Reklama

Reklama

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč vlastně ti žluťoučcí a k sežrání roztomilí Mimoni dobrovolně slouží Gruovi, padouchovi s velkým P? Odpověď přináší animovaná komedie Mimoni, která z nich konečně a především zcela zaslouženě dělá hlavní postavy jejich vlastního příběhu. Odpověď na výše uvedenou otázku najdete hned úvodu, který mapuje historický vývoj Mimoňů. Představte si, že tihleti dobráci od kosti vidí odnepaměti smysl své existence v posluhování tomu největšímu darebákovi široko daleko. Kdykoliv shodou náhod, ke kterým často přispívali oni sami, o svého pána přišli, hned si hledali dalšího. A tak to šlo celá staletí, od Tyranosaura Rexe, přes hraběte Drákulu a císaře Napoleona až do okamžiku, kdy žádného nového nadřízeného najít nedokázali a upadli do hluboké deprese. Tu zvýraznila i skutečnost, že se v onen tragický moment nalézali v zemi věčného sněhu a ledu. Naštěstí se v jejich středu zjevili tři hrdinové – hrdý Kevin, hladový Stuart a lehce vystresovaný Bob. Ti vyrazili do světa, aby všem svým mimoňským kamarádům vrátili smysl života. Štěstěna je zavedla až do Ameriky, na floridský festival zločinců všeho typu, jehož se měla zúčastnit i absolutní královna světového zločinu, Scarlett Odkráglová. „Ta a žádná jiná!" řekli si Kevin, Stuart a Bob a okamžitě zahořeli touhou začít pro Scarlett pracovat. Sympatie rozhodně nebyly oboustranné, přesto se zlodcera s trefným příjmením rozhodla vyzkoušet jejich schopnosti. Co takhle šlohnout britské korunovační klenoty? A tak se Kevin, Stuart a Bob vydávají do staré dobré Anglie, přičemž zdaleka netuší, že v příštích dnech není v sázce jen to, co bude Alžběta nosit na hlavě, ale také samotná existence jejich živočišného druhu. (CinemArt)

(více)

Recenze (728)

Cival 

všechny recenze uživatele

Zcela tuctový latentně homosexuálně-pedofilně-incestní animák, podporující terorismus a násilí a kriminalitu, hehe. Profesionálně odvedená práce: Když mimoň upadne, děti se smějí. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Mimoni jako vtipný doplněk filmu nebo mimoni jako krátké grotesky nemají chybu. Neutáhnou ale celovečerní film, resp. rozhodně ne tak, aby tím uspokojili dospělého diváka. Celá hodina a půl se žlutými kindervajíčky je v podstatě sledem pospojovaných gagů a krátkých grotesek slepených v předvidatelný příběh. Nutno říct, že dobrých gagů, ale to jedoduše na skvělý celovečerák nestačí. Audiovizuální stránka je dokonalá, navíc s mojí slabostí pro Londýn a 60. léta se mi trefili tvůrci do noty a spousta drobných odkazů a detailů (Beatles, Excalibur, Vlasy) opravdu pobaví. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zcela podle očekávání - vizuálně precizní (včetně rozvržení staveb v Londýně;)) groteskový ohňostroj, kterému chybí cokoliv, co by alespoň naznačilo nějaký krok za čáru vymezující náplň filmu jako humor založený na roztomilé hatmatilce sympatických nezdolných nešiků, nebo bazálním fyzickém humoru (pro někoho ani ne humoru) typu padání, mlácení, oslintání, atd. Scarlett Overkill (v českém znění výborná Ivana Chýlková) sice vypadá správně šedesátkově cool, ale jakékoliv mluvící scény jsou zkrátka slabé. Kam se tohle hrabe na Úžasňákovy. Čímž neříkám, že jsem se u toho nenasmál dosyta, to opravdu ne. Smát se je skoro pořád čemu - možná krom úplně naivního polovtipu s Beatles. Ale zkrátka tak nějak očekávám od dobrého animáku něco víc. I od animáku s Miniony, zvlášť když vím, jaké skvělé kraťasy dokáží jejich tvůrci dát dohromady. Je to promrhaný potenciál, ale neřekl bych, že se ho někdo vůbec snažil využít - tohle je zcela nevyhnutelně hlavně tutový kasaštyk. 70%... ale ani o nich nejsem úplně přesvědčený. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dětské a výdělečné. Co dodat - tomuhle skotačení zoufale chybí (dospělý) Gru, aby mu dal smysl. Snad za rok. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v úvodnom zostrihu chýba Hitler. Tvorcovia sa tomu ale zbabelo vyhli. Ak chceli mimoni slúžiť najhoršiemu zloduchovi, logicky by mali nakladať židovské deti do vagónov a šoférovať buldozéry v koncetrákoch. Inak relatívne slušná zábava, má to aj hluché miesta, ale v Londýne to postupne graduje a finále je príjemný bizar. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $74miliónovTržby USA $336,045,770Tržby Celosvetovo $1,159,398,397Tržby za predaj Blu-ray v USA $61,449,386Tržby za predaj DVD v USA $46,672,086║ úplne bez šťavy, čo zamrzí keď si zoberieme ako dobre fungovali prvé dva animáky a hlavne keď sa snažili tvorcovia pokračovať v nastavenej šablónke predošlích dielov ale výmena zloducha Grua za Scarlett vôbec nevyšla, súhra žiadna, popritom potenciál bol tak veľký, ukážky navnadili ale tá príjemná hravosť ostala len nakoniec tam, veď každý jeden krátkometrážny mimoňovský flák mal výbornú tendenciu zábavnosti, tu nič poriadne nefunguje, škoda je začiatku kde sa to mohlo trošku viac rozobrať ten vznik a história mimoňov, lebo ten úsek prefrčal ako z rýchlika a nemal žiadnu lepšiu momentku ktorá by to odpálila hneď na začiatku a odštartovala zábavnosť, obohraná príbehová schéma úplne podrazí nohy, minoni doslova skôr nudia než zabávajú, nemajú oporný bod od ktorého by sa poriadne odrazili ich praštené gagy, veru vydarených momentov narátate asi na jednej ruke, sklamanie /videl v kine 2x: 40%/ druhé pozretie v kine len prehĺbilo tú príbehovú prázdnotu, fakt to nevyšlo ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný prequel, neboť Mimoni coby hlavní postavy jsou jen sotva z poloviny tak vtipní, než tomu bylo v případě, kdy sehrávali dřívější role padouchovských postav vedlejších. A sázka na popkulturní odkazy opravdu stěží zachrání absenci jakéhokoliv nosnějšího příběhu. Formát grotesky stopáž celovečerního filmu zjevně neunese... Téměř naprosto promrhaný potenciál! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 4,311 // Otvárací Víkend v USA: $115,718,405 // ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to naprosta infantilni kravovina, ale je to ciste o tom, jestli vas ty maly zluty banany serou nebo ne. Me v Ja, padouch bavili, takze jsem vicemene cekal, ze se budu bavit a to se skutecne stalo. Nechapu sice cely to halo okolo, kdy skoro na kazdym kroku v obchodech jsou hracky a jidlo ve tvaru Mimonu, ale budiz. Co se tyce samotnyho filmu, to je proste cistokrevna oddechovka, zadny poucovani, zadny zbytecny kecani, proste sled tu vice, tu mene vtipnejch scenek. Jedina skoda, ze uvodni putovani historii neni delsi. Ale i tak za me naprosta spokojenost a pro me jeden z nejvtipnejsich animaku minulyho roku. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mila Kunis ve filmu Kamarád taky rád to vystihla zcela přesně: No relationship, no emotions, just s... žvatlání! Ano, přesně tak! K Mimoňům jako k celovečeráku jsem si nenašel žádný vztah a necítil téměř žádné emoce. V Já, padouch fungují jejich gagy a výstupy perfektně, protože jsou dávkovány střídmě, jakmile tyhle žvatlající bonbóny melou více než tři minuty v kuse, začíná to zavánět ukrutnou nuuudouuu. Ten samý osud potká imho i veverčáka Scrata, pokud dostane celý film. Pár momentů vtipných je, závěr hezky propojuje s prvním Padouchem, ale víc nic. Skoro všechny best gagy byly vyzrazeny v traileru, naplno tak rozesměje max. imitace objímačky. Zřejmě to ale vydělá raketu, vůbec nechápu ten humbuk kolem, když dospělí lidé chodí do kin v tričkách Mimoňů a kupují si kelímky s postavičkami. Teď už jen chybí, aby si po představeních vyměňovali ty, které mají dvakrát za ty, které jim ještě chybí. No OMG! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A tak se potloukali od padoucha k padouchovi, ale toho pravého ne a ne najít." Cesta za největším padouchem všech dob byla lemována sympaticky žlutým žvatláním, fantastickým ping-pongem a fotbalem zmrzlých Mimoňů, placením zlatou cihlou, pólem na psech či legračním věšením hrdinů na šibenici. Pro mne by to byla klasická tříhvězdová zábava, kdyby Mimoni kromě sportovní stránky nepotěšili i rockovou část mého srdce. To činili jednak hrou na "super mega ukulele" a hlavně poslechem Doors, Who, Beatles nebo Kinks. Tyto šedesátkové pecky mi zkrátka zvedly náladu až ke čtvrté hvězdě. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Spin-off mimořádně úspěšné animované franšízy Já, padouch, která má podobný komerční potenciál jako "kdysi" Shrek (a na áčkový animák dost nízký rozpočet okolo 70 milionů dolarů), je zároveň i prequelem celé série. Nutno podotknout, že zcela logicky, resp. pro projekt samostatného mimoňovského filmu se model prequelu jeví jako jediné možné řešení. Mimoni jsou totiž z kategorie těch postav, které velmi vhodně doplňují původní film, ale samostatný zdaleka neutáhnou. Poetika Mimoňů, jestli to tak vůbec nazývat a celá ta mánie kolem nich tkví v situačním humoru, doslova ve scénkovitosti, vizuálních gazích, jejich hatmatilce někde na pomezí angličtiny, francouzštiny, italštiny, španělštiny a obecně o napodobování těch nejelementárnějších a často protichůdných lidských vlastností - Mimoni jsou milující, přátelští, závistiví, hraví, zbrklí, nešikovní, dobrosrdeční, společenští, sukničkářští atd. Je tedy ideální Mimoně v podstatě zcela dějově odtrhnout od Gruovy postavy a prezentovat je nezávisle s jen minimální návazností a standardním cliffhangerem. Takže komerční úspěch zaručen, na to je fanouškovská základna příliš silná, ale žádná přidaná hodnota. A navíc animace je až příliš precizní, což filmu paradoxně z mého pohledu spíše škodí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Plastovému pouzdru na hračku z Kinder vajíčka se přidělá oko nebo dvě, rozmluví se jazykem připomínajícím turistovu španělštinu po šesti cervézách, párkrát se s ním švihne o zem a je tu postavička populární u dětí a nepopulární v prkenicích jejich rodičů („Prosím dvakrát velký popcorn v kyblíku Mimoni a dvakrát sprite v kelímku Mimoni s malou figurkou neandrtálce nahoře.“ - „Budete to 275.“ - „Que? Mama minio, roberio..“). Universal zkrátka zavětřil potenciál a žlutí podržtaškové z Despicable Me mají svůj spin-off. Něco si v něm najdou i dospělí (soundtrack, Londýn, přechod na Abbey Road, studiový Měsíc), ale suma sumárum no mucho grande funo.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

My, dospělí, bereme téma tohoto animáku s nadsázkou a humorem. Náš potěr si je ale snad za svůj vzor do budoucna nevezme a nebude se chtít stát padouchy, protože kdo by nechtěl doma takové vysmáté tik-tacy? Stuarta, Kevina a Boba bych totiž brala i já! Nemůžu popřít, že se mi zdálo, jako by většinu vtipných situací vystříleli už do traileru a zbytek filmu pak působil ... no, nechci říct vyloženě nudně, ale tak trošičku nezáživně jo. Jsou animáky, kterými jsem se prosmála teda mnohem víc. On je tady vidět totiž ten rozdíl, kdy mají ve filmu hlavní roli a vše se točí kolem nich, než když jsou "jen" vtipným doplňkem největšího padoucha Grua. Proto beru tento film jako zatím nejslabší z celé padouchovské série. Nicméně mám pro Mimoně opravdovou slabost a během projekce jsem se snažila vidět jen to pozitivní. Jejich mateřština, která je směsicí angličtiny, italštiny, španělštiny s prvky pravěké mimonštiny, mě rozesmávala. Posunky, reakce a vůbec celkově jejich bezelstnost, spontánnost a radost z kdejaké blbiny, taky. Takže proč to nezaokrouhlit nahoru. "Zupamegaukulele!" ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych netipoval, že půjdu do kina na žluté trdlující fazole, ale stalo se. Gagy fungují na děti přímo ukázkově a dospěláka zaujme hromada odkazů na významné události, především britského řádu. Asi to už nikdy nepotřebuju vidět, ale překvapivě občas i pobavilo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já, padouch, který patří k těm animákům, které si vychutnávám i po několikáté. Už přezpívané logo Universalu dává tušit, že i mimoňové se k těmto mým oblíbeným animáčům zařadí. Když pominu takový ten jednoduchý přiblblý humor, kdy někdo spadne na hlavu, který zde ale také mimochodem funguje lépe než v jiných filmech, cílených pouze na dětské publikum, jedná se o skrumáž mnoha velice vydařených gagů, které zaujmou všechny věkové kategorie, ba co víc, některé jsou cílovkou zejména na starší publikum, jelikož děti je nemůžou chápat. Bavil jsem se od začátku až do konce a z kina odešel velice mile naladěn. Smekám nad tím, jaký dobrý a hlavně vtipný film se ještě v dnešní době může objevit. Animáky už vesměs nejsou co bývaly, ovšem tato série má takřka nevyčerpatelný potenciál. PS : Universal si takřka podmanil Hollywood...95% ...[24.6.2015_ČSFD projekce_Kino Atlas] ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Po prvním a druhém Padouchovi, z čehož druhý už byl projev masochismu, s tím, jak mě neoslovil padouch první, jsem si dala ještě Mimoně, protože když už se na něco vrhneme, jsme důslední. V duchu téhle zarputilosti či patologie, možná zarputilé patologie či patologické zarputilosti jsem v minulosti zaťala zuby i svěrače a dokoukala všechny díly Hobita, tentokrát jsem tedy dala celovečerák o blekotajících křupkách v lacláčích. Mé očekávání bylo po padouších na nule, k plácání cukroví je tenhle film ideální. Skoro mám místy u hodnocení některých uživatelů pocit, že některé vtipy a narážky nepochopili a tím pádem neocenili. Kvůli Vlasům a Beatles netřeba jásat, ale díky snaze o zasazení do dobového kontextu si to nezaslouží ani zatracení filmového pekla, ani doprovod mohutného chrápání znuděného diváka. Nadšený potlesk se však konat také nebude. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal, ale dostal jsem celkem dost. Násilí bylo sice pro děti trochu nepřiměřené, ale žádná krev tam nebyla a dnešní mládež viděla, či hrála jistě mnohem více masakrů než já. Takže žádný problém. Mimoni jsou opět dobře praštění a jejich existence konečně vysvětlena. Mnohé situace byly velice zábavné, ale Vodkráglová mě už ke konci nebavila a přišlo mi to jako stále to samé. Vražedné šaty sem, vražedné šaty tam... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tieto žlté "lentilky" nemožno inak, iba milovať. Buď si srdcia malých ratolestí, či tých skôr narodených, už získali, alebo ešte len získajú. Bohužiaľ, po odsledovaní mnou najviac očakávaného snímku roka, neskrývam čiastočné rozčarovanie (a nie som viditeľne sám). Obrovské sympatie k hlavným hrdinom zatajiť nemožno, no z pohľadu humoru boli očakávania zrejme priveľké. Taktiež sa opäť potvrdilo, že sledovanie trailerov je skôr na škodu, než plusom, ktorý by mal len dostatočne navnadiť. Obzvlášť pri animákoch s predpokladom nepredpokladaného neúspechu. Som rád, že som bol na mnou milované postavičky v kine, no bohužiaľ, od radosti nevýskam. A čuduj sa svete, ani tí najmenší diváci rozhodne nadšením neprekvitali. Až som sa čudoval, aké "dospelé" publikum že to sedí po "mojom boku". ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No ano, je to infantilní, ale zdaleka ne tolik, jak jsem se (po druhém Padouchovi) obával. Vtipy pro malé i velké, skvělá hudba, nejjednodušší možný příběh, ale přesto překvapivě se vyvíjející příběh, povedený dabing - původní i náš... A konec, po němž má člověk chuť si okamžitě pustit prvního Padoucha. Tak proč ne? ()

Související novinky

Mazlíčky čeká pokračování

Mazlíčky čeká pokračování

03.08.2016

Asi vám neuniklo, že se velké hollywoodské projekty točí kolem slavných značek. Jen málokdy se rozjíždí zbrusu nová série, takže potěší, když si něco najde diváckou podporu. Co zcela originálním… (více)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Universal překonal dvoumiliardový rekord

Universal překonal dvoumiliardový rekord

17.08.2015

Utržit na americké půdě 2 miliardy dolarů za rok se hollywoodskému studiu podaří jen výjimečně. Nejrychleji se na tuhle metu vyškrábali Warneři, kteří ji v roce 2009 zdolali 25. prosince, teď ale… (více)

Reklama

Reklama