Reklama

Reklama

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč vlastně ti žluťoučcí a k sežrání roztomilí Mimoni dobrovolně slouží Gruovi, padouchovi s velkým P? Odpověď přináší animovaná komedie Mimoni, která z nich konečně a především zcela zaslouženě dělá hlavní postavy jejich vlastního příběhu. Odpověď na výše uvedenou otázku najdete hned úvodu, který mapuje historický vývoj Mimoňů. Představte si, že tihleti dobráci od kosti vidí odnepaměti smysl své existence v posluhování tomu největšímu darebákovi široko daleko. Kdykoliv shodou náhod, ke kterým často přispívali oni sami, o svého pána přišli, hned si hledali dalšího. A tak to šlo celá staletí, od Tyranosaura Rexe, přes hraběte Drákulu a císaře Napoleona až do okamžiku, kdy žádného nového nadřízeného najít nedokázali a upadli do hluboké deprese. Tu zvýraznila i skutečnost, že se v onen tragický moment nalézali v zemi věčného sněhu a ledu. Naštěstí se v jejich středu zjevili tři hrdinové – hrdý Kevin, hladový Stuart a lehce vystresovaný Bob. Ti vyrazili do světa, aby všem svým mimoňským kamarádům vrátili smysl života. Štěstěna je zavedla až do Ameriky, na floridský festival zločinců všeho typu, jehož se měla zúčastnit i absolutní královna světového zločinu, Scarlett Odkráglová. „Ta a žádná jiná!" řekli si Kevin, Stuart a Bob a okamžitě zahořeli touhou začít pro Scarlett pracovat. Sympatie rozhodně nebyly oboustranné, přesto se zlodcera s trefným příjmením rozhodla vyzkoušet jejich schopnosti. Co takhle šlohnout britské korunovační klenoty? A tak se Kevin, Stuart a Bob vydávají do staré dobré Anglie, přičemž zdaleka netuší, že v příštích dnech není v sázce jen to, co bude Alžběta nosit na hlavě, ale také samotná existence jejich živočišného druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (728)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Plastovému pouzdru na hračku z Kinder vajíčka se přidělá oko nebo dvě, rozmluví se jazykem připomínajícím turistovu španělštinu po šesti cervézách, párkrát se s ním švihne o zem a je tu postavička populární u dětí a nepopulární v prkenicích jejich rodičů („Prosím dvakrát velký popcorn v kyblíku Mimoni a dvakrát sprite v kelímku Mimoni s malou figurkou neandrtálce nahoře.“ - „Budete to 275.“ - „Que? Mama minio, roberio..“). Universal zkrátka zavětřil potenciál a žlutí podržtaškové z Despicable Me mají svůj spin-off. Něco si v něm najdou i dospělí (soundtrack, Londýn, přechod na Abbey Road, studiový Měsíc), ale suma sumárum no mucho grande funo.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $74miliónovTržby USA $336,045,770Tržby Celosvetovo $1,159,398,397Tržby za predaj Blu-ray v USA $61,449,386Tržby za predaj DVD v USA $46,672,086║ úplne bez šťavy, čo zamrzí keď si zoberieme ako dobre fungovali prvé dva animáky a hlavne keď sa snažili tvorcovia pokračovať v nastavenej šablónke predošlích dielov ale výmena zloducha Grua za Scarlett vôbec nevyšla, súhra žiadna, popritom potenciál bol tak veľký, ukážky navnadili ale tá príjemná hravosť ostala len nakoniec tam, veď každý jeden krátkometrážny mimoňovský flák mal výbornú tendenciu zábavnosti, tu nič poriadne nefunguje, škoda je začiatku kde sa to mohlo trošku viac rozobrať ten vznik a história mimoňov, lebo ten úsek prefrčal ako z rýchlika a nemal žiadnu lepšiu momentku ktorá by to odpálila hneď na začiatku a odštartovala zábavnosť, obohraná príbehová schéma úplne podrazí nohy, minoni doslova skôr nudia než zabávajú, nemajú oporný bod od ktorého by sa poriadne odrazili ich praštené gagy, veru vydarených momentov narátate asi na jednej ruke, sklamanie /videl v kine 2x: 40%/ druhé pozretie v kine len prehĺbilo tú príbehovú prázdnotu, fakt to nevyšlo ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

My, dospělí, bereme téma tohoto animáku s nadsázkou a humorem. Náš potěr si je ale snad za svůj vzor do budoucna nevezme a nebude se chtít stát padouchy, protože kdo by nechtěl doma takové vysmáté tik-tacy? Stuarta, Kevina a Boba bych totiž brala i já! Nemůžu popřít, že se mi zdálo, jako by většinu vtipných situací vystříleli už do traileru a zbytek filmu pak působil ... no, nechci říct vyloženě nudně, ale tak trošičku nezáživně jo. Jsou animáky, kterými jsem se prosmála teda mnohem víc. On je tady vidět totiž ten rozdíl, kdy mají ve filmu hlavní roli a vše se točí kolem nich, než když jsou "jen" vtipným doplňkem největšího padoucha Grua. Proto beru tento film jako zatím nejslabší z celé padouchovské série. Nicméně mám pro Mimoně opravdovou slabost a během projekce jsem se snažila vidět jen to pozitivní. Jejich mateřština, která je směsicí angličtiny, italštiny, španělštiny s prvky pravěké mimonštiny, mě rozesmávala. Posunky, reakce a vůbec celkově jejich bezelstnost, spontánnost a radost z kdejaké blbiny, taky. Takže proč to nezaokrouhlit nahoru. "Zupamegaukulele!" ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabé, slabučké, skoro až podpriemerné sklamanie. Na výslnie to vyťahuje hlavne slušný úvod a samotný mimoni, ktorý (aj keď neponúkajú toľko zábavy ako v Ja, zloduch) je s nimi stále veselo. Pre tých menších určite, ťažká psina. No keď to postavím (alebo posadím, ľahnem) vedľa Ja, zloduch, je to slabé, jak príbehom, tak postavami. A to som od tvorcov, žltých srandistov fakt nečakal. 60% - 3* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Oproti predošlým dvom "Despicable Me" filmom sú Mimoni na tom o niečo horšie. Nechcem tvrdiť, že ide o zlý film, ale je to asi efekt toho, čo mali aj "Penguins Of Madagascar" od Dreamworks. Ak máte vo filme postavičky, ktoré sa starajú len o zábavu, je ťažké ich presunúť do ich vlastného filmu, lebo je to celkovo len non-stop humor (občas lepší, občas horší), no príbeh tým dokáže strácať, lebo nie je veľmi zaujímavý. A presne to sa stalo tu. Scarlet nie je veľmi zaujímavou postavou a ani veľmi vtipnou. Jej manžel Herb však má pár dobrých hlášok, ktoré stoja za to. Mimoni sú vtipní, no rozhodne tomu niečo chýba. Niečo, čo by z toho urobilo reálny film, než len 91 minút dlhú epizódu seriálu. Hodnotenie: C ()

Galerie (99)

Zajímavosti (33)

  • V prvním traileru Mimoň (Pierre Coffin) utrhne banán zpod skály a řekne: "C'est banana, miam miam!" což francouzsky znamená : "To je banán, mňam, mňam!" (Maulincio)

Související novinky

Mazlíčky čeká pokračování

Mazlíčky čeká pokračování

03.08.2016

Asi vám neuniklo, že se velké hollywoodské projekty točí kolem slavných značek. Jen málokdy se rozjíždí zbrusu nová série, takže potěší, když si něco najde diváckou podporu. Co zcela originálním… (více)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Universal překonal dvoumiliardový rekord

Universal překonal dvoumiliardový rekord

17.08.2015

Utržit na americké půdě 2 miliardy dolarů za rok se hollywoodskému studiu podaří jen výjimečně. Nejrychleji se na tuhle metu vyškrábali Warneři, kteří ji v roce 2009 zdolali 25. prosince, teď ale… (více)

Reklama

Reklama