Reklama

Reklama

Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv. (CinemArt)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (442)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth jako IT génus? Sory, ale jemu jako typu se nedá věřit ani to, že by věděl, jak si nastavit přeposílání e-mailů. Sympatie s postavami = 0. Motivace postav = 0. Napětí = 0. Logika a kauzalita = 0. Scenáristický slepenec, ve kterém se všechno děje jaksi nahodile, včetně milostného vzplanutí mezi postavami. Jen ta hudba je fajn. Vzhledem k všeobecnému nadšení tady dost velké zklamání. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Súčasní mladí herci známi z komiksových trhákov ako THOR,AVENGERS sa nedokážu potom dobre presadiť v inom filme iného režiséra! To je príklad Chrisa Hemswortha,ktorý je sympaťák,možno bude z neho novodobý Brad Pitt? Herec s charizmou,ktorý stráca čas práve v týchto rýchlokvasených blokbasteroch! Kybernetický terorizmus je POJEM útokov v budúcnosti,namiesto samovražedných atentátnikov bude vládnuť počítačová kriminalita,z ktorej budú profitovať špičkoví HACKERI,ktorí sa dokážu nabúrať do akéhokoľvek systému na Zemi. To je príklad atómovej elektrárne v Číne,v ktorej vybuchne REAKTOR. Všetci sú v panike,čo bude nasledovať,a kde to bude? Na pomoc si chcú zavolať hackera vo väzení,pričom za spoluprácu mu ponúknu zníženie TRESTU... Stručné zhrnutie deja filmu režiséra Michaela Manna,ktorý sa sklamal,trest je samotné sledovanie v niektorých momentoch zaujímavého filmu,kde najväčší dôraz je kladený na kvalitne prevedené prestrelky,inak som mal pocit,že sledovanie nemá konca,dokedy to bude trvať? Mannovi dochádza tvorivá šťava a myslel som si,že prinesie perfektný high-tech thriller,ale mýlil som sa.Ľutovať svoj drahocenný čas sa dá nazvať premrhaním všetkých ich doterajších úspechov,kde vidieť jeden nepodarok môže zavrhnúť všetko doposiaľ kvalitnejšie,čo predtým priniesli! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkový koncept je více než zajímavý, avšak pomalý styl vyprávění filmu příliš nepřispívá. 132 minutáž je zkratka moc na takový film, kde se toho příliš nestane. Naopak potěší určitě nekompromisní a inteligentní hlavní postava, která má počítače v merku, ale čekal jsem, že bude ve filmu více IT vychytávek, ale na druhou stranu to vynahrazuje překvapivě velmi povedená akce!! Film obsahuje pouze 4 akční scény, ale velmi kvalitní, hned první akční scéna v baru, je tak nekompromisní, tvrdá, perfektně ozvučená , že si jí budete chtít pustit minimálně ještě jednou( kadence úderů mi zvoní v uších ještě teď, říkal jsem si, cože, tohle není Korejský film ?!), ale taktéž potěší různé přestřelky, které jsou velmi realisticky a autenticky natočené, při sledování máte pocit, že koukáte na záběry ze zpráv a v závěru mi spadla čelist, to se Mann opravdu předvedl a ukáže nám Hemswortha nasranějšího než kdy jindy a taková scéna se šroubovákem a nožem mi připomnělo závěrečnou fatalitu z Berandalu, takže po akční stránce velká spokojenost, jen je škoda, že jí nebylo více. 65% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Thor vzal do rukou místo kladiva výpočetní techniku a absolutně mu to nesluší. Navíc byl chudák hrozně šerednej. Jediné, co bych na snímku ocenil je to, že se v rámci možností dovede udržet v mezích reálnosti. Bohužel je mu to hovno platné, neboť je tento film strašně nezáživná píčovina s kurevsky nudným dějem. Michael Mann je šulin. Všechny jeho filmy stojí za píču. To, že jsou hlavní tři postavy negr, běloušek a rákosník, považuji za dosti ubohý způsob, kterým si chtěl u diváctva šplhnout. Neustále jsem se během sledování potýkal se ztrátou pozornosti. Krajně nevydařená záležitost. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Od prvních záběrů jasně rozpoznatelný Mann tentokrát netočil podle vlastního scénáře a je to znát. Samotná zápletka je klasickou báchorkou o geniálním zločinci, který je nucen spolupracovat s vládními složkami, aby společně přemohli zákeřné gangstery. Ve filmu najdeme celou řadu poznávacích znaků Mannovy režie - dlouhé záběry na noční města, ostrou digitální kameru, precizní zvuk, brilantní přestřelky, ale pouze pokus o nenápadné vykreslení povah hlavních postav. Přesto Hackerovi něco zásadního chybí. Jsem přesvědčen o tom, že je to výrazná hudba, která v Mannových filmech mívala tradičně obrovskou váhu a narační důležitost. Podobně jako tuším již v Public enemy se režisér vzdal využívání rockových a popových písní a hudbu velmi upozadil. Když už se zdá, že pozvolna sílící tóny elektrické kytary vygradují podobně jako v Heatu, tak je track utnutý. Zpěv uslyšíme pouze jednou, navíc se jedná o lacinou kopii Lisy Gerrard, kterou Mann pro filmovou hudbu objevil. Nejnovější film mého oblíbeného režiséra tak stěží dosáhne na čtyři hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Rok po vydaní filmu prezentoval Michael Mann svoj režisérsky zostrih počas Brooklyn Academy of Music. Pre verejnosť bol dostupný ešte o rok neskôr, v roku 2017 na stanici FX. (Real Tom Hardy)
  • Režisér Michael Mann přiznává, že neměl o Lee-Homově velkolepé hvězdné kariéře tušení, dokud s ním loni v Hongkongu nenatáčel na Nathan Road a nenarazil na neobvyklý problém. LeeHom Wang podepsal smlouvy s několika firmami, například na fotoaparáty Nikon a Coca Cola a jeho tvář byla vyobrazena na obřích billboardech všude v okolí. „Nemohl jsem při natáčení Blackhat namířit kameru žádným směrem, protože všude byly obrovské plakáty s Lee-Homem," říká Mann. (MJackie)

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Reklama

Reklama