Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o jediný animovaný film studia Disney s hlavním hrdinou, který ve filmu nepromluví jediné slovo. (Mr.Hudson)
  • Prezident Harry Truman sa pri svojej návšteve Disneylandu v roku 1957 odmietol odviezť na Dumbovej atrakcii, pretože slony sú symbolom republikánov. (Raccoon.city)
  • Hlavná kreslená postava Dumbo sa takmer dostal na obálku časopisu Time s titulkom „Cicavec roka“. Potom však Japonci napadli Pearl Harbor, a tak sa rozhodli pre serióznejší titulok. Dumbo sa svojho titulu aj tak dočkal, hoci len v článku vo vnútri časopisu. (Raccoon.city)
  • Patrí medzi najlacnejšie a najrýchlejšie produkované diela: animátori využili neprítomnosť „maximalistického“ šéfa, ktorý bol na služobnej ceste. (Hystory)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama