Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

M-arta

M-arta (hodnocení, recenze)

Nevíte, kdy byl dělán český dabing? Mám dojem, že jsem tam zaslechla Jiřího Korna...

radynka

radynka (hodnocení, recenze)

Jako malá jsem ten film viděěla tak 5x do týdne. Sice jsem se vždycky bála, když se Dumbo přiopil a začali se mu zjevovat různí sloni, ale přežila jsem bez újmy na zdraví. Ten film prostě miluju a moje starší sestra, která se na něj musela koukat se mnou, ho z duše nenávidí.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Nejenže skvělá podívaná, ale fantastický český dabing doplněný o stylovou dobovou hudbu s kvalitními texty a vokální složkou.

Daae

Daae (hodnocení, recenze)

Mě teda dostala scéna, ve které černoši a zvířata stavějí cirkusový stan, vesele si zpívají o svých nelidských podmínkách, myslím, že tam padlo i slovo "slaves". Docela silné kafe.

amarila

amarila (hodnocení, recenze)

Moje nejoblíbenější dětská pohádka:-) už jsem ji dlouho nevyděla ale teď 2.1 na čt1 v 8:30 určitě si nenechám ujít.

Lancer

Lancer (hodnocení, recenze)

Je to pohádka, ale i dospělý si může najít řadu vložených satirických narážek. Děti potěší rozkošné slůně s problémem ala "ošklivé káčátko". Ti starší se mohou zamyslet nad znamenitým vykreslením klevetících a nepřejících slonic, partičky havranů pojaté jako banda amerických černochů (jejich "bratře" mluví ze vše) nebo sureálné výjevy, které Dumbo s Timothym vidí po nechtěném požití šampaňského. Klasická Disneyovka, která má srdce, spoustu slz a může působit trochu jako kýč, ale člověk nemusí být dítě, aby se dokázal odprostit od takového snobského uvažování. A rozhodně bych nezavrhoval Dumba po grafické stránce - je dělán v roce 1941. Což lze poznat i na konečném novinovém sestřihu, kde se píše cosi o létajícím Dumbovi - bombardéru. Že by se snažil film rekrutovat malé vojáky? :o)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama