, ale když vyjdete z letadla, už ani nevíte o čem to bylo. Na rozdíl od mé druhé volby - nemluvného The Artist - bych si nebýt scrollování ve starém deníčku ani nevzpomněl, že jsem něco takového viděl. Buďme k sobě upřímní - Lady a Tramp je úplně někde jinde. A navíc, mám raději psy než kočky... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Aristokočky jsou posledním filmem, na který dohlížel osobně Walt Disney a který byl dokončen až po jeho smrti. (Rodriguez)
  • Celé jméno kocoura O´Malleyho bylo Abraham De Lacey Giuseppe Casey Thomas O´Malley. (Rodriguez)

Reklama

Reklama