Reklama

Reklama

Na vítězné vlně

  • USA When the Game Stands Tall (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jim Caviezel (Umučení Krista) se představuje v roli středoškolského fotbalového trenéra Boba Ladouceura, který prožije sezónu, jež všechno změní. Jako trenér svým svěřencům vždycky vštěpoval, že vítězství neznamená vše. Teď ale s pomocí asistenta Terryho Eidsona (Michael Chiklis – TV seriál Policejní odznak) dokázal s týmem zvítězit ve 151 utkáních v řadě a i jeho úplně oslepila vidina pokračování rekordní série. Dokonce tolik, že mu ani nedochází, jak moc zanedbává svou manželku Bev (Laura DernJurský park) a vlastní děti. Zlomový moment se ale blíží. Tým se potýká s krizí, zasáhla ho tragédie a hrozí, že bude všemu konec. Naštěstí se ale objevuje pozoruhodný nový hráč (Alexander LudwigHunger Games), díky kterému si Bob znovu uvědomí, že týmové úsilí je víc než osobní sláva. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (57)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $30,127,963Tržby Celosvetovo $30,138,913Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,634,827 //počet predaných kusov 61,422Tržby za predaj DVD v USA $6,886,386 //počet predaných kusov 204,056║ americké športy(baseball, americký fotbal) neznášam, tu je našťastie výhodou zarputilá réžia a výborná kamera, takže prežil som to /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Americký fotbal je jedním z mála sportů, ve kterém se nadšeně slaví zranění soupeře. Avšak dle trenéra Ladoucera je to sport, který dokáže z hráčů vychovávat slušné lidi, což mi moc nesedí. Proto jsem s lehkou nedůvěrou sledoval mudrování o tom, že výhra ani rekord nejsou důležité. Jenže já jsem sportovec, pro kterého není důležité vyhrát, ale zvítězit a prohrát se může jen po podání maximálního výkonu. O tom však tento snímek není a já neumím skrýt lehké zklamání, protože pro sportovní filmy mám obvykle velkou slabost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Týmové motto je Láska, na hřiště nastupují v párech držejíc se za ruce a říkají si „Sparťani“. Jeden by možná ukvapeně řekl, že víc gay celek neexistuje a že za vítěznou šňůrou stojí hluboká soudržnost ve sprchách, ale skutečnost je trochu jiná. Při závěrečných zakleknutích sběratele touchdownů sice cítíte, že by rád viděl před sebou kouče Ladouceura s rozepnutým poklopcem, ale o tom ten bezkrevný paskvil se zadumaným Caviezelem nakonec není. Je o týmovém bratrství, křesťanských hodnotách, pevné víře v Boha a hlavně správném nasměrování namistrovaných mladíků do života. Jak by se to krásně poslouchalo, kdyby kolem toho v přesvícených záběrech nebobtnal obludný patos.. Otázkou zůstává, kde se stane chyba, že ti samí kluci v profilize kráčí po cestách večírků, drog, steroidů, utišujících léků, domácího násilí a depresí a ve finále se jim porýpá v mozku doktor, co ho hrál Will Smith. Možná vím, co za tím stojí. Nekřesťanské peníze.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Scott Marshall Smith | Hudba: John Paesano | Distribúcia: TriStar | Štúdio: Affirm Films, Mandalay Pictures | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 30,1 milióna $ || Schematický, ničím výnimočný športový film, kde síce poteší sympatický Caviezel, ale tento kus jednoducho vyšumí z hlavy z dňa na deň. 30% | FullHD, THX, EN DTS | ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na Evropana zdaleka nedolehne ono opojení americkými národními sporty, jakými jsou za oceánem baseball nebo právě americký fotbal, kdy lidé na potkání sypou z rukávu statistiky, a soutěží, kdo vlastně dal v pětasedmdesátém v rozhodujícím zápase sezony homerun nebo touchdown. I proto tyhle kousky, kdy těžkotonážní borci padají do travnaté arény a kouč nervózně křičí opodál, až na výjimky (Vítězové a poražení) na mě příliš nefungují. Nepotřebuju zas a znovu sledovat, jak někdo v poslední vteřině udělá bod, jak někdo napíná zatraceně vážný ksicht, nebo tvůrci nechávají každý třetí záběr zpomalit. Když už něco, tak se raději podívám do nezkresleného zákulisí daného sportu, než na nějakou vítěznou šňůru. James Caviezel nikdy nebyl žádný charismatický bourák, režie není špatná, ale na nějaký hlubší zážitek to nebude. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celý čas som bola nachystaná dať filmu dve hviezdy. Pôsobil na mňa neskutočne priemerne a učebnicovo, natočený podľa šablóny na športové filmy. Potom prišiel ale ten posledný zápas, ktorý ma celkom bavil, hudba bola tiež výborná, športové zábery svižné a v neposlednom rade to bolo podľa skutočnosti, takže pridávam jednu hviezdu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ježiš Kristus sa vracia. A má rád americký futbal. Film sa mi páčil. Je v podstate o kresťanských hodnotách, ale nepôsobí otravne a športový príbeh je na prvom mieste. Jim Caviezel podáva skvelý výkon a zápasové scény majú drajv a napätie... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh okrašlují kousky zápasu amerického fotbalu, který nemám na svém seznamu přání. Chybí humor a žádná postava si mě nezískala. Jediný trumf filmu je, že čekáme jak to nakonec dopadne, ale snímek je také dost předvídatelný. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh o jednom z nejlepších trenérů amerického fotbalu. Já sice tento sport normálně vůbec nesleduji, ale tady ten film se mi moc líbil. Je zde přesně ukázáno jak Bob Ladouceur vychovává hráče pro dospělý fotbal, jak s nimi skvěle dokáže pracovat, jak je důležité, aby hráči měli pokoru, drželi při sobě, aby se z nich nestali frajírci. Důležití totiž nejsou jednotlivci, ale tým! A je fantastické, jaké úspěchy tento trenér s týmem De La Salle dosáhl. Velice se mi líbilo i zprácování zápasů, bylo to opravdu realistické. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ten pravý charakter mužstva se nejlíp pozná tehdy, když se prohrává; v časech zlých spíš než v těch dobrých. Toť stará pravda platící univerzálně pro všechny týmové sporty, a je určitě jedině dobře, že se jí někdo - spolu s v(d)ěčným motivem kolektiv > jednotlivec - rozhodl takhle naťuknout. Co už bohužel pochválit nemůžu, je ta zjevná manipulace s divákem... 1) Dvě prohry ze dvou úvodních zápasů se vážně nerovnají "devastujícímu startu do sezony"; dokonce ani v případě mančaftu, co zrovna přišel o tak dlouhou vítěznou sérii. To se na mě nezlobte. 2) My všichni současní/bývalí sportovci moc dobře víme, čeho dovedou být schopní takoví fanatičtí tatínkové, ovšem tahleta posedlost jedním rekordem byla minimálně nevěrohodná; až bych možná hovořil o posedlosti posedlostí v podání autorů snímku. Zápas co zápas aspoň pět záběrů na běsnícího Ryanova otce, no to víte že jo. *sigh* 3) Chápu, že se rekonstruovaly skutečné události, ale aby se během prvních 40 minut hned čtyři postavy ocitly přinejmenším na hraně života a smrti, to na mě bylo přece jen příliš. 4) Novináři a komentátoři zde působí jenom jako takoví kašpárci ve službách osudovosti filmu. A jsou přitom dost dobře nesnesitelní. --- "You know why they call me Buster?" - "Cause you're stupid enough to let them?" ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tým, tým, tým a spousta motivačních řečí, pád dolů a následný vzestup a samozřejmě spousta drobných osobních dramat s dojákem na konci. Kýč jako prase, což je u filmů o americkém fotbale často vídaný jev. Ale protože mám sportovní filmy rád, koukalo se mi na to celkem bez problémů, ačkoliv zrovna tady bych uvítal, kdybych měl konečně nastudovaná pravidla. Herci v pohodě i přesto, že třeba Caviezel se tady zrovna dvakrát nepředřel. Příjemná jednohubka. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hraju tu dvaja herci z mojich dvoch oblubenych serialov kvôli ktorym som si to pozrel. James Caviezel podava standardny vykon a Chiklisa som spoznal az po pol hodine. Cool drsniak zo Shieldu je fuč a namiesto neho tu je podsadity zarasteny dobracky asistent hlavneho trenera. Vidiet ho v takejto polohe je dost nezvyk. Ostatne veci uz ani nestoja za rec. Je to tuctovy sportovy film, ktory v ziadnom ohlade nevynika nad milionom podobnych filmov. 5/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nesmírně slabý film, kdy to nejdůležitější je řečeno na začátku. Na Wikipedii o tom také něco najdete, stejně jako o trenérovi. Film se snaží hrát na emoce, ale je tak neskutečně prvoplánový, že to snad ani nemá cenu nějak kladně hodnotit. Laura Dern si tu v podstatě nezahraje, Jim Caviezel nasadil svůj tradiční trpitelský výraz. Filmy o boxu a baseballu jsou většinou skvělé, ale o americkém fotbalu očividně ne. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tenhle film z prostředí středoškolské ligy amerického fotbalu byl celkem vydařený! Pravda je ta, že dokonale bylo natočeno vše kolem reálných zápasů, příběh sám a vykreslení jednotlivých postav, už trošičku váznul! Každopádně tím, že bylo vše vystavěno na reálném základu, dostával celý příběh určitý punc jedinečnosti! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taký bežný priemerný športový film, ktorý nijako výrazne nevyniká nad inými filmami s podobnou športovou tématikou. Aj keď aspoň niektoré veci boli v porovnaní s inými filmami obohatením, ale v celku naozaj nič prevratné. Páčil sa mi najmä ten vzájomný rešpekt hráčov a najmä úcta k trénerovi. Ale zas to bolo len o vzostupoch a pádoch, motivácii a predvídateľnom vývoji, aj keď ten koniec bol celkom vydarený a bez totálneho klišé. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

miluju sportovní dramata a pokud je někdo umí,pak jsou to američané.Žel bohu vyjímky potvrzují pravdilo a When The game stands tall je právě onou vyjímkou.Příběh je sice inspirován skutečností,ale nic to nemění na tom,že jede po zajetých sportovně dramatických kolejích a navzdory tomu co se na plátně děje nedokáže z diváka vyřískat prakticky žádné emoce.Fotbalové zápasy jsou nasnímány dobře,ale to je u podobných filmů samozřejmost.Zbytek je místy nudná a zbytečně ukecaná vata,která se snaží diváka stále někam tlačit..např. si opravdu nemyslím,že 2 prohry po 151 výhrách jsou devastující sérií atd.V rámci žánru průměr...50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim,ale ne v každym filmu je to takhle solidně naporcováný.Sice takový ty filmy,kde je ten fotbal na devadesáti procentech filmu,je zábavnější,jenže to svádí k doměnce,že sport je zábava,a trénovat se ani nemusí.Ale bohužel tohle platí tady u nás,v Kocourkově.Děvky,chlast.Sport je ale fyzická,a taky psychická dřina,takže kecy k tomu taky patřej.70%. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mám rád a tenhle nebyl špatný. Jenže ať přemýšlím jak přemýšlím, nemám nic, co bych zde zvlášť ocenil a proč bych doporučil právě tento snímek. Jasně, nejdelší šňůra výher. Jenže jak je i ve filmu řečeno- o tu šňůru tady vůbec nejde. Takže co se dílek o sportu týče, napadá mě nejedno, které má narozdíl od tohoto pověstné a staré známé něco navíc. Proto v uvozovkách jen 70 %. Oblíbená část- duel na běžeckém pásu ()

Reklama

Reklama