Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer

Obsahy(1)

Panter Baghíra najde při své každodenní procházce džunglí v rozbité loďce opuštěné děťátko. Nejbližší lidské obydlí je vzdáleno mnoho dní cesty a bez mateřské péče je dítě odsouzeno k záhubě. Baghíra se proto děťátka ujme. Desetkrát nastaly deště a desetkrát zase ustaly. Žádné "lidské štěně" není možná šťastnější, a přece Baghíra ví, že se jednoho dne bude muset Mauglí vrátit k lidem... Jedné noci se vlčí stařešinové sešli na poradní skále. To proto, že se po deseti letech do džungle vrátil tygr Šírkán, známý svou nenávistí k lidské smečce. Vlčí rada rozhodne, že se chlapec musí bezodkladně vrátit k lidem. Panter Baghíra ho má dopravit do vesnice. Mauglí se však nechce rozloučit se svými zvířecími přáteli a chce zůstat v džungli. Při cestě pralesem se Mauglí spřátelí s hravým medvědem Balúem, který ho učí, jak se má bránit v boji se zvířaty i jak se má těšit ze života. Baghíra ví, že Mauglí se musí co nejrychleji dostat z džungle, neboť tygr přichází. Mauglí se ale Šírkánovi postaví: i když je ještě malý, nebojí se ho, nebude před ním utíkat. Chopí se hořící větve a bije tygra hlava nehlava. Šírkán se bolestí a strachy raději odplazí. Všichni se radují. Mauglí slibuje, že teď už je nic a nikdo nerozdělí. Vracejí se do nitra džungle, když tu chlapec zahlédne u řeky holčičku nabírající vodu. Mauglí je okouzlen. Chce si ji prohlédnout a vůbec nepozoruje, že se vzdaluje svým kamarádům a následuje dívenku až do vesnice. Baghíra ví, že se to muselo stát. Balú neví co má říct, vždyť věřil, že z Mauglího bude jednou báječný medvěd... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (152)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

The Jungle Book povazujem skor za slabsiu disneyovku, asi nie som velkou fanynkou Maugliho, lebo zatial ani jednej filmovej verzii tohto znameho diela som nedala vyssie hodnotenie ako len priemerne. Animacia pekna, soundrack celkom fajn, ale samotny pribeh a spracovanie mohlo byt lepsie a putavejsie. Pre deti urcite super, ja som sa dost nudila. Z postav mi je najsympatickejsi medved Balu. Ine zvieratkovske animaky sa mi pacili ovela viac, trebars Lady a Tramp alebo Bambi ci 101 Dalmatinov. Skoda, ze prave posledny projekt Walta Disneyho sa mi nepacil viac, vlastne ani sama neviem preco si ma Kniha dzungle neziskala. Syncekovi sa to pacilo. 60%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Knihu som čítal pred pol storočím a prirodzene som bol zvedavý aj na film z dielne majstra. Nie som ním príliš sklamaný, ale mohlo a malo to byť lepšie. Predovšetkým sa film dosť odklonil od knihy a akcentoval niečo iné, ako kniha. Hudba ma nezaujala, dokonca mi chvíľami prekážala. Štandardne dobrá bola animácia a prekvapený som bol výnimočne dobrým slovenským dabingom. Ale to je tiež všetko. Musím sa priznať, že chvíľami som sa dosť nudil. Dúfam, že môj trojročný vnuk prijme film lepšie. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

No nevím, určitě jde o tradiční dílo a nebo by se dost možná dalo mluvit o legendární disneyovce, ale za mne palec dolů. Já vím nebavíme se o roce 2010, ale 1967, každopádně humor založený na tom, že se medvěd praští hlavou o strom dnes už asi moc nenadchne. Zvířátko - zazpíváme si. Další zvířátko - zazpíváme si. A hele opice - zazpíváme si. Děj téměř nula....jenom obrázková knížečka pro nejmenší. Tenhle animák má rozhodně věkový strop....a bohužel nepatří k nejvyšším :( ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Bol by som sám pred sebou za pózera, keby som dal vyššie hodnotenie napriek tomu, že si uvedomujem neodškriepiteľnú nadčasovosť a ostaté nemalé kvality. Ale okrem pár skutočne vychytaných momentov je to pre človeka nad 10rokov dosť ťažko pozerateľné. Každopádne som rád, že som dieťa 80´s a ako deťom nám práve tieto staré disneyovky púšťali v družinách a škôlkach. Vtedy sme to žrali... Teraz ale holt žereme iné :) ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Poslední Disneyho celovečerák vzniklý za Waltova života, premiéry se legendární tvůrce již nedožil. V každém případě jde o důstojný konec jedné éry, která změnila dějiny nejen animovaného filmu (1937 - 1967). Adaptace Kiplingova románu je samozřejmě velmi volná, nicméně atmosféra snímku je i po více než půlstoletí fantastická. Charaktery postav jsou jasně srozumitelné a písničky nápadité. Knize džunglí se nedá nic vytknout a baví mě i jako dospělého diváka. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (13)

  • V scéne, keď Bagheera presviedča plukovníka Hathiho, aby pomohol nájsť Maugliho, Hathiho žena Winifred sa vyháža, že prevezme velenie stáda, ak Hathi chlapca hľadať nepomôže. Hathi je pobúrený myšlienkou, že by ženská mala viesť stádo. Vtip je v tom, že v prírode vedie slonie stádo vždy slonica - matka, kým dospelí samci žijú spravidla samotársky. Ako jediná slonica v stáde by bola vodkyňou tak či tak Winifred. (LadyJinx)
  • Jde o poslední film Walta Disneyho, který vznikal pod jeho vlastním dohledem. (hippyman)
  • Medveď Baloo, panter Bagheera a slon Hathi majú mená podľa pomenovania svojho druhu v hindčine. Shere Khan znamená v hindčine "kráľ tiger". (LadyJinx)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama