Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Legendě bych sestříhal hluché pasáže, hlavně barevné množící se slony. Ačkoliv hodinová stopáž, nudí a jediným opravdu velkým pozitivem byl poslech skvělých hlasů prvního dabingu, vytvořeného ve Filmovém studiu Barrandov Dabing - Filmové laboratoře Barrandov 1970. Vynikající byl především Zdeněk Blažek v postavě Myšáka, zpívajícího čápa Vaška Neckáře jsem nepoznal. Konečně tak mám k já tuhle WD legendu zhlédnutou a můžu ji uložit do archivu. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Od dětství mám rád slony. Dumbo není výjimkou. Je to asi nejznámější sloní pohádkový hrdina. Když jsem viděl film prvně v asi devíti letech, působil na mě oproti Sněhurce nebo Popelce skličující atmosférou. Tehdy jsem nechápal proč. Nyní to vím. Prakticky celý děj se totiž Dumbo trápí nad odloučením od své matky, kterou potkává až v závěru. Množství truchlících a uplakaných scén převažuje nad těmi humornými. Humor, kdy si ostatní dělají srandu z Dumba, je také smutný. Právě tento smutek a sloní beznaděj je z filmu cítit. Též se mi na filmu tenkrát nelíbila zbytečně dlouhá scéna představ s "růžovými slony". I nyní po tolika letech, kdy jsem film znovu viděl, mi ta scéna přišla příliš dlouhá, kór v dětském filmu. Možná ten film potřebovali nastavit, protože je příliš krátký____ I přes svoje nedostatky zůstane Dumbo navždy v mém srdci jako vzpomínka na dětské pohádky, které jsem sledoval na prvních videokazetách. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože jednoduchoučká sentimentální pohádka často lyricky, beze slov líčí chod cirkusu (který zvířata sama pomáhají stavět, žádné úpění pod bičem drezéra) a vpřed se neposunuje jinak než písničkami / muzikálovými čísly (s dokonale sladěnou hudbou s pohyby), zásadní myšlenky zesměšňované, opovrhované "jinakosti" a rodičovské lásky zůstávají pevným, zřetelným základem. Dokáže být temná až krutá, navíc si dovolí věci, které by dnes už neprošly (slůně se omylem opije a zažije řádně psychedelický trip s tančícími růžovými slony). Nejenom z této pasáže čiší okouzlení tvůrců (obdivuhodnou a nestárnoucí ruční) animací, u níž fantazie nezná hranic. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) -"Did you ever see an elephant fly?" -"Well, I've seen a dragonfly." No sakra, pod vší tou "roztomilostí" se skrývá velmi temný příběh, což sice kvituji s povděkem, ale jinak mám přesně pocit, že to je kombinace kraťasu roztaženého na celovečerák a příkazu shora po předchozích finančních propadácích udělat film za co nejméně peněz. A karikovat animátory, co stávkovali, aby za svou práci dostali pořádně zaplaceno, jako opilecké klauny, to je docela sviňárna. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Pěkný animovaný film, který ukazuje, že i outsider vybočující z řady má v sobě něco, v čem je talentovaný a výborný, a tudíž využije svého handicapu k tomu, aby zachránil sebe i svou maminku. Krásná animace a zpracování, jednoduchý příběh, ve kterém my dospělí musíme být shovívaví. Pro děti rozhodně příjemná podívaná. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o jediný animovaný film studia Disney s hlavním hrdinou, který ve filmu nepromluví jediné slovo. (Mr.Hudson)
  • Prezident Harry Truman sa pri svojej návšteve Disneylandu v roku 1957 odmietol odviezť na Dumbovej atrakcii, pretože slony sú symbolom republikánov. (Raccoon.city)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama