Reklama

Reklama

Lucy je typická „blbá" blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang (Choi Min Sik z kultovního Oldboye). Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyiina těla. Že se jedná o opravdu výjimečný „matroš", zjistí záhy, když bleskurychle zlikviduje všechny hlídače a uteče na svobodu. Ve všech směrech je najednou mnohem silnější, mnohem víc vnímá, rychleji uvažuje, dokonce si osvojuje nadlidské dovednosti. Může za to právě ta neznámá substance, která výrazně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. Toto číslo navíc stále roste a Lucy si uvědomuje, že z daru by se mohla stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana (Morgan Freeman), největšího odborníka na lidský mozek, aby jí zkusil pomoci. V patách má však Janga a jeho zabijáky, kteří nechtějí o svou kurýrku za žádnou cenu přijít. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 551)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zvířecí prostřihy, telefonát mámě o chuti mateřského mléka, Stvoření australopitéka od Lucy Buonarroti, 2001: Návrat k velkému třesku a závěrečné předání flash disku do rukou Morgana Freemana (nejspíš šlo o fotky Scarlett ve spodním prádle).. I když se to místy tváří hrozně vznešeně, budou vám stačit jen promile kapacity mozku. Už jen proto, že se vám při Lucy každou setinou osm mozkových buněk oběsí, pět zastřelí a dvě skočí do jezera. Tím tlačením na pilu smyslu všehomíra Besson upozadil své v poslední době jediné přednosti (řízná akce, primitivnost v dobrém slova smyslu) a zároveň vzbudil podezření, že to modré, co šňupal brčkem při psaní pozvánek múzám, nebylo CPH-4, ale prachobyčejný PVC granulát.. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tuctová vykrádačka i tak nevýraznýho Limitless, lehce předvídatelná ... i když sympatickej film s naprosto nesympatickou Scarlett Johansson (myslím pouze tento film ...). Spolupráce s Jižní Koreou potěší ... ale celkově je to majnstrymová nuda, na kterou se brzy zapomene ... Navíc pro mne osobně špatně uchopitelný z psychologickýho hlediska ... v podstatě nesmyslnej scénář a bludný představy nezaléčenýho psychotika v počínající fázi ... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Četla jsem Váš výzkum o lidském mozku. Je to trochu primitivní, ale jste na správné cestě." Když je Venuše v konjunkci s Jupiterem, tak dokážu využít svůj mozek na 0,002% a jsem na to patřičně hrdej. Patrně proto příliš nerozumím tomu, co se děje v hlavě lidem, kteří využívají svou mozkovou kapacitu nad 10% a tak se rozhodně nehodlám zařadit mezi kritiky Bessonovy Lucy. Mne totiž skvěle pobavila a donutila mne ještě pár hodin po představení podumávat nad tím, co jsem viděl. Rozumím však i tomu, že někteří jedinci spláchnou tento snímek slovy "pitomej, zmatenej či nelogickej" jenom proto, že stále věří stále jednomu z nejpovedenějších mýtu lidstva, tedy, že 1+1=2. Ale co když je to trochu jinak? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Koncept Lucy zdá se býti originálním, ovšem zpracování trošku pokulhává. Sexy Scarlett Johansson je sice neoddiskutovatelně totální badass, ovšem celé to sama, ani s Morganem Freemanem, utáhnout nedokáže. Nečekal bych, že Luc Besson po nemastné neslané Family vrátí k režii tak brzy, ovšem stalo se a s klidem mohu konstatovat, že stejně by to natočil kdejaký fušer, kterého by si Luc najal. Rozhodně ale netvrdím, že je Lucy špatný film. Právě naopak, má spád, tempo, baví a pobaví. Nejsem jeden z těch, co film odsoudí kvůli debilnímu ději (Transcendence), zvlášť, když tématu nerozumím; takže vzkaz údajným kritikům : S tímhle argumentem jděte do háje, je to sci-fi. Problém zkrátka nevidím v tématu, ale ve scénáři (Besson mi přijde, že už 10 let píše všechno obdobně a přímočaře) a zpracování, kdy zkrátka mohl přitlačit více na pilu (stejně jako u výše zmíněného Wallyho počinu). Asi bych tak na závěr zkonstatoval, že film připomíná Všemocného, jen se to nedokázalo tak dobře podat. Závod s časem v autě byl ale luxus a je nejlepší akční scénou ve filmu. Navíc není divu, že diváci mají hlad po hlavní ženské hrdince, oprávněně potvrdili Star-power SJ. PS : Pořádné eRko po limonádách jako Hunger Games či Divergence potěší ...71% PS : Na podruhé zcela jiný zážitek. Pokud má člověk k dispozici lepší příslušenství než zastaralé kino může být por něj Lucy naprosto dokonalým zážitkem. Aneb dávej druhou šanci...[18.8.2014_Kino Šumava_Klatovy] ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Při shrnování dojmů z Lucy, se mi na tváři usadil úsměv. Možná úšklebek, nedokážu definovat. Je fajn, že fantazie scénáristů sci-fi filmů zdá se být bezbřehá a mohou nám nabízet kvalitní představy toho, co dosud nemáme šanci vědecky pochopit a popsat to. Kdo doopravdy ví, kam bychom došli s využitím stoprocentní kapacity našeho mozku. Nabyli bychom pak zvláštních superschopností a dokázali se dostat až za Velký třesk nebo k tomu, co nás vlastně všechny stvořilo? Kdybychom si šlehli modrého, krystalického prášku, třeba jo ;-) Bylo by super, po vzoru filmu, mít tu možnost dostat se až do přítomnosti samotného Všemohoucího a pochopit co ho vedlo k sepsání jeho první sedmiletky (Stvoření vesmíru, světa, rostlin atakdále, však to známe). Já si vážně nedokážu představit, kdyby se od prvopočátku rodili samí géniové, co by se s našim světem dělo a v jakém by byl stavu. Byly by války a chaos nebo bychom všichni existovali ve formě vzduchu, komunikující přes displeje superpočítačů? Každopádně jsem se bavila, ale ten konec zdál se mi useknutý příliš radikálně. Čekala jsem nějaké shrnutí toho všeho. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (24)

  • Film bol natáčaný v Tchaj-pej na Taj-wane, v New Yorku a Paríži. (gezko)
  • Severoamerické tržby byly 126,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 469,1 mil. (NIRO)
  • Luc Besson uvedl, že trvalo deset let, než se mu podařilo projekt uskutečnit. (Geriel)

Související novinky

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama